Hearthstone: Scholomance Academy

Murat Oktay 1.10.2020 - 18:24
Year of the Phoenix Hearthstone: Scholomance Academy genişlemesi ile devam ediyor. 135 yeni kart ve yeni mekanikler ile oyun büyüyor.

Hearthstone'un Year of the Phoenix ikinci aşamasına Scholomance Academy ile ulaştı. Önceki genişlemelerde olduğu gibi, 135 yeni kart ve birkaç mekanik sunuyor. Genişleme paketi, Kel'Thuzad'ın Lich haline gelmeden önceki zamanına odaklanıyor. Bu, yeni mekanik ve kartlar sihir kavramı etrafında oluşturulmuş. Bu yüzden de oldukça eğlenceli yeni bir meta geliyor diyebilirim. Year of the Phoenix ilk genişleme paketi, Ashes of Outland ile ortaya çıkmıştı. Ne yazık ki sınıflar ve kartlar arasında ciddi dengesizlik sorunları vardı. Birçok HS severi de hayal kırıklığına uğratmıştı. Blizzard, yeni genişlemesi Hearthstone: Scholomance Academy ile, bu sorunlara çözüm üretmeye çalışmış.

Hearthstone: Scholomance Academy Yeni Mekanikler İle Geldi

Henüz oyundaki denge ve mekanikleri anlamak için oldukça erken bir süreç. Ancak, diğer sınıfları ezecek veya ciddi dengesizlikler oluşturacak kartların bulunmadığını baştan söyleyebilirim. Scholomance Academy'deki en büyük yeni özelliklerden biri, yalnızca iki sınıf için mevcut olan Çift Sınıf kartları. Şu aşamada sadece Mage ve Rogue sınıfları için bu tür kartlar bulunuyor. Örneğin, tek manalık Wand Thief kartı 1/2'lik bir minyon. Kombo ile kullanıldığında bir adet Mage büyüsü keşfediyorsunuz. Bir Çift Sınıf kartı olarak, Wand Thief hem Mage hem de Rogue'lar için mevcut. Çok büyük bir yenilik gibi görünmese de, Rogue sınıfına Mage sınıfından bir büyü verebilmek, kimi zaman ilginç sonuçlar doruracaktır. Bir diğer mekanik ise oynayacağınız bir sonbraki kartın değerini 1 mana aşağı çeken kartlar. Bu kartlar sayesinden daha hızlı akacak, aynı zamanda da önceki paketlerin kartlarını biraz daha değersizleştirecek yeni bir mekanik eklenmiş.

Hearthstone: Scholomance Academy

Spellburst Nedir?

Bunları anlatırken Speelburst'ü de açıklamak lazım. Spellburst, bir minyonun veya silahın oyunda ilk kez büyü yaptığınızda ve yalnızca ilk seferinde bir şeyler yapmasına neden olan bir yetenek. Scholomance Academy genişlemesi ile tanıtıldı. Druid'in Gibberling kartı, ikinci bir Gibberling'i çağıran bir Spellburst'a sahip 1/1'lik bir minyon. Bu, Druid, Gibberling oyundayken bir büyü yaparsa, otomatik olarak ikinci bir Gibberling'i çağıracağı anlamına gelir. Ancak bu etki, kart başına yalnızca bir kez gerçekleşir. Spellburst kartları büyük avantajlar sunuyor, ancak bunları doğru kullandığınızdan emin olmalısınız. Bir büyü yapmadan önce silah veya minyon ortadan kaldırılırsa, ek etkisini boşa harcarsınız.

Scholomance Academy, Hearthstone'un yeniden eski günlerini ve oyuncularını kazanabilmek için yapılmış ve iyi düşünülmüş bir hamle gibi görünüyor. Pakette, neredeyse tüm sınıflarda çok sayıda deste ve taktiğe izin veren bir dizi kart içeriyor. Metanın birkaç hafta içinde oturması muhtemel olsa da şimdilik tam olarak ön görebilmemiz pek mümkün değil. Açıklanan desteler ile oyunun mekaniklerinin kullanımı zaman alacaktır. Hearthstone: Scholomance Academy, son dönemdeki iyi genişlemelerden biri gibi gönüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone: Scholomance Academy
İlginizi Çekebilir