1/2

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı...

Mert Günhan 29.11.2013 - 16:49
Alternatif evrenlere gidiyoruz!
Dün Fallout 4’te görmek istediğimiz 5 şey diye bir yazı yazmıştım belki okuyanlarınız vardır. Gelen yorumlar gerçekten çok iyiydi, hepsini tek tek okudum ve baya etkilendiğimi söylemeliyim, ciddi anlamda teoriler falan havada uçuşmuş, hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Bugün ise, biraz daha farklı bir konudan bahsedeceğim. Hideo Kojima’yı hepimiz biliyoruz. Kendisi efsanevi Metal Gear serisinin yaratıcısı. Metal Gear dışında Policenauts, Zone of the Enders, Castlevania ve Boktai gibi işleri de var. Kojima’nın, oyunlarında kullandığı bazı motifler ve değişmeyen şeyler var. Ben de açıkçası Hideo Kojima’yı epey seviyorum. Peki ama alternatif bir video oyunları tarihi düşünelim, Hideo Kojima Metal Gear’ı yapmayıp, başka oyunları yapsaydı?

Nasıl mı diyorsunuz? Mesela…

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı...
Assassin’s Creed
Hideo Kojima, Assassin’s Creed’i yapsa bence çok yadırgamazdık. Gerçi en azından oyuna eğilmeyi mekanik olarak sokardı. Mutlaka bir portakal kutusu muhabbeti olurdu. Bir de neredeyse bütün kadın karakterlerin derin göğüs dekolteleri olurdu herhalde.

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı...
Bayonetta
Kojima, Bayonetta projesini yapan adam olsaydı, büyük ihtimalle Bayonetta’yı böyle görecektik. Ve yine büyük ihtimalle karakter büyü yerine nanomakineler kullanır, çok daha trajik bir geçmişe sahip olurdu. Bu arada aşağıda ki görsel Metal Gear Rising'den Mistral.

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı...

Grand Theft Auto

Kojima’nın büyük bir Escape from New York hayranı olduğu biliniyor (Snake’in MGS2’de kullandığı kod adı filmin ana karakteri Snake Plissken’den gelir mesela) büyük ihtimalle bir GTA yapsaydı, Escape from New York konseptinde yapardı. Düşünün, koskoca New York City modellenmiş, içerisinde envai çeşit suç işleniyor, biz de ana karakter olarak açık dünya oynanışına sahip bu oyunda, kendi yolumuzu çizmeye çalışıyoruz, güzel fikir değil mi?

Hideo Kojima popüler oyunları tasarlasaydı...