1/2

Haunted Memories: Bölüm 1

Hakan Bozdemir 11.10.2013 - 17:43
Biraz da korkmak lazım!
Tekrardan farklı bir korku oyunuyla karşınızdayım. Bu sefer ki oyunumuz tam olarak çıkmış değil. Fakat ilk bölümü oynanabildiğinden dolayı sizlerle incelemesini buluşturmak istedim. Başarılı ve korkutucu bir oyun bekliyordum ne zamandır. Özellikle Outlast'i bitirdikten sonra daha çok korku oyunu oynayasım geldi. Önceden oynayamazdım fakat şu an deliler gibi korku oyunu oynar oldum.

İlk olarak mod olarak çıkan ve daha sonra oyuncular tarafından çok beğenilince tam sürümü yapılmış bir oyun ile birlikteyiz. Geçen sene çok tutulmuş olan korku oyunu Slender için modu yapılmıştı. Mekan, korkutucu öğeler ve araştırma keyfi ile birlikte harmanlanmış bu mod oldukça keyifliydi. Tabii orijinal oyun kadar korkutucu değildi fakat oynanış bakımından daha iyi gözüküyordu.

Haunted Memories: Bölüm 1
Grafikler gayet güzel
Öncelikle oyunu tekniksel olarak değerlendirmek isterim. Oyunu açıp ayarlar kısmına girdiğinizde grafiksel ayarlar karşınıza geliyor. Ayarlar kısmı oldukça detaylı. Üstelik oyunun bize sunduğu çözünürlük seviyesi oldukça yüksek. Yani ortalama bir bilgisayarda kasabilecek grafiklere sahip. Bu yüzden sağlam bir bilgisayarda oynamak daha keyifli olacaktır.

Grafikler oldukça detaylı ve güzel. Peki ya hikaye ve oynanış açısından Haunted Memories bize neler vaadediyor?

Haunted Memories: Bölüm 1
Slender kadar iyi mi?
Sizlere şunu tekrardan belirteyim bu bir Slender moduydu. Bu yüzden Slender ile oldukça büyük benzerlik taşıyor. Yine Slender'daki gibi bilmediğimiz bir yerdeyiz ve doğru yolu bulup kurtulmaya çalışıyoruz. Sadece ilk bölüm yayımlandığından dolayı amacımız sadece keşif yapmak. En azından ilk bölümün amacı bu. Bölümler ilerledikçe olaylar da değişecek.

Gezdiğimiz mekan oldukça karanlık ve büyük. Bu yüzden keşfedilebilecek koca bir alan bulunuyor. İlk olarak haritayı ve el fenerini buluyoruz. Daha sonra ise oyun bizlere yaratığı gösteriyor. Slender'dan biraz daha az korkunç olmuş diyebilirim. Yaratığın üzerimizdeki baskısı çok az ve çok uzun zaman gözükmeyebiliyor. Bende bunu öğrendikten sonra etrafta rahat rahat araştırmamı yaptım.