Heavy Rain'in inanılmaz senaryosu

Ertunga Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Heavy Rain'in inanılmaz senaryosu


Heavy Rain'in inanılmaz senaryosu


Quantic Dream başkanı ve oyunun yapımcısı David Cage, EU PS Blog sayfasına yaptığı açıklamada oyunun senaryo uzunluğunun 2000 sayfadan oluştuğunu belirtti. Ne kadar uzun olduğunu göstermek için de, bir filmde ortalama senaryo uzunluğu 120 sayfa kadardır diyerek ilginç bir örnek verdi. Ayrıca HR'in senaryo yazım sürecinin ve oyuncu ekibinin ortaya çıkması oldukça zorlayıcıydı dedi.

Heavy Rain 2 hakkında da yorumda bulunan usta yapımcı, kendisinin devam oyunu yapan bir yapımcı olmadığını, eğer bir hikaye üzerinde çalışıyorsanız, birşeyler anlatırsınız. Bu bazen sizin hayatınızın bir anından yansıma ya da ne istediğiniz hakkında olur. Hatta Fahrenheit 2'yi yapmamamın sebebide budur. Çünkü hikaye ve karakterler hakkında birşeyler söylerseniz, onu anlatıp bitirirsiniz. Heavy Rain hakkında da hissetiğim duygu aynen bu şekilde diyor.

Oyunun demosu için de yorum da bulunan Cage, tabii ki mümkün diyerek açık kapı bırakıyor; ancak ekliyor ve şöyle devam ediyor. "Demolar çok kısa gösterimlerdir ve bu tip yapımlar için ciddi tehlikeler içerebilir. Çünkü yapmış olduğu oyunun sunduklarını gösterebilecek birkaç dakikalık demoyu hiç bir yapımcı yapamaz. En basit örnek, sen bir film yapsan ve iki dakika'lık bir tanıtım videosuna filmin sunduğu herşeyi sığdırabilir misin? işte bu yüzden Heavy Rain'in oyuncular için neler sunduğunu gösterebilecek bir özet bir sahneyi bulabilmek çok zor. Ama elbette demo olabilir; fakat oyunun sunduğu atmosferi anlamaya yetmez." diyor.

Son olarak da yeni PS3 ve düşen fiyatı hakkında yorum da bulunan yapımcı, herkes gibi kendisinin de memnun olduğunu ve yeni tasarımın da oldukça iyi olduğu söylüyor. Fiyatın ise artık doğru olduğunu belirten Cage, "Piyasadaki en güçlü konsol olmasına rağmen yine de pahalı bir makineydi, ama şimdi doğru fiyata indi ve sunduklarıyla PS3 gerçekten harikulade bir konsol." dedi.

Heavy Rain, 2010 yılı içerisinde PlayStation 3 platformu için piyasalarda olacak.

KAYNAK
Heavy Rain'in inanılmaz senaryosu
vg247.com

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 00:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Heavy Rain'in inanılmaz senaryosu
İlginizi Çekebilir