Harry Potter MMO'su EA tarafından iptal edilmiş

Murathan Özlü 23.12.2021 - 15:57
EA çatısı altında 2000-2003 yılları arasında görev yapan Kim Salzer, bir Harry Potter MMO'sunun "uzun ömürlü olmayacağı" için iptal edildiğini belirtti.

Harry Potter'ın ilk filmlerinin çıktığı dönemde yapılması planlanan bir Harry Potter MMO'su, Electronic Arts'ın "uzun ömürlü olmaz bu" demesinden ötürü iptal edilmiş. Daha önce Activision çatısı altında Küresel Marka Yönetimi, EA çatısı altında da Ürün Pazarlama bölümlerinin başında çalışan Kim Salzer, Harry Potter evreninde geçmesi planlanan MMO'nun başına gelenleri anlatmış.

Harry Potter MMO fikri güven vermemiş

2022 yılında çıkacak olan Hogwarts Legacy ve 1 Ocak 2022'de HBO Max'te yayınlanacak olan Harry Potter Reunion etkinlikleri ile bir süredir tekrar gündem olan Harry Potter markası, Electronic Arts'a zamanında pek güven verememiş.  2000-2003 yılları arasında, ilk iki Harry Potter filminin yayınlandığı ve dünyayı sardığı dönemde EA'de çalışan Kim Salzer, süreci şöyle açıklıyor:

Harry Potter MMO
"Tüm araştırmalarımızı tamamlamış, oyunu beta aşamasına getirmiştik" ifadelerini kullanan Salzer sözlerine şöyle devam ediyor " Oyun, çocuklara yönelik, çevrimiçi ve çevrimdışı oynanışın birleştiği bir oyun olacaktı. Oyunun başarılı olacağından emindik ancak Harry Potter MMO'su kelimenin tam anlamıyla katledildi. O dönemde bir değişim sürecinden geçen EA, Harry Potter markasının geleceğine pek güvenmedi. O dönemki yönetime göre bahsi geçen MMO iki yıldan uzun süre dayanamazdı."

Electronic Arts'ın pek uzun ömür biçmediği Harry Potter serisi 20.ci yılını kutluyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 06:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.12.2021 12:17
Düşünceye bak, güven vermezmiş, uzun soluklu olmazmış. Millet deli gibi online Harry Potter oyunu olsa da oynasak diye yıllarca hayalini kurdu. Geldiğimiz noktada sadece ticari amaçla üretildiğini düşündüğüm Hogwarts Legacy ile karşı karşıyayız. Yapımcıların ticari odaklı baktıklarının ispatıdır bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2021 09:52
bundan 15 yıl sonrada bu marka silinmez. Çünkü o derece güçlü !
Kalan Karakter: 300 Gönder
Harry Potter MMO'su EA tarafından iptal edilmiş
İlginizi Çekebilir