1/2

Hawken

Hasan Uğur Nayır 25.08.2011 - 11:21
Bu maçlar metal kıran kırana geçecek
Bağımsız yapımlar bu aralar çok dikkatimi çekiyor. O kadar reklamı yapılan ve büyük paralara mal olan oyunların balon gibi söndüğünü sektörde yıllarca gördük. Pek çok örneği de var. Mesela Homefront benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, açıkçası beklentim yüksekti ve daha iyisini istemiştim. Bunu geçersek aslında genel olarak düşük maliyetli, bağımsız projeler ise kaliteli ve başarılı olabiliyor. Son olarak Hawken, bu aralar gözüme giren yapımlardan biri. Küçük bir ekipten dikkat çekici bir oyun geliyor diyebiliriz.

Dev Mech’ler emrimiz altına giriyor

Hawken, FPS kamera açısından oynanabilen, Mech’leri yönettiğimiz online tabanlı bir yapım olacak. Oyunu da Adhesive Games Ltd. geliştiriyor. Aslen dokuz kişilik bir ekip, ancak çekirdek takımda altı kişi var, üçü ise stajyer statüsünde. Yine de bileklerine ve kod yazan parmaklarına sağlık diyeceğim, çünkü Unreal Engine 3 ile geliştirilen Hawken gayet leziz gözüküyor. Şu zamana kadar oyunla ilgili yayımlanan videolarda ve ekran görüntülerinde bağımsız bir yapım için görsellik ilgi çekici duruyor. Bunun yanında müzikler ve sesler için de iyi bir çalışma yürütülüyor.

Hawken
Oynanış bazında da Hawken bizlere MMO türünde bir aksiyon sunacak. Savaş pilotu rolünü üstlenip, altımızdaki dev Mech ile rakiplerimize üstünlük sağlamaya çalışacağız. Seçebileceğimiz iki silahımız ve artı bazı ek öğeler olacak. Geliştirme yapma imkanımız olacak. Genelin aksine Hawken’da cephane bulunmayacak, ancak silahlarımız ısınabilecek. Bu durumda ateş edemeyeceğiz. Kullanabileceğimiz silahlar hakkında tam bir detay verilmese de eldekilere göre Turret kurma, alev silahı, minigun, roket atar ve el bombası gözüküyor.

Tabii ki bu silah çeşitleri oyunda biraz daha fazla olacaktır. Toplamda üç farklı Mech tipi olacak. Hızlı, orta ve ağır. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları olacak. Hızlı ancak zırhı daha az veya ağır alıp, daha yavaş ancak sağlam kalabiliriz. İstediğimiz oyun stiline göre birini seçeceğiz. Mech’lerle 180 derecelik dönüşler yapıp, sağa sola kayabileceğiz.