1/11

Hitman: Codename 47

Ant Köksal
Ant Köksal 3.06.2010 - 12:31
Çok kazık bir oyun olmamasına rağmen Hitman ile ilgili birçok mesaj aldık ve rehberini hazırlamaya karar verdik.
Başlamadan önce

Çok kazık bir oyun olmamasına rağmen Hitman ile ilgili birçok mesaj aldık ve rehberini hazırlamaya karar verdik. Psikopat bakışlarımdan tırstıklarından olsa gerek, bu görevi bana verdiler.. Hayır o kadar sert bir suratım varsa gidip ilk yerel mafyaya yazılayım diyorum, site editörlüğünden daha çok kazandırıyor..

İşbu rehber, Hitman'in v.1.00'ı oynanarak hazırlandı, yani şu an piyasada olan iki service pack de yüklenmeden.. Bu pack'ler oyundaki bozuklukları düzeltmekten çok, arayüzü, tuş dağılımını vs. ilgilendiren bir takım değişiklikler getiriyor, o yüzden yüklemeye gerek görmedim. Siz yükleyebilirsiniz elbette, ama o zaman "şundan niye bahsetmedin" diye bağırmamanız için tekrar belirteyim ki ben yüklemedim. Daha fazla ısrar ederseniz kafanızı kırmam sözkonusu olur ki, Hitman'in "temiz cinayet" prensibine ters düşer, halıyı kirlettirmeyin bana..

Hitman aslında göründüğü kadar zor bir oyun değil. Hatta oyundaki tüm görevleri "neyi ne zaman nasıl" yapacağınızı bildikten sonra çok kısa bir zamanda tamamlamanız mümkün, ancak tahmin ettiğiniz gibi "neyin ne zaman nasıl yapılacağını" öğrenmek görevi birkaç defa tekrarlamanızı gerektiriyor. Eh, biz de size yardımcı olmak için buradayız.. Hazırsanız profesyonel katil olma derslerine başlıyoruz. Şimdi hepiniz gözlerinizi kapayıın.. Efendim? Bir tetik sesi mi duydun? İlk kural geride şahit bırakmamak oluyor. Duyarsın tabii, nıhahahaha!

Training

Bu bölüm için anlatacak bir şey yok, adı üstünde training. Genel kontrolleri öğreniyor ve silahlarla pratik yapıyorsunuz, takdir edersiniz ki bunları size bir de benim anlatmam salakça olur. Ekranın altında hangi hareketi nasıl yapacağınız ve nereye gitmeniz gerektiği yazıyor zaten, bunları uygulayarak bölümü bitirebilirsiniz. Zorlanabileceğiniz tek konu bulunduğunuz binadan çıkmak olacaktır sanırım. O mavi elbiseli maymun bir türlü kapıyı açmıyor değil mi? Silah eğitimini tamamladıktan sonra koridorda ilerlemeye devam edin, mavi elbiseli bir adam göreceksiniz. Sizi görmeden önce onu öldürün. Tam otomatik silahlardan birini seçin ki anında ölsün. Sonra adamın üstündeki giysileri alın ve giyin. Şimdi onlardan biri gibi gözüküyorsunuz.. Silahınızı (holster komutuyla) gizlemeyi unutmayın! Şimdi kapıyı bir türlü açmayan adamın yanına gidin, sizi onlardan biri sandığı için bu sefer kapıyı açacak. (Kapıyı yine de açmıyorsa büyük ihtimalle silahı hala elinizde taşıyorsunuzdur.) Kapıdan geçin, adamı vurun ve bölümü bitirin..

Görev 1: Kowloon Triads in Gang war
Amaç:
Kızıl Ejderha arabulucusunu öldür.
Ödül: 13.000 dolar
Tavsiye edilen ekipman: Zaten pek bir seçim şansınız yok! Aslına bakarsanız sniper tüfeğinden başka bir silah gerekmiyor. Fakat "yakın temasa" girmeniz olasılığını gözönüne alırsak, bir tane de Hardballer almanız menfaatiniz icabıdır. Yönümü şaşırırım diyorsanız (ki bu kadar küçük bir haritada bunu becerebiliyorsanız gidip solitiare oynayın daha iyi) bir tane de pusula (compass) alabilirsiniz.

