Hearthstone için Grifon Yılı ve içerikleri duyuruldu

Ersin Kılıç 20.02.2021 - 01:46
Yeni Hearthstone yılının başında, tüm oyuncular eski Klasik ve Temel setlerin yerine geçen 235 kartlık yeni Ana (Core) seti kolayca açabilecek.

Önümüzdeki haftalarda, Grifon Yılı'nın başlangıcıyla birlikte Hearthstone yeni göklere kanat açacak. Oyunun bu dönemi büyük çaplı değişiklikler, yüzlerce yeni kart ve heyecan verici yeni oyun biçimleri getirecek. Grifon Yılı, ilk yeni genişleme paketi Forged in the Barrens'la havalanacak. Bu paket, milyonlarca gözüpek, maceracı Horde üyesinin kendilerine isim yaptığı ve efsanelerini yazmaya başladığı efsanevi World of Warcraft bölgesi Barrens'dan ilham alıyor.

Hearthstone kanatlarını Grifon Yılı'na açıyor 

Grifon Yılı'nın başlamasıyla, var olan Klasik (Classic) ve Temel (Basic) setlerinin yerine geçecek olan yeni Ana (Core) Set de çıkıyor. Oyunu hem zaten oynayan oyuncular hem de yeni oyuncular için tazeleyecek olan Ana Set, yeni ve önceden yayınlanmış kartlar arasından seçilmiş 235 karttan oluşuyor. Ana Set'le birlikte oyuncuların özgün Hearthstone kartlarının 2014'te yayınlanmış halleriyle desteler kurup rekabet etmesine olanak tanıyacak yeni Klasik oyun formatı da başlayacak.

Yılın ilerleyen dönemlerinde ise Hearthstone Mercenaries görücüye çıkacak. Hearthstone Mercenaries, oyuncuları Azeroth'un en kudretli kahramanlarından ve kötücül karakterlerinden oluşan takımlar kurup geliştirmeye ve bunları sürekli değişen, ilgi çekici taktik savaşlarında sınamaya davet eden, tek oyunculu, rekabet dolu yepyeni bir oyun modu. Oyuncular paralı askerlerinin tekrar tekrar oynanabilen, rastgele oluşturulmuş, Rogue benzeri yapıya sahip görevlerde savaşarak deneyim, ekipman ve yeni beceriler topladığına şahit olacak.

Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack gelişmeleri "Grifon Yılı Hearthstone'da yeni içerikler ve deneyimlerle dolu, heyecanlı, hareketli bir yıl olacak," şeklinde özetledi. Brack, "Forged in the Barrens'la World of Warcraft'ın hem bizim hem de pek çok oyuncumuzun çok sevdiği bir bölgesine gideceğiz. Yeni Ana set oyunu yıllık olarak yenileyecek. Hearthstone Mercenaries ve yeni Klasik mod ise oyuna birbirinden şahane yeni oynanış yöntemleri ekleyecek," dedi.

Forged in the Barrens Genişleme Paketi

World of Warcraft'ın kökenlerine atıfta bulunan Forged in the Barrens, Hearthstone’a zorlu fakat çok sevilen Barrens bölgesinin kişiliğini veren karakterlerden ve öykülerden ilham alan 135 kart ekliyor. Forged in the Barrens'da yeni etkiler ve oyun mekaniklerinin yanında her biri farklı bir Hearthstone sınıfını temsil eden 10 Efsanevi Paralı Asker (Legendary Mercenary) minyon bulunuyor. Bu minyonların hikâyeleri, yakında eklenecek yeni oyun modu Hearthstone Mercenaries de dahil olmak üzere Grifon Yılı boyunca oyunda yer alacak.

Hearthstone için Grifon Yılı ve içerikleri duyuruldu

Oyuncular, (5'i sadece altın kart içeren Altın Kart Paketleri olmak üzere) 85 kart paketi, iki rastgele Altın Efsanevi kart, Hamuul Runetotem kart sırtı, alternatif kahraman ve bir sonraki genişleme paketine kadar sürecek olan Hearthstone Battlegrounds avantajları içeren Forged in the Barrens Mega Paketi'ni bugünden itibaren ön siparişle alınabilecek. Genişleme paketinden 60 kart, iki rastgele Efsanevi Kart ve Hamuul Runetotem kart sırını içeren Forged in the Barrens Ön Sipariş Paketi de oyuncuların beğenisine sunuluyor.

Hearthstone Mercenaries

Hearthstone Mercenaries, oyuncuların Warcraft® evreninin her yerinden yenisiyle eskisiyle pek çok kudretli karakter toplayıp onlara heyecan dolu taktik savaşlarda seviye atlattıkları, tek oyunculu ve rekabet merkezli yepyeni bir oyun modu. Mercenaries bu yılın ilerleyen aylarında yayınlanacak. Oyun modunun çıkışı yaklaşırken hakkında daha çok bilgi verilecek.

Hearthstone Ana Set ve Klasik Oyun Formatı

Hearthstone Ana Set, Grifon Yılı'nın başlangıcıyla çıkacak. Tüm oyuncuların seviye atladıkça ücretsiz olarak açabileceği ve her yıl yenilenecek olan Ana Set, var olanlarla oyuna yeni katılacaklar arasından özenle seçilmiş 235 kartıyla Temel ve Klasik kartlatın yerine geçecek. Bu sayede Hearthstone'un sürekli canlı kalması ve yeni oyuncuların ilerlemesini kolaylaştıracak bir geçiş dönemi sağlanması hedefleniyor. Ana Set 160 sınıf kartıyla 75 tarafsız (neutral) kart içermekte. Bunlar arasında Warcraft'ın Deathwing, Malygos, Ysera gibi en kudretli ejderlerinin Efsanevi minyonlar olarak tasarlanmış halleri de var.

Grifon Yılı’yla Hearthstone Klasik formatı da oyuna eklenecek. Klasik format oyuncuları, oyunu 2014'te çıktığı haliyle deneyimlemeye davet ediyor. Standart ve Vahşi modların yanına eklenecek olan Klasik format, kendine özgü ödüller ve sıralamalar içerecek ve Hearthstone'un özgün kartlarını ilk çıktıkları zamanki haliyle barındıracak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 01:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone için Grifon Yılı ve içerikleri duyuruldu
İlginizi Çekebilir