Hideo Kojima'ya göre, gelecek bulut tabanlı oyunculukta

Ahmet Özçilingir 22.04.2019 - 11:53
5G yayıldıkça oyunculuğun şekli değişecekmiş.

Kendi yapım şirketi Kojima Productions çatısı altında Death Stranding'i geliştiren Hideo Kojima, bulut tabanlı oyunculuk ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hideo Kojima'ya göre 5G teknolojisi yayıldıkça geleceğin oyunculuğunda büyük değişiklikler olacak. Bulut tabanlı oyunculuk geçmişte başarı elde edememiş olsa da, Kojima'ya göre gelişen teknoloji ile birlikte oyun dünyasının kaderini değiştirecek. 

Hideo Kojima'ya göre, gelecek bulut tabanlı oyunculukta

Nikkei'ye uzun bir röportaj veren Hideo Kojima yeni nesil oyunculuka ile ilgili açıklamalar yaptı. Hideo Kojima röportajında şu ifadelere yer verdi; "Bulut tabanlı oyunculuk 4, 5 yıl kadar önce bir patlama yaşadı, ancak onu taşıyan hiçbir fenomen yoktu, ”dedi Kojima. “Birçoğu bulut tabanlı hizmetlerin başarısızlıkla sonuçlanacağını söylüyor, ancak teknoloji yeterince gelişmiş olmadığı için işe yaramamıştı.. 5G piyasaya çıktığında, önümüzdeki beş yıl boyunca bulut oyunlarında büyük bir değişim göreceğiz. Bir bütün olarak eğlence değişecek ve daha fazla özgürlük sağlayacak. Daha önce hiç görmediğimiz oyunlar göreceğiz. Stream servisleri geliştikçe, oyunlar, filmler, belgeseller ve her türlü video içerik aynı platformda yer alacak. Bu her zaman benim olmasını istediğim bir gelecek. Netflix gibi hizmetler, içeriklerini "etkileşimli oyunlar" ve "etkileşimli olmayan filmler" arasında paylaştıracak. Oyunlar ve filmler keskin sınırlarla birbirlerinden ayrılmış durumda. Ancak bu sınır gelecekte kalkacak. Hatta kaybolmaya başladı. Geçen yıl yayınlanan Bandersnatch'te olduğu gibi. Oyunlar büyük ölçüde değişecek. Tabii ki, bugünlerde piyasaya sürülenler gibi üst düzey konsol oyunları kalacak. Ancak teknoloji geliştikçe çok farklı oyunlar göreceğiz." dedi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2019 12:19
Kojima MK' na reklam veriyor heralde. adamın yüzü eskidi. otur da bi soluklan be reyiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 22.04.2019 13:48
Tüm dünya ülkelerinde GaaS dediğimiz (Gaming as a service bulut hizmeti) sağlayıcı şirketler çoğalıp gelişmedikçe zor. Tabi adamlar teknoloji cennetinde. Onlar için hava hoş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hideo Kojima'ya göre, gelecek bulut tabanlı oyunculukta
İlginizi Çekebilir