Hackerlar Nvidia çalışanlarının şifrelerini ifşa ettiler

Murathan Özlü 5.03.2022 - 17:40
Hackerlar Nvidia çalışanlarının kimlik bilgleri ve şifrelerini internette yayınlayarak Nvidia'yı RTX kartların kaynak kodlarını paylaşması için tehdit ettiler.

Hackerlar Nvidia üzerindeki baskılarını arttırıyorlar. Lapsus$ adındaki hacker grubu bu hafta başında Nvidia'nın DLSS kaynak kodlarını sızdırmış ve firmaya, taleplerini gerçekleştirmeleri için cuma gününe kadar süre tanımışlardı. Hackerların iki önemli talebi bulunuyor. Biri tanesi RTX 30 serisi kartlarındaki kripto madenciliğine karşı eklenen cryptocurrency mining limiter'ın kaldırılmasıydı. Diğeri ise Nvidia'nın, RTX ekran kartı sürücülerinin açık kaynak kodlarını paylaşmalarıydı.

Hackerlar Nvidia'nın başını ciddi anlamda ağrıtıyorlar

Nvidia, tabi ki bu iki talebi de ciddiye almadı. Bunun ardından Lapsus$,  Nvidia sunucularına yaptığı saldırı ile 1TB değerindeki kullanıcı bilgisini ele geçirmiş ve Have I Been Pwned'a göre bu bilgiler çoktan hacker topluluğu arasında dolaşıma girmiş bile.

Hacker grubunun Nvidia'ya gönderdiği tehdit mesajı şu şekilde:

Hackerlar Nvidia
" Nvidia'dan bir isteğimiz daha var,  ekran kartı sürücülerinizin - bu ve bundan sonrası için- açık kaynak kodlarını Windows, Linux ve macOs için tamamen yayınlayın. Cuma gününe kadar talebimiz gerçekleşmezse RTX 3090 Tİ dahil olmak üzere son dönemdeki tüm ekran kartlarınızın (ve piyasaya süreceğiniz ekran kartlarının) silikon, grafik ve çipset dosylarını .v, .vx, .vg gibi eklentiler dahil olmak üzere yayınlayacağız. "

Hackerlar mesajlarını, Nvidia'ya bir seçenek sunarak bitirmişler. Nvidia'nın güncel kartlar ve ilerisi için bütün ekran kartlarının açık kaynak kodlarını paylaşması karşılığında Verilog ve çipset bilgilerini gizli tutmayı, aksi taktirde ellerindeki her şeyi açığa salmakla tehdit etmişler. Hacker grubu, sözlerinde durup dün Nvidia'nın bütün sırlarını hacker camiasına dağıttılar mı bilinmez.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2022 18:24
Daha dün, tanımadığım birisinden İngilizce dilinde yazılmış bir mail aldım. Hesabına erişim sağladım ve bilgisayarındaki tüm verileri kopyaladım şeklinde.Neyse ki şanslıydım kanmadım ve bunun bir yem olduğunu öğrendim.Şimdi bana bu tarz bir mail geliyorsa hackerlar ndvida gibi kurumlara neler ypmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2022 12:12
yazdığınız metinde çalışanlarının şifreleri ile alakalı bir metin yok ama başlık?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2022 01:20
açık kaynak kodlarınla mod mu yapmayı planlıyorlar :D mining kokusu alıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hackerlar Nvidia çalışanlarının şifrelerini ifşa ettiler
İlginizi Çekebilir