Hasta la "Vista"

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Hasta la “Vista”


Microsoft’tan müdür Steve Ballmer durumu daha iyi izah edemezdi. Daha basit, daha hızlı ve daha güvenilir; işte yeni işletim sistemi Windows 7 böyle olacak. Tersinden aldığımız takdirde bu, Vista isimli son sürümün bu vasıfların hiç birini haketmediği manasına geliyor. Karmaşık, yavaş ve güvensiz. İşte Vista kullanıcılarının bilgisayarlarında yaşadığı trajedinin özeti.

Birçok müşteri aktüel sürüme terfi etmemişken, bilhassa kurumsal müşteriler Vista’yı kesinlikle reddettiler. Şimdi de Microsoft, Vista’dan vazgeçiyor. Windows 7 planlanandan önce raflarda yerini alacakmış. O zamana kadar bir beta sürümü internette ücretsiz indirime sunulacak. Ve sadece geliştiriciler için değil, tüm kullanıcılara yönelik. Bu adım, Microsoft’un yeni ürünüyle ne kadar ilerlediğinin bir ispatı olabilir.

Vista, Microsoft’un mazisinde yaşadığı en büyük hüsranlardan biri. Yazılım hem gecikmiş olarak piyasaya çıktı, hem de kimse bu sürüme sahip olmak istemedi. Şimdi de Vista planlanandan önce pazardan çekiliyor. Bu nevi hataları Microsoft bile sineye çekemez. Yani Windows 7’yi bekleyenler sadece müşteriler değil.

"Hasta la vista" İspanyolca görüşmek üzere demek olan bir veda sözüdür.

KAYNAK
Hasta la
www.faz.net

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 13:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hasta la
İlginizi Çekebilir