Halo Infinite turnuvasında hile yapan oyuncu turnuvalardan banlandı

Murathan Özlü 14.12.2021 - 22:10
Halo Infinite turnuvasında, rakip takım oyuncularının bağlantı sorunları yaşamalarına sebep olan bir hile kullanan oyuncu turnuvalardan uzaklaştırıldı.

Halo Championship Series sırasında hile kullanan Mathew "Royal2" Florante, yapılan incelemelerin ardından 28 Ocak 2022'ye kadar turnuvalardan uzaklaştırıldı. Geofiltering adında bir yöntem ile rakiplerinin oyun sırasında ekstrem bağlantı problemleri yaşamalarına sebep olan Royal 2 ve takımı banlandı.

Geofiltering, oyuncular eşleşmeden önce belli sunucuları sistem havuzundan kaldırıp, karşınıza gelen oyuncuların ciddi gecikme yaşamalarına sebep oluyor.

Turnuvada hile kullanan Royal2 geofilteringi kapatmayı unutmuş

Olayın, 1 Aralık-2 Aralık arasında gerçekleşen Halo Infinite Kuzey Amerika Elemeleri Çeyrek Final maçları sırasında, Royal2'nin mensubu olduğu Sentinels takımının final mücadelesinde yaşandığı iddia ediliyor. Rakip takımın 4 saat boyunca turnuva maçına bağlanamadığı belirtiliyor. Yetkililer, Royal2'nin loglarını incelemelerinin ardından, oyuncunun bu yöntemi 26 Kasım ile 3 Aralık arasında kullandığını belirlemişler.

Halo Infinite turnuvasında hile yapan oyuncu turnuvalardan banlandı
Turnuva yetkilileri, Sentinels oyuncularına kendilerini savunmak için yeterli süre verdiklerini ancak takım üyelerinin gönderdiği veri raporlarının, suçlamaların aksini kanıtlayamadığını belirttiler. Olayın odağındaki Royal2 ise yaptığı açıklamada, bazı sunucuları devre dışı bıraktığını kabul etmiş ve bu özelliği turnuva gününden önce "kapatmayı unuttuğunu" ifade etmiş.  Royal2, aldığı kararın nelere yol açabileceğinin farkında olmadığını belirtiyor takımından ve hayranlarından özür diliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Halo Infinite turnuvasında hile yapan oyuncu turnuvalardan banlandı
İlginizi Çekebilir