Half-Life ve Portal, mobil platformlarda hayal

Mahmut Saral 16.09.2011 - 10:49
Valve, iPhone, 3DS ve PS Vita'yı düşünmüyor
Efsane oyun firması Valve, mobil platformlara oyun yapmayı düşünmüyor. Yıllar evvel Half-Life oyunuyla ismini duyuran firma, ardından Counter-Strike fenomeni ve sonrasında da Steam hizmetiyle PC oyuncularının gönlünde taht kurmuştu. Portal 2 için PS3'e getirilen Steam servisi ve ardından yeni Counter-Strike oyununun Cross-Platform olarak geliştirildiğinin açıklanması, firmanın PC yanında artık konsolları da daha fazla önemsediğini gösteriyor.

Half-Life ve Portal, mobil platformlarda hayal
Peki Valve, taşınabilir platformlara da oyun yapmayı planlıyor mu? Yani iPhone, Nintendo 3DS, PS Vita gibi platformlar. Önemli bir PC geliştiricisi olan id Software, iOS işletim sistemi için Doom, Rage ve Wolfenstein gibi oyunlar hazırladı. Epic Games, Unreal motorunu yine bu sistem için düzenledi ve ortaya çok güzel oyunlar çıktı. Bir diğer güçlü firma Blizzard, World of Warcraft için iOS'da mini uygulamalar hazırlayarak oyunculara kolaylıklar sundu.

Peki ya Valve? Kotaku'da yer alan bilgiye göre, Valve'ın böyle bir düşüncesi yok. Firmanın geliştirdiği Half-Life, Team-Fortress, Counter-Strike ve Portal gibi oyunlar, görünüşe göre PC ve ev konsollarında faaliyet göstermeye devam edecek.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Half-Life ve Portal, mobil platformlarda hayal
İlginizi Çekebilir