1/3

Hayatımızdaki zombi türleri

Mahmut Saral 2.12.2010 - 18:56
Zombiler... Her çeşitte ve her yerdeler!
İnanışa göre zombiler, ölümsüz insanlardır, ama lanetlenmiş olarak. Zira bilinçli bir şekilde hareket edemeyip, acılarının doğrultusunda yol alan bu varlıklar, aslında insanlar arasında gezinerek yaşayanları korkutmayı amaç edinmiştir...

İşin inanç boyutunu bir kenara bırakıp, sanal kısmına adım atalım. Kimin, nerede, ne zaman ilk kez aklına geldi, kim daha önce düşündü de bu düşüncesini projelendiremeden öldü, bilemeyiz. Ama zombiler, eğlence sektöründe çok uzun yıllardır var ve görünüşe göre olmaya da devam edecek. Özellikle Hollywood filmlerindeki yorulmak bilmeyen acımasız beyin avcıları olarak nam salan bu yaraktıklar, video oyun kavramının doğmasıyla beraber gelişen teknolojiyi de arkasına aldı ve günümüze kadar geldi. Geçen yıllarda sadece görsellikten faydalanmakla yetinmeyen zombiler, işlev ve hareketlerinde de gelişmeler gösterdi.

Hayatımızdaki zombi türleri
Genel anlamda hantal ve düşünce gücü çok zayıf olarak bilinen bu yaratıklar, zaman içinde kendilerini geliştirmeyi başarmıştı. Gelin örneklerine bir göz atalım.

Silahlı zombiler - Doom

Barut ve silahın icad edilmesi, geç de olsa zombilere de yaradı. Artık sadece bedensel güçleriyle saldırmak istemeyen zombiler, güçlü silahların da yardımıyla eskisinden daha korkunç bir hal almıştı. Yıl 1993 ve id Software'ın oyunu Doom'da zombileşmiş güvenlik görevlileri terör estiriyor. Baktığımızda bu arkadaşlarda gelişmeler görmek mümkün. Zira sizi ele geçirip, beyin yemek gibi bir dertleri yok. Tek istekleri, ortadaki tehditleri ortadan kaldırarak hüküm sürmek, ki tehdit oluşturanlar da zombi olmayan diğer tüm canlılar.

Hayatımızdaki zombi türleri
Klasik, hantallığı bir yaşam tarzı olarak gören zombiler - Resident Evil

Klasik zombi çeşidi olarak nitelendirebiliriz. İstedikleri şey, taze et, daha doğrusu taze beyindir. Çünkü zombiler, enfeksiyon kapmış varlıklar oldukları için kanları akışkan değildir ve vücutlarını yenilemek için taze et yemek zorundadırlar. Yiyemedikleri her dakika boyunca acıları daha da artar, ama bu onları ne hızlandırır, ne de daha iyi bir saldırı taktiği geliştirmesini sağlar.