Heavy Rain'in yapımcıları L.A. Noire'a taş toplatacak

Emre Günen 2.04.2011 - 12:49
David Cage, yeni teknolojileri hakkında iddialı konuştu

Heavy Rain oyunu ile tüm dünyaya ismini duyuran David Cage, L.A. Noire’da kullanılan ve herkesi mest eden ‘Motion Scan’, yani hareketleri algılayan teknolojik alt yapının artık son demlerine geldiğini ve çıkmaz bir sokağa girdiğini savundu.

Quantic Dream olarak bu teknolojinin bir adım ilerisine geçtiklerini belirten Cage, “Bence ‘Motion Scan’ teknolojisi şu an için problemlerin çözümü olarak görülebilir, fakat çıkmaz bir sokağa girdiğini de itiraf etmek gerek” diye konuştu.

“Bu teknoloji inanılmaz derecede pahalı ve aynı zamanda sadece surat mimiklerine odaklı bir yapı sunuyor. Hiçbir zaman bu teknolojiyi kullanarak hem surat mimiklerini, hem de vücut hareketlerini dijital ortama aktaramıyorsunuz.” diyen Cage, surat mimikleri çok gerçekçi olsa da vücut hareketleri onlar kadar detaylı olmadığından, gerçekçilikten uzaklaşıldığını söyledi.

‘Motion Scan’ teknolojisi ile gerçek zamanlı ışıklandırma ve gölge efektlerinin verilemediğini söyleyen Cage, surat mimikleri çok gerçekçi olmasına karşın gözbebeklerinin buna uygun biçimde hareket edememesinden yakındı.

“Bence L.A. Noire çok güzel gözükecek, fakat bu teknolojiden bir adım ileriye gidilmesi gerekiyor” diyen Cage, yeni kullanacakları teknolojinin, ‘Motion Scan’ teknolojisini geride bıraktığını ve çok daha gerçekçi olduğunu iddia etti.

Son olarak Cage, adını söylemekten kaçındığı yeni projelerinin ünlü sinema filmi Avatar kalitesinde olacağını savundu.

Yorumlar 47
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Heavy Rain'in yapımcıları L.A. Noire'a taş toplatacak
İlginizi Çekebilir