1/2

Heroine's Quest

Hakan Bozdemir 30.01.2014 - 15:11
Buz devlerine karşı savaş vermeye hazırlanın
Platformlar PC
Heroine's Quest
  • Yapımcı - Yayıncı Crystal Shard - Bağımsız
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Role Playing Game
Merlin Puanı 71
13 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%62
Artılar -Güzel bir hikaye, bulmacaların keyifli olması, savaş sistemi oldukça iyi, grafikler piksel piksel fakat oyunun yapısıyla gayet uyumlu duruyor
Eksiler -Bulmacalar keyifli fakat bazıları insanı çok fazla zorluyor, oyun kimi zaman aniden kapanabiliyor
Binbir türlü hastalıkla geçen şu kış aylarında kış dönemine uygun bir oyun ile karşınızdayım. Macera ve RPG türlerini içerisinde barındıran ve Crystal Shard’ın geliştirmiş olduğu Heroine’s Quest geçtiğimiz ayın sonunda ücretsiz olarak oyunculara sunulmuştu. Oyun geliştirmeyi çok seven bir ekip olan Crystal Shard’ın oyunu ücretsiz olarak sunması gerçekten güzel bir davranış. Oyunu oynadıktan sonra eğer geliştiriciye katkıda bulunmak isterseniz resmi sitelerinde yer alan bağış butonu ile yardımda bulunabilirsiniz. Tabii bunu bizden istemiyorlar sadece gönüllü bir şekilde bağış yapmak isteyenler yapıyorlar.

Heroine's Quest
Soğuğu derinden hissedeceksiniz
Heroine’s Quest’in amacı yine diğer macera oyunlarında olduğu gibi kurtarıcı olabilmek. Zekamızı, kurnazlığımızı ve eşyalarımız kullanarak önümüze çıkan bulmacaları çözmemiz gerekiyor ve bu yolda bize karşı duranları da affetmememiz gerekiyor. Çoğu rol yapma oyununda olduğu gibi Heroine’s Quest’te de karakterimizi özelleştirebiliyoruz. Tabii bu özelleştirme bu oyunda biraz kısıtlı ama yine de belirli imkanlar var. Karakterimizin sınıfını ve geliştirebileceği yetenekleri bizler belirliyoruz.

Heroine’s Quest’in diğer bir güzel tarafı ise tekrardan oynanılabilirliğinin bulunması. Farklı bir sınıf ve farklı yetenekler kullanarak oyunu tekrardan oynayabilirsiniz dilerseniz. Hikaye ve atmosfer bunu size sunuyor. Tabii oyun içerisindeki güzelim çizimleri ve oyunun güzel müziklerini unutmamak gerek, üstelik yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi bunların hepsini ücretsiz bir şekilde elde ediyorsunuz. Bu da zaten Heroine’s Quest’in en güzel yanı.

Heroine's Quest
Hikaye özenle hazırlanmış
Heroine’s Quest’in hikayesinden sizlere kısaca özet geçmek istiyorum. Hikaye bizlere bir efsane niteliğinde sunulduğu için anlatımı da ona uygun bir şekilde yapacağım. Şafak vaktinde, Ginnungagap’ın ilkel boşluğunda Aesir’in tanrıları buz devlerine karşı uzun süren bir savaşa başladılar. Bu savaşın sonunda ise Aesir Lordu Odinn tüm devlerin babası olan Ymir’i indiriyor ve savaş sona eriyor. Geriye kalan buz devleri ise Jotunheim’in buzlu ovalarına sürgün edildi.

Fakat buz devleri bir intikam sözü verdiler ve bunun için kendilerini hazırlamaya başladılar. Odinn’de bu sürgünün sonsuza dek gitmeyeceğini bilir. O gün geldiğinde buz devleri serbest kalacak ve Midgard’ın üstüne çökecekler daha sonra ise Aesir’i katledecekler. İşte o güne Ragnarok deniyor. Daha sonra ise birçok ölümlü ölümü gördü ve uzunca bir zaman geçti. Troller ve kurtlar geceleri dışarıda dolaşır oldu, ticaret kervanları soğukta kayboldu ve komşular birbirlerine sırtlarını döndü. İnsanlar ilkbahar için sızlarken, buz fırtınaları bir türlü dinmedi. Korku dolu fısıltıların söylediği tek şey ise buz devlerinin geri döndüğüydü ve dünyanın sonu her an gelebilirdi.