Halo Infinite multiplayer oyun başı 1GB internet harcıyor

Alparslan Gürlek 23.07.2022 - 16:21
Oyuncular tarafından gelen iddialar Halo Infinite Multiplayer oturumlarında oyun başı 1 GB internet harcadığı yönünde. İnternetinizi emenin ne olduğunu bulduk.

Bazı oyuncuların sosyal medyada tespit edip paylaştığı üzere Halo Infinite Multiplayer modu tam bir internet düşmanıymış. Girdiğiniz her oyun başına bazı durumlarda 1GB veri tüketiyormuş ve 343 Interactive bu konuyu sosyal medya üzerinde kabul etti. Ağustos ayında sorunun çözüleceğini söylüyorlar.

Halo Infinite maç başına 1 GB internet harcıyor

Şayet mobil verinizden ya da kısıtlı tarifelerden Halo Infinite oynamayı düşünüyorsanız planlarınızı bir kenara bırakın çünkü muhtemelen bu oyuna internet yetiştiremeyeceksiniz. Maç başına duruma göre ortalama 350-900 MB arası internet tüketen oyun sosyal medyada oyuncular tarafından eleştiriliyor.

Geliştirici 343 ise bu durumun incelendiğini ve Ağustos ayı itibarıyla çözüleceğini söylüyor. İlk olarak @NicmeistaR tarafından Twitter'da paylaşılan bu konu kısa sürede birçok oyuncu tarafından desteklendi. Buna karşın yapılan resmi açıklamada geliştirici stüdyo "Ekip, çok oyunculu maçlardan sonra oyunun ekstra veri indirdiği raporlarını araştırıyor. Bu sorun için Ağustos ayındaki Drop Pod güncellemesi ile bir iyileştirme yapılacak" diyor.

Halo Infinite Multiplayer saatte 600 MB internet harcıyor

Oyuncular, Halo Infinite Multiplayer'ın bazı oyuncular için sadece bu nedenle oynanamaz durumda olduğunu söylüyor. İsterseniz Halo Infinite'in kullandığı interneti minimum değerlerinden baz alarak diğer oyunlarla karşılaştıralım. Varsayalım ki Halo, oyun başına 300 MB internet kullansın ve her oyun 30 dakika kadar sürsün. Saatte 600 MB internet kullanacaktır.

Counter Strike: Globall Offensive saatte 250 MB veri harcarken, Destiny 2 biraz daha artırarak 300 MB veri kullanıyor. Battlefield V için ise bu sayı 100 MB civarında. Saatte 600 MB veri kullanan Halo Infinite Multiplayer hala açık ara fark ile zirvede. Bu sorunun Ağustos ayına dahi bırakılmadan hızlıca çözülmesi gerekiyor. 

Hangi oyun kaç GB internet kullanıyor diye merak ediyorsanız, buraya tıklayarak ilgili yazımızdan detaylı listeye ulaşabilirsiniz.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2022 19:36
"Emmek, içinden geçmek..." gibi tabirleri çok kullanıyorsunuz....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite multiplayer oyun başı 1GB internet harcıyor
İlginizi Çekebilir