Hajime Tabata yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı

Furkan Güler 5.09.2017 - 12:52
Final Fantasy XV'in yönetmeni beklenen haberi verdi.
Geride bıraktığımız sene yaklaşık 10 senelik bir bekleyişin ardından oyuncuların karşısına çıkan Final Fantasy XV, her ne kadar hikayesi ile oyuncuları tatmin edemese de, oynanış dinamikleri bakımından başarılı sayılmıştı. Şimdi ise oyunun yönetmeni Hajime Tabata, Luminous Engine oyun motornu kullanarak yeni bir IP yapacaklarını duyurdu. Luminous Engine'i geliştirerek başka bir seviyeye çıkardıklarını söyleyen Tabata'nın, Luminous Engine'e oldukça fazla güvendiğini söyleyebiliriz.

Hajime Tabata yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı
Geliştirici ekibin 2018 yılında yeni oyun üzerinde çalışacağını söyleyen Hajime Tabata, şimdilik halen fikir aşamasında olduklarını söyledi. Final Fantasy XV ile Luminous Engine'in sınırlarını zorladıklarını belirten Tabata'ya göre yeni oyun, Luminous Engine'in gücünü bize gösterecek. Hali hazırda oyun motoru yüzünden konsolda bile kasmalar var FPS düşüşleri yaşayan Final Fantasy XV'in bu yönünden oyuncular oldukça şikayetçiydi.

Hajime Tabata'nın halen Luminous Engine için ısrar etmesi konusunda pek bir anlam çıkaramıyorum. Ancak Luminous Engine'i düzeltilmesi konusunda yapılan çalışmalar sonuç verirse, oynanış ve oyun kalitesi anlamında Hajime Tabata'ya güvenebiliriz.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 03:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cemlat
Cemlat 5.09.2017 15:16
FF15 in hikayesinde kendimin de fark ettiği bir çok eksiklik ve kaçırılmış fırsat var. Oyunun 2.yarısı çok aceleye gelmişti , bazı karakterler ve konular üzerine bi 10 saatlik + hikaye herşeyi değiştirirdi.Hikayenin özü gerçekten sağlam, benim ve bir çok oyuncu için herşeye rağmen en unutulmaz FF ler arasına girmiş durumda. Yeni bir FF nin başında ise tekrardan, bu sefer FF15 teki hatalarından ders çıkaracağına inanıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2017 14:57
Adamların kendi ürettikleri bir oyun motoru var. Gidip neden başka bir oyun motoru kullanması gereksin ki? Ben de bundan pek anlam çıkaramadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hajime Tabata yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı
İlginizi Çekebilir