Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz

Ersin Kılıç 29.09.2019 - 16:32
Tombs of Teror macera paketi nasıl olmuş?

Blizzard'ın en iddialı yapımlarından biri haline gelen ve kart oyunları arasında hatırı sayılır bir başarı yakalayan Hearthstone: Heroes of Warcraft'ın yeni macera paketi geçtiğimiz günlerde çıktı. Peki ilk hafta 2 bölüm birden karşımıza çıkan ve bu hafta da 3. bölümü yayınlanan macera paketinde neler var?

Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz

Tombs of Terror isimli bu yeni macera paketinin özelliklerine geçmeden önce biraz paketin kendisinden bahsedelim. Tombs of Terror'ü oyunun Saviors of Uldum genişleme paketinin bir ayağı olarak düşünebiliriz. 6 Ağustos'ta yayınlanan ve her zaman olduğu gibi oyuna 135 yeni kart ve yeni dinamikler ekleyen bu genişleme paketinin hemen ardından da tek kişilik hikaye modu olan Tombs of Terror karşımıza çıktı. Oyunun son macera paketlerinde benimsenen işleyişi karşımıza çıkartsa da Tombs of Terror'ün kendi içerisinde de farklı dinamikleri bulunuyor. Toplamda 5 bölüm olarak yayınlanan bu macera paketinin her bölümünde 8 farklı boss mücadelesi bulunuyor. İşleyiş ise diğer paketlerden aşina olduğumuz gibi, yani basamak sistemine sahip.

Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz

Basamak sisteminde kolaydan zora doğru ilerleyen ve her basamakta bizi biraz daha dinamiklere alıştıran bir sistem mevcut. Genelde aralarda kazalar ve yanlış kurulan kompozisyonlar olsa da sizi en çok zorlayacak olan tabii ki son boss mücadelesi oluyor. Karşılaştığınız her basamakta farklı kart kompozisyonları seçiyor, birkaç kez de seçeceğiniz pasif yetenek ile daha avantajlı hale gelmeye çalışıyorsunuz. Bu pasif işleyiş tabi ki kart kompozisyonu ve seçtiğiniz kahramana (Hero) göre de oldukça önemli. Yani Secret bazlı bir desteyle gidiyorsanız ona göre kart kompozisyonunuzu da değiştirmeniz gerekiyor. Ya da kahramanınızda şifa yeteneği varsa kartlarınızı da bu durumu tetikleyen özelliklerde eçerseniz daha avantajlı bir hale geliyorsunuz. Yeri gelmişken her bölümde birkaç kez karşımıza çıkan Tavern özelliğini de unutmayalım. Yine daha önce yayınlanan macera paketlerinde olduğu gibi Tavern'e uğruyor ve buradan yeni kartlar alabildiğiniz gibi yeni pasifler ya da kart çıkartmalar da yapabiliyorsunuz. Yeri gelmişken pasif olarak Tavern bonusu verirse, bu özelliği kaçırmayın zira güzel avantajlara sahip oluyorsunuz.

Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz

Bu macera paketinde Saviors of Uldum paketinin de merkezinde olan dört farklı kahramana yer verilmiş. Bunlar sırasıyla Reno Jackscon, Sir Finley, Elise Starseeker ve Brann Bronzeneard olarak karşımıza çıkıyor. İlk hafta iki bölüm birden yayınlandığı için Reno ve Sir Finley açık olarak geldi. Geçtiğimiz günlerde açılan bölüm ile birlikte Elise Starseeker kilidi açılırken önümüzdeki günlerde ise Brann bronzebeard'ın kilidi açılacak. Bu kahramanların yeteneklerine baktığımızda da oyunun normal sürümlerinde kullandığımız kahramanların iki yeteneğini almış olduklarını görüyoruz. Örneğin Reno, mage ve rogue özelliklerine sahipken Bran ise hunter ve warrior karışımı bir yeteneğe sahip.

Gelelim bu macera paketindeki kompozisyon ve kartlara. kartlarda standart ve wild modlarında da kullanılan birçok karta yer verilmiş. Tüm bunların yanı sıra Tombs of Terror'e özel olan kartlar da bulunuyor. Bu kartlar arasında twinspell özelliğine sahip kartlardan tutun da silahlara, büyülere ve tabi ki farklı minyonlara kadar yelpaze oldukça geniş tutulmuş. yeri gelmişken oyundaki ilerlemenize bağlı olarak açılış destelerinizi de değiştirebiliyor ya da yine yavaş yavaş açılan Signature Treasure adı verilen kartlardan birini de etap başında seçebiliyorsunuz. Bu sistem 5 boss alaşağı et, Plague Lord'a 50 hasar ver, 2 Plague Lord'u indir gibi farklı şartlara bağlanmış. yeri gelmişken Plague Lordları her bölümün son boss'u oluyor.

Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz

Unutmadan tüm modları bitirdiğimizde açılacak olan Anomaly modunu bu bu macera paketinin bölümlerine farklı bir renk katan turbo modundan da bahsedelim. beş bölümü de bitirdiğimizde açılacak olan anomaly modunda bölüm başlarında size farklı dinamikler sunulacak. Yani tüm minyonlarda windfury olsun, tüm minyonlarda charge özelliği olsun ya da her tur tüm minyonlara 1 hasar vur gibi onlarca farklı seçenek bu mod içerisinde yer alacak. Turbo modu ise şimdiden aktifleştirebileceğiniz ve genelde windfury ve charge gibi özellikler veren bir mod. Bu modlar oyunun dinamiğini tamamen değiştiriyor, o yüzden normal bitirdikten sonra bakmanızda fayda var diyebilirim.

Sonuç olarak Tombs of Terror paketi her macera paketinde olduğu gibi oldukça eğlenceli mücadeleleri de beraberinde getiriyor. Uzun süredir Hearthstone oynayan bir oyuncu olarak bu macera paketinin de oyuna farklı bir tat kattığını söyleyebilirim. En azından macera paketini bitirmeden, açılan bölümlerde bossları indirmeden ana modlara uğramaz oldum da diyebilirim. Siz de oynuyorsanız, bizimle fikirlerinizi paylaşın lütfen.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 07:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2019 19:45
"kart oyunları arasında hatrı sayılır bir başarı yakalayan Hearthstone" diye cümle kurdun, beni benden aldın. Tebrikler... kart oyunlarında Hearthston'un çeyreği olacak oyun çıkmadı bugüne kadar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2019 20:38
Güzelde para istiyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2019 18:03
adamlar ayda 1 expension cıkarıo anasını satam iyi yonuyor noobları activision
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2019 18:02
Pahalı ftp oyuncuları 1. Haftayı oynayıp bıraktı her hafta için 700 gold istiyor ve sadece 3 paket veriyor en sonunda 1 golden pack değmiyeceği için gerek yok. Ben önceki adventure dalaran heist e 2800 gold yatırdım eğlenceli ama değmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone'un Tombs of Teror macera paketine yakından bakıyoruz
İlginizi Çekebilir