Hadi Be Oğlum

Yiğit Duman 24.02.2018 - 19:08
Kıvanç tatlıtuğ'un yeni filmi nasıl olmuş?

İlk olarak şu noktaya değinmek istiyorum ki: Hadi Be Oğlum filmi büyük bir farkındalık barındıran, insanlara özellikle içinde bulunduğumuz devirde insani, vicdani her türlü duyguyu hatırlatan yapımlardan biri olmuş. ‘’ Yapımlardan biri ‘’ diyorum çünkü özellikle şu sıralar Türk film kuşağında bu duyguları yaşatan filmler piyasayı gerçekten salladı; Ayla, Hadi Be Oğlum, Yol Ayrımı.. Bu filmler, aynı zamanda son zamanlarda çıkan oldukça üst düzey yapımlardan birkaçı. 

Hadi Be Oğlum nasıl bir film?

Gelelim Hadi Be Oğlum’a, Kıvanç Tatlıtuğ, Alihan Türkdemir, Büşra Develi ve Yücel Erten’in başrollerinde olduğu film, Balıkçılık yapan bir baba Ali’nin, ‘’ özel ‘’ bir çocuk olan Efe ile yaşamını anlatıyor. Hiçbir şekilde babasının suratına dahi bakmayan, her konuda ilgisiz olan çocuk Efe’nin zorluklarını aşmaya çalışan baba Ali’nin; hayatla mücadelesini anlatıyor. 

Hadi Be Oğlum

Filmin çekimleri de Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılmış.

Öncelikle Hadi Be Oğlum’u herkesin kaldıramayacağını kesin olarak belirtmeliyim. Zira film 113 dakikası boyunca ‘’ Dram ‘’ şeklinde ilerliyor. Anlayacağınız gayet ağır bir film kendisi. Bunu göze alıp girmeniz gerek filme yoksa film bitmeden evvel salondan çıkmanız olağan bir durum. Aşırı duygu yüklü, farkındalık oluşturan, insanda birçok duyguyu soran/sorgulatan bir film olmuş. 

Oyunculuklar gayet iyi, Kıvanç Tatlıtuğ her zaman ki gibi oyunculuğunu konuşturmuş, mükemmel oynamış. Alihan Türkdemir keza aynı şekilde. Filmin çekimleri gayet hoş, görüntüler kendini tekrar etmiyor; yani filmin içinde sık sık aynı tarz çekimleri görmüyorsunuz. Aksine, ilerledikçe sizi içine çeken kadrajları görmeniz mümkün. Filmin Dram havasında şenlik yaşatıyor. Bir Balıkçının hayatını anlatırken gerçekten de size o havayı solutuyor, ortamın içine giriyorsunuz. 

Hadi Be Oğlum

Eksi yönlerini sayacak olursak, filmin ağır ilerlediği söylenebilir. Fakat ben bunun filmin konusundan ötürü olduğunu düşünüyorum ‘’ şahsen. ‘’ Bir de filmin son kısmı sanki biraz havada kalmış, bence bu filmin 2.sinin gelebileceğine işaret. Bunların dışında eğer gerçekten, ‘’ gerçek bir film ‘’ izlemek istiyorsanız ve dram türünden hoşlanıyorsanız; kesinlikle tereddüt etmeden gidin. Pişman olmayacaksınız…

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 10:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 19:22
recep ivedik türk sinema tarihinin en iyi filmidir,tıpkı muhalefeti olmayan bir iktidar gibi,ülkede düzgün film yok,ya batı özentisi güya sanatsal klişeler yada bu tarz OYUNCUYA dayalı projeler,o yüzden alternatif güzel filmler olmadığı ve olamayacağı için ( çünkü TR ) bu yüzden en iyi film recepdir
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 00:45
Umuyorum ki ciddi değilsindir. Ha eğer ciddiysen de acilen bir terapiye ve doktor yüzü görmeye ihtiyacın var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
SkyWar
SkyWar 25.02.2018 00:16
Ben tam tersine düşünüyorum. Filmin kamuoyunda çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Kıvanç Tatlıtuğ gibi kaliteli bir oyuncuya hiç yakışmayan bir film olmuş gibi geldi. Beni sadece İstanbul'da çekilen sahneler etkiledi yoksa senaryo falan çok klişe gibi geldi.
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 11:26
Sen zaten büyük senaristsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 25.02.2018 22:00
Tv de her kanalda dakikada bir reklamı çıkıyor. Nefret ettim, asla seyretmeyi düşünmüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 11:20
Adamların reklam yapması gayet normal.
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 10:31
seni gidi Excalibur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2018 10:20
Burası bir oyun sitesi dolayısıyla sadece oyun ile ilgili haber, inceleme veya izlenim görmek isterim şahsen. Sinema fragmanları ve incelemeri yapan siteler var zaten. Herkes bildiği işi yapmalı nacizane eleştirim :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2018 22:02
Ne kadar kolaya kaçmayı seviyor bu bizimkiler ya ucuz iş, az ama kolay para !..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hadi Be Oğlum
İlginizi Çekebilir