1/3

Hitman: Absolution

Merlinin Kazanı 6.09.2012 - 17:43
Aksiyon ve gizlilik bir arada.
Hitman: Absolution

Birini sessizce öldürüp, cesedini kimsenin görmeyeceği bir yere taşımadığınızdan beri ne kadar süre geçti? Çoğunuzun “6 sene” dediğini duyar gibiyim. Tabi ki gerçek bir olaydan bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz kel ve barkodlu kahtamanımız Agent 47. 2006’daki son Hitman oyunu olan Hitman: Blood Money’den beri sesi soluğu çıkmıyordu keltoşumuzun. Ancak şimdi Hitman: Absolution’la birlikte kahramanımız geri dönüyor.

Hitman: Absolution, serinin beşinci oyunu olma özelliğine sahip. Yine IO Interacrive tarafından geliştirilen yapım, klasik Hitman elementlerini, yeni oynanış özellikleriyle birleştiriyor. Yapımcılar, ilk olarak 2007 yılında yeni bir Hitman oyunu için planlarının olduğunu açıklamıştı. Absolution'ın resmi duyurusu için ise, 2011'in İlkbahar aylarına kadar beklenmek zorunda kaldı.


Absolution, yağmurla kaplı olan bir Chicago’da geçecek. Son oyun Hitman: Blood Money, Diana’nın 47’ye kurmaca bir ölüm için yardım etmesiyle bitiyordu. 47, “The Franchise”ın patronu olan eski FBI yöneticisi Alexander Leland Cayne’i öldürmüştü. Sonunda 47’nin nerede olduğunu bilmiyoduk. Ancak Absolution’ın izlediğimiz videolarında, Diana’nın Agent 47 tarafından öldürüldüğüne tanık olduk. Bu da akıllara, Hitman: Absolution’ın belli bir zaman diliminde geçmediği izlenimini veriyor.

Doğrulanan bilgiler arasında yeni bir düşman olan Blake Dexter’la karşılaşacağımız söyleniyor. Bu karakter ünlü oyuncu Keith Carradine tarafından seslendirilecek.

Hitman: Absolution

Gizlilik mi? O da ne?

IO Interactive, bu sefer Hitman’da gizliliği tam olarak esas almıyor. Oyuncu tiplerine göre Hitman: Absolution’da farklı yollardan oyunu bitirebilmek mümkün. Yani geleneksel olarak odadaki 3 adamdan birini boğazına teli geçirip boğup, cesedini gözükmesin diye bir köşeye koyabileceksiniz. Bunu istemiyorsanız silahınızı çekip bütün kurşunları üç adamın da üzerine yağdırmayı da seçebilirsiniz. Yani farklı oyuncu tiplerini bir araya getirmeyi hedeflemiş IO Interactive.

Hitman: Absolution
Görünüşe göre IO, 47’nin animasyon ve hareketlerini de oldukça revize etmiş. Daha akıcı ve güzel gözüken hareketler mevcut. Taktiksel kıyafet değişimi, cesetleri taşıma, etrafta bulunan eşyaları kullanma; bütün bunlardaki animasyonlar ve hareketler göze oldukça güzel görünüyor.

Oyunun Professional Edition - kutu içeriğinde: Sanat tasarım kitapçığı, yapım DVD'si, Agency Gun Pack DLC'si ve özel ambalaj bulunuyor.