Hideo Kojima sanılan Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı

Ersin Kılıç 22.06.2021 - 13:21
Bir süredir Hideo Kojima olduğu ve bu isimle Silent Hill geliştirdiği düşünülen Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı

Hideo Kojima'nın Hasan Kahraman kod adıyla yeni bir Silent Hill oyunu geliştirdiğine dair dedikodular bir süredir oyun sektörünün en çok konuşulan konuları arasında yer alıyordu. Nitekim geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir haber yapmış ve hem durumu anlatmış hem de bu ihtimalin oldukça düşük olduğundan bahsetmiştik. Yapılan tüm açıklamalar oyuncuları pek tatmin etmeyince şimdiye kadar yüzünü görmediğimiz Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı ve konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Hideo Kojima sanılan Hasan Kahraman ortaya çıktı

Hideo Kojima sanılan Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı

Öncelikle mevzuyu bilmeyen oyuncular için kısa bir özet geçelim. Geçtiğimiz Nisan ayında Abandoned isimli bir korku oyunu Playstation 5 platformuna özel olarak duyurulmuştu. Sonradan PC platformuna da geleceği açıklanan bu oyun Hasan kahraman isimli Türk kökenli bir yapımcının liderliğinde Blue Box Studios isimli yeni kurulan bir firma tarafından geliştiriliyordu. Buraya kadar her şey normal fakat aradan geçen bu kadar süre zarfından sonra bir Reddit kullanıcısı durumdan şüphelendi. Bu şüphesinin ana kaynağı ise Hideo Kojima ve Hasan Kahraman isimlerinin aynı baş harflerinden (HK) oluşmasıydı. Bir diğer tesadüf ise Hideo kelimesinin Hero, yani kahraman anlamına gelmesiydi.

İşte bu temele dayanan iddialar kısa sürede büyüdü ve Hideo Kojima'nın Hasan kahraman kod adıyla bir Silent Hill oyunu geliştirdiğine kadar gitti. Diğer taraftan Blue Box stüdyosundaki Hasan Kahraman'ın bir resmine ulaşılamaması ve firmanın bunu reklam olarak görüp işin kaymağını yemesi de olayı biraz büyüttü. Blue Box öncelikle oyunlarının S ile başlayıp L ile bittiğini açıklasa da hemen aynı gün ne Konami ne de Kojima ile bir alakalarının olmadığını resmi sosyal medya hesaplarından açıkladı. Tabi bu durum da oyuncuları tam olarak tatmin etmedi ve açıklamanın üstünden 6 gün geçtikten sonra Hasan Kahraman kendini gösterdi.

Hideo Kojima sanılan Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı

Firmanın resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan Hasan Kahraman özetle olayı yalanladı ve bir aktör olmadığını da dile getirerek durumu açıkladı. "İşte yüzüm, ben gerçeğim, aktör değilim" diyen Kahraman'ın açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz. Tabi işin içine böyle karmaşaları seven Hideo Kojima olunca hala teori üretmeye devam eden bir oyuncu kitlesi de bulunuyor. Tüm bu karmaşa karşısında Kojima Productions tarafından ise resmi bir açıklama gelmiş değil.

Son olarak tabi ki böyle bir teori fırtınasından geri kalmayan Geoff Keighley, ilerleyen günlerde büyük bir oyun duyurusu olacağını ama bu oyunun beklediğimiz oyun olmadığını dile getirmiş. Sonuç olarak daha önce haberini de paylaştığımız Abandoned oyunu yakında yeni videosu ile karşımıza çıkacak. Bu tarihe kadar bu teoriler devam edecek gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2021 09:16
Bu tiyatroya bir Ersin inandı başka inanan yok. Kendisi magazin sunucusu olduğu için söylenti haberlerini pek çok seviyor.

-----------------------------------------------

Yazdığım haberleri okuduğuna emin misin? Sürekli inanmadığımı belirtiyorum çünkü?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2021 18:13
Abandoned mi büyük oyunmuş peki?Bu beş para etmez,Silent Hill'in ekmeğini başından beir yemeye çalışmış (olayı yakından takip edenler ilgili twitleri bilir) rezil kepaze oyunun yüzüne bakan tek bir oyuncu olmaz umarım da bir daha bu şekilde dolandırıcı tarzde tweetler atmaz hiç duyulmamış firmalar
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2021 15:25
Bir tek bu mudur? Sen hiç takip etmemişsin belli. "Tesadüf" sınırlarını aşırı zorlayan onlarca ayrıntı var hepsi de Kojima üzerinden prim yapmak için kurgulanmış gibi.
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2021 14:49
Sen bu adamın Kojima olduğuna inanan tayfadasın değil mi?
Bu yüzden oyuna saçma-sapan yorumlar yapıyorsun.
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2021 08:47
Adamlar oyununumuzun baş harfi S, son harfi L dedi sadece. Senin gibiler atladı hemen Dilent Hill diye. Adamlar bunun üstüne SH değil dedi. Çok takip etmişin sende belli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2021 16:24
güzel pr abi enayi gibi bunlara kananlar var hala
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 22.06.2021 15:40
Hahahahhahaahah

Ayyy Kojimammm tayfası seri üzgün. Hani Konami takip etmişti falan :D %100 Silent Hilci kardeşlerim demekki neymiş her saçma teoriye inanmamak gerekiyormuş.

Hayır Kojima yı severim sayarım da bu kadar saçma bir teoriyi duyup moda giren binlerce kişiyi anlayamadım. Silent Hill falan beklemeyin arkadaşlar. Konami öyle bir şirket değil artık. İsim hakkını satmaz oyununu da yapmaz. Adamlar poçinko mudur nedir onunla parayı götürüyor zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima sanılan Hasan Kahraman sonunda ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir