Hem sıvı hem hava soğutmalı ASUS ROG Poseidon GTX 780

Merlinin Kazanı 30.12.2013 - 10:30
%140 daha soğuk, 3 kat daha sessiz ve %12 daha hızlı
ASUS Republic of Gamers (ROG), hem su hem de hava ile oldukça etkin soğutma sağlayan ASUS'a özgü hibrit termal teknolojisi DirectCU H2O ile donatılan yeni ekran kartı Poseidon GTX 780'i tanıttı.
Yeni kart, en yeni NVIDIA GeForce GTX 780 grafik işlemci ile donatıldı. Hava veya su ile soğutma imkanı sağlayan benzersiz DirectCU H2O teknolojisine sahip olan ROG Poseidon GTX 780, referans tasarımlara kıyasla 24°C daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor; böylece %140 daha fazla soğutma ve hem Assassin’s Creed IV: Black FlagTM hem de BattleField 4TM oyunlarında %12 daha hızlı oyun performansı sağlıyor.

ROG Poseidon GTX 780 ayrıca birçok ROG teknolojisi ve yeniliği ile yüklü. Kart ömrünü uzatan toza dayanıklı fanlar, hassas MOSFET alanında soğutmayı arttıran döküm termal zırh, gürültüyü azaltan ve kararlılığı arttıran DIGI+ voltaj düzenleyici modüller (VRM) ile siyah metalik kapasitörler bu teknolojilerden bazıları. Yeni ekran kartı ayrıca, grafik işlemciden maksimum performans elde edilmesini sağlayan kullanımı kolay GPU Tweak yazılımı ile birlikte geliyor — gerçek zamanlı grafik ayarı ve canlı streaming hiç bu kadar kolay olmamıştı!

%140 daha soğuk ve 3 kat daha sessiz performans sunan özel DirectCU H2O teknolojisi
ROG Poseidon GTX, kullanıcıya tam esneklik sunmak için hava ve su kanalını bir araya getiren ve ekran kartlarına ultra etkili soğutma sağlayan özel DirectCU H2O teknolojisine sahip.
Özel yapım buhar odacığı, ısının daha hızlı dağıtılması için kartın grafik işlemcisine doğrudan temas ederken, bakır ısı boruları ve uzatılmış kanatlar ısıyı karttan daha da uzaklaştırarak soğuk kalmasını sağlıyorlar. Su ile soğutma sayesinde Poseidon GTX 780 referans tasarımlara kıyasla 24°C daha düşük ısılarda çalışıyor; GPU Boost 2.0 kullanıldığında grafik işlemcinin daha soğuk kalmasını sağlıyor. Hava ile soğutma sırasında Poseidon GTX 780 referans tasarımlara kıyasla 7°C daha düşük ısılarda çalışıyor.

Dahası, standart G¼ inç vida dişli bağlantı elemanları sayesinde mevcut soğutma ekipmanını Poseidon GTX 780'e kolayca yerleştirmek mümkün; böylece kullanıcılar kartlarını vakit kaybetmeden su ile soğutmaya başlayabiliyorlar.

Yeni ekran kartı ayrıca daha soğuk ve daha sessiz çalışma performansı sunan, kullanım ömrünü uzatan toza dayanıklı fanlara sahip. Poseidon GTX 780'in toza ve diğer parçacıklara daha dayanıklı olması, kartın referans tasarımlara kıyasla %25 daha uzun süre çalışır halde kalması anlamına geliyor.

Dayanıklı olması için tasarlanan akıllı güç tasarımı
ASUS mühendisleri ROG Poseidon GTX 780'i uzun süre çalışmaya devam edecek şekilde tasarladılar. Kart, ASUS'a özgü DIGI+ VRM ile Super Alloy Power teknolojilerine sahip. Siyah metalik katı hal kapasitörleri, 10 fazlı Super Alloy Power beton çekirdekli bobinler ve sertleştirilmiş MOSFETlerin tümü özel olarak formüle edilmiş malzemeler sayesinde çok daha fazla strese ve ısıya dayanabiliyorlar — böylece kartın güvenilirliği ve genel kullanım ömrü beş kat (5X) artıyor. DIGI+ VRM, diğer ekran kartları tarafından erişilemeyecek düzeylerde deneysel performans ayarlarına yeterince alan bırakan dijital voltaj düzenlemesi sunar.

Poseidon GTX 780 ayrıca alüminyum alaşımdan yapılmış sert arka plaka ve termal pedlere sahip benzersiz döküm termal zırh sayesinde bükülmeyi önler ve hassas MOSFET ve bellek alanlarının daha fazla soğutulmasını sağlar.

Muhteşem bir ışıkla yıkanan muazzam oyun gücü
ROG Poseidon GTX 780, video-bellek saat hızları, fan hızları ve güç tüketimi eşikleri üzerinde hızlı, basit ve güvenli kontrol olanağı sunarak kartın grafik işlemcisinden maksimum verim alınmasını sağlayan ASUS'a özgü GPU Tweak ayarlama aracını da içeriyor.

Ayrıca, GPU Tweak Streaming aracı sayesinde kullanıcılar ekrandaki görüntüleri gerçek zamanlı olarak Internet üzerinden paylaşabiliyorlar; böylece diğerleri oynadığınız oyunları canlı olarak izleyebiliyor. Dahası, streaming penceresine başlık, kayan metin, resim ve webcam görüntüleri de eklemek mümkün.

Muazzam bir güç ortaya çıkarma yeteneğine ek olarak, ROG Poseidon GTX 780 muhteşem bir görünüme de sahip. Kart etkin olduğunda muhteşem bir kırmızıyla yanıp sönen olağanüstü LED ışık, ortaya çıkan olağanüstü gücü hakettiği biçimde hatırlatıyor.
 

TEKNİK ÖZELLİKLER:   
Poseidon-GTX780-P-3GD5   
•NVIDIA GeForce GTX 780
•PCI Express 3.0
•3072MB GDDR5 Bellek
• 1006 MHz çekirdek hızı
•2304 CUDA çekirdekler (stream işlemciler)
•6008 MHz (1502 MHz GDDR5) bellek hızı
•384-bit bellek arayüzü
•DVI-/DVI-D çıkışı
•HDMI çıkışı
•DisplayPort çıkışı   


-Basın Bülteni
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hem sıvı hem hava soğutmalı ASUS ROG Poseidon GTX 780
İlginizi Çekebilir