Gayet kolay bir görev, endişe etmeyin. Görev başladığında (hemen yanınızdaki araba size ait. Burayı unutmayın, görevi tamamlamak için arabanızın yanına dönmeniz gerekiyor) haritanın tam ortasındaki kare şeklindeki parkı bulana dek koşar adım ilerleyin. Parkın yerini bulmakta zorlanırsanız (ki hiç zannetmiyorum) M tuşuyla map'inize bakabilir veya screenshot'a bir göz atabilirsiniz. Burası çevresi duvarlarla çevrelenmiş üstü açık bir park ve tam olarak bir kare şeklinde. Parkın dört bir tarafındaki apartmanların her birinin çatısına asansör kullanılarak çıkılabiliyor. Hedefinizi bu çatılardan sniper tüfeğiyle vuracaksınız, sorun hangi çatının en temiz atış açısına sahip olduğunda.. Haritanızı açın. Parkı görüyorsunuz değil mi? En iyi atış açısı, parkın doğu tarafındaki apartmanın çatısında elde ediliyor. (Zorluk çekiyorsanız screenshot'a bakabilirsiniz: 1 numaralı yer göreve başladığınız nokta oluyor, 2 numaralı yer hedefin parka gireceği yeri gösteriyor ve 3 numaralı yer de çatısına çıkmanız gereken apartman.) Bu apartmanın dışındaki asansörü kullanarak çatıya çıkın, asansör yükselirken vakitten kazanmak için sniper tüfeğini hazır edin. Bu sırada bodyguard'ların gelişini gösteren ara demo girmiş olmalı. Beklerken tüfeğinizle "talim" yapın, hedef kırmızı bir elbise giyiyor ve kafasında da kırmızı bir şapka var. Limuzinden inip parka girecek, parkın kapısından girdikten sonra da ortadaki Buda heykeline doğru yürüyecek, atışınızı bu arada yapmalısınız. İlk atışta vurabilirseniz çok iyi, vuramazsanız da endişe etmeyin, silah sesini duyduğu an birkaç saniyeliğine olduğu yerde kalacak, bu sırada bir atış daha yapabilirsiniz. O zaman da vuramazsanız kendinize başka iş arayın zaten..

Bodyguard'ların girdiğini gösteren demodan yaklaşık bir dakika sonra, hedefin gelişini gösteren ara demo girecek. Dikkatlice nişan alın ve vurun. Siz bunu yaptıktan hemen sonra bir helikopterin gelişini gösteren bir demo girecek, helikopterin içinde de otomatik silahlı ve çok sinirli bir adam duruyor! Endişelenmeyin ve onu da vurun, yalnız kafasına nişan almaya dikkat edin. Hepsi bu. F2 tuşuna basarak görevin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edin, sonra da holster komutuyla silahınızı saklayıp gayet cool bir ifadeyle aşağı inin ve salak salak bakınan bodyguard'ların önünden geçip arabanızın yanına dönün, görev tamamlanacak. Yalnız kızıl ejderha üyesini öldürdükten sonra benim gibi gaza gelip bütün bodyguard'ları temizlememeye dikkat edin. Eğlenceli olabilir ama yaptığınız "pisliği" temizlemek için birini gönderiyorlar ve masrafı sizin cebinizden çıkıyor..

Adblocker bulundu! Lütfen mesajımızı okuyun.

Sayfanın tam olarak yüklenmesini engelleyen AdBlock Plus veya başka bir reklam engelleme yazılımı kullandığınızı tespit ettik.

Flash, animasyon, iğrenç ses veya pop-up reklamımız yok. Bu can sıkıcı reklam türlerini uygulamıyoruz!

Siteyi işletmek için bizim de gelire ihtiyacımız bulunuyor ve neredeyse tamamı çevrimiçi reklamcılığımızdan geliyor.

Lütfen merlininkazani.com adresini reklam engelleme beyaz listenize ekleyin veya reklam engelleme yazılımınızı devre dışı bırakın.

×