Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Sizinkiler

Hadi Be Oğlum

Kıvanç tatlıtuğ'un yeni filmi nasıl olmuş?

YD Yiğit Duman Editör 24 Şubat 2018 Okuma süresi: 2 dk
Hadi Be Oğlum

İlk olarak şu noktaya değinmek istiyorum ki: Hadi Be Oğlum filmi büyük bir farkındalık barındıran, insanlara özellikle içinde bulunduğumuz devirde insani, vicdani her türlü duyguyu hatırlatan yapımlardan biri olmuş. ‘’ Yapımlardan biri ‘’ diyorum çünkü özellikle şu sıralar Türk film kuşağında bu duyguları yaşatan filmler piyasayı gerçekten salladı; Ayla, Hadi Be Oğlum, Yol Ayrımı.. Bu filmler, aynı zamanda son zamanlarda çıkan oldukça üst düzey yapımlardan birkaçı. 

Hadi Be Oğlum nasıl bir film?

Gelelim Hadi Be Oğlum’a, Kıvanç Tatlıtuğ, Alihan Türkdemir, Büşra Develi ve Yücel Erten’in başrollerinde olduğu film, Balıkçılık yapan bir baba Ali’nin, ‘’ özel ‘’ bir çocuk olan Efe ile yaşamını anlatıyor. Hiçbir şekilde babasının suratına dahi bakmayan, her konuda ilgisiz olan çocuk Efe’nin zorluklarını aşmaya çalışan baba Ali’nin; hayatla mücadelesini anlatıyor. 

Hadi Be Oğlum - 1

Filmin çekimleri de Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılmış.

Öncelikle Hadi Be Oğlum’u herkesin kaldıramayacağını kesin olarak belirtmeliyim. Zira film 113 dakikası boyunca ‘’ Dram ‘’ şeklinde ilerliyor. Anlayacağınız gayet ağır bir film kendisi. Bunu göze alıp girmeniz gerek filme yoksa film bitmeden evvel salondan çıkmanız olağan bir durum. Aşırı duygu yüklü, farkındalık oluşturan, insanda birçok duyguyu soran/sorgulatan bir film olmuş. 

Oyunculuklar gayet iyi, Kıvanç Tatlıtuğ her zaman ki gibi oyunculuğunu konuşturmuş, mükemmel oynamış. Alihan Türkdemir keza aynı şekilde. Filmin çekimleri gayet hoş, görüntüler kendini tekrar etmiyor; yani filmin içinde sık sık aynı tarz çekimleri görmüyorsunuz. Aksine, ilerledikçe sizi içine çeken kadrajları görmeniz mümkün. Filmin Dram havasında şenlik yaşatıyor. Bir Balıkçının hayatını anlatırken gerçekten de size o havayı solutuyor, ortamın içine giriyorsunuz. 

Hadi Be Oğlum - 2

Eksi yönlerini sayacak olursak, filmin ağır ilerlediği söylenebilir. Fakat ben bunun filmin konusundan ötürü olduğunu düşünüyorum ‘’ şahsen. ‘’ Bir de filmin son kısmı sanki biraz havada kalmış, bence bu filmin 2.sinin gelebileceğine işaret. Bunların dışında eğer gerçekten, ‘’ gerçek bir film ‘’ izlemek istiyorsanız ve dram türünden hoşlanıyorsanız; kesinlikle tereddüt etmeden gidin. Pişman olmayacaksınız…

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

recep ivedik türk sinema tarihinin en iyi filmidir,tıpkı muhalefeti olmayan bir iktidar gibi,ülkede düzgün film yok,ya batı özentisi güya sanatsal klişeler yada bu tarz OYUNCUYA dayalı projeler,o yüzden alternatif güzel filmler olmadığı ve olamayacağı için ( çünkü TR ) bu yüzden en iyi film recepdir

0 puan
MO
MK Okuru

Umuyorum ki ciddi değilsindir. Ha eğer ciddiysen de acilen bir terapiye ve doktor yüzü görmeye ihtiyacın var.

0 puan
MO
MK Okuru

Sen zaten büyük senaristsin

0 puan
MO
MK Okuru

Adamların reklam yapması gayet normal.

0 puan
MO
MK Okuru

seni gidi Excalibur

0 puan
MO
MK Okuru

Burası bir oyun sitesi dolayısıyla sadece oyun ile ilgili haber, inceleme veya izlenim görmek isterim şahsen. Sinema fragmanları ve incelemeri yapan siteler var zaten. Herkes bildiği işi yapmalı nacizane eleştirim :)

0 puan