Harry Potter RPG oyunu Hogwarts Legacy duyuruldu

Alparslan Gürlek 17.09.2020 - 00:54
Hogwarts Legacy Sony PlayStation 5 etkinliğinde duyuruldu. Oyun 1800'lü yıllarda Hogwarts'ta geçen yeni bir hikayeyi temel alıyor.

Hogwarts Legacy bugün yapılan PlayStation 5 Showcase etkinliğinde duyuruldu. Oyun 1800'lü yılların sonuna doğru Hogwarts'ta geçen bir hikayeyi konu alıyor. Genel olarak çok etkileyici göründüğünü de eklemeliyim.

Hogwarts Legacy PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One ve PC için duyuruldu

Hogwarts Legacy Harry Potter kitaplarında tanıtılan evreni dijital ortama taşıyan bir açık dünya RPG oyunu. Aksiyonun kontrolünü ele alabileceğiniz, sihirbazlık dünyasında kendi maceranızın merkezine oturabileceğiniz bir yolculuk. Fantastik canavarları keşfederek, karakterinizi özelleştirip iksirler hazırlayabileceksiniz. Bu sırada büyü yapma konusunda ustalaşarak, olmak istediğiniz sihirbaz olabileceksiniz. Bunu yaparken Harry Potter evreninden tanıdığınız mekanlarda bir yolculuk da sizi bekliyor olacak.

1800'lerin sonuna doğru Hogwarts'ta size olağanüstü bir deneyim vaat eden Hogwarts Legacy'nin hikayesi ise çok ilginç. Harry Potter kitaplarından esinlense de fragmanda Harry'nin kendisini göremedik. Bunun yerine karakteriniz, kadim bir sırrın anahtarını elinde tutan bir öğrenci. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu sizi biraz geç kabul etse de siz bir süre sonra sıradan bir öğrenci olmadığınızı keşfediyorsunuz. Antik büyüyü algılama konusunda alışılmadık bir yetenek sahibisiniz. İşin güzel tarafı ise, bu yeteneğinizi herkesin iyiliği için kullanabilir ya da büyünün cazibesine teslim olup kötülüğe doğru da yönelebilirsiniz. Bunu sizin oyundaki kararlarınız belirleyecek.

Harry Potter RPG oyunu Hogwarts Legacy duyuruldu

Hogwarts Legacy yolculuğunuzda müttefikler edinip, karanlık büyücülerle savaşarak büyücülük dünyasının kaderine yön vereceksiniz. Aynı zamanda oyun size Hogwarts'ta yaşama hissi vereceğini de vaat ediyor. Harry Potter hayranları için çok sevindirici bir haber olduğunu söylesek de, yeni nesil oyunların fiyatlarıyla ilgili korkutucu haberler geliyor. Yine de Hogwarts'ta bir büyücü olarak karakterinizi geliştirip, sevdiğiniz evrenin atmosferini solumak paha biçilemez bir zevk olacak diye düşünüyorum.

Hogwarts Legacy, henüz net bir çıkış tarihine sahip değil. Çıkışı ile elimizde olan tek bilgi oyunu 2021 yılından önce göremeyeceğimiz. Bunun yanı sıra oyun Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X, PlayStation 5 ve PC platformları için geliştiriliyor. Oyun Warner Bros. Games, Avalanche, Wizarding World ve Portkey Games imzalarını taşıyor. Önümüzdeki yıl bizi birçok heyecan verici macera bekliyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 12:36
Umarım Harry Potter hissini iliklerimize kadar yaşarız. Zira böyle vurdulu kırdılı oyun güzel gözüküyor ama inşallah Harry hissi uyandırmayı ihmal etmez. En büyük endişem bu, Harry hissi demek, bkz. Harry Potter ve Sırlar Odası oyunu, bkz. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı oyunu, hadi bakalım.
taylanz
taylanz 17.09.2020 17:53
Eleman Harry Potter hissi demiş. Yani Harry Potter evrenindeki hissiyat. Ne bileyim romanda ya da filmlerdeki hissiyat gibi bişey.
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 15:20
Oyunda Harry Potter olmuyoruz kendi yaptığımız bir karakterle oynuyoruz ama istersen karakterini Harry Potter gibi yap
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 10:47
Sadece bu oyun için ps5 alırım ! Umarım düşlediğimiz gibidir..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 09:32
sonunda aranan herrry poter evreni oyunu !
Kalan Karakter: 300 Gönder
Harry Potter RPG oyunu Hogwarts Legacy duyuruldu
İlginizi Çekebilir