Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam için çıktı

Murathan Özlü 17.09.2022 - 17:22
Uzun zamandır beklenen Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam için çıktı, fan yapımı mod'un açık betası yayınlandı.

Hayran yapımı Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam platformu için çıktı. Geçtiğimiz ay duyurusu yapılan açık beta an itibariyle Steam'e geldi.

Açık betaya giren Half-Life 2 VR (sanal gerçeklik) modu ücretsiz, ancak Türkçe dil desteği yok. Valve Index, HTC Vive ve Oculus Rift sanal gerçeklik cihazları ile uyumlu olan mod ile Half-Life 2'yi VR modda baştan sona bitirmek mümkün.

Hayran yapımı Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam için çıktı

Sanal gerçeklik gözlükleri ile, meşhur Gravity Gun'ı kullanarak her şeyi oradan oraya fırlatabilir ve pek çok nesne ile etkileşime girebilirsiniz. Ancak Half-Life Alyx'de de bulunan ve motion sickness'ı engelleyen sistemler bu modda bulunmuyor, bu yüzden oynarken zorlanabilirsiniz.

Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam
Half-Life 2'de bolca bulunan, hatta oyunun neredeyse başlangıç sekansını oluşturan araç sürme sahneleri de bu yüzden midenizi zorlayabilir. Mod yapımcıları, sanal gerçekliğin getirdiği sorunları minimize etmek için yoğun şekilde çalışıyorlarmış:
" Araç kullanırken yol tutması gibi bir sorunla karşılaşılmaması için elimizden geldiğince yumuşatmaya çalıştık. Ancak yine de VR sürüşleri için kuvvetli bacaklar lazım. Bu yüzden araç sekanslarına 2 boyut seçeneği de koyabiliriz."

Half-Life serisi Half-Life Alyx ile tekrar kendinden bahsettirmiş hatta iptal edilen Half-Life oyunu ortaya çıkmıştı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2022 14:54
lan bikmadiniz mi su half life turevlerinden yetti be
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2022 00:34
türev değil bu mod, yani oyunun kendisi ama ufak değişiklikler içermekte. Türev dediğin, alyx mesel veya spinoff bir oyun olur ona denir türevi diye
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2022 10:35
off harika hemen oynıyım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life 2 sanal gerçeklik modu Steam için çıktı
İlginizi Çekebilir