Hogwarts Legacy Avrupa oyun satışlarında ilk sıraya yükseldi

Taylan Bal 25.07.2023 - 10:37
Hogwarts Legacy, Şubat ayında piyasaya sürülen Elden Ring'in 2022'nin ilk altı ayındaki satışlarını %69 oranında geride bıraktı.

Yayınlanan GSD verilerine göre, Hogwarts Legacy, Şubat ayında piyasaya sürülen Elden Ring'in 2022'nin ilk altı ayındaki satışlarını %69 oranında geride bıraktı. Elden Ring, aynı şekilde Şubat ayında piyasaya sürülmüş ve Avrupa'nın en büyük oyunu olmuştu.

Hogwarts Legacy ilk sırada

Haziran ayında çıkmasına rağmen, Diablo 4 yılın ikinci en büyük oyunu oldu. Activision Blizzard, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Diablo 4'ün piyasaya sürüldüğü ayda dünya çapında 10 milyondan fazla oyuncunun oyunu deneyimlediğini belirtti ve bu da onu World of Warcraft stüdyosunun şimdiye kadar en hızlı satan oyunu yaptı. Yılın ilk altı ayında Avrupa satışları tablosunda FIFA 23 üçüncü sırayı aldı ve satışları FIFA 22'nin 2022 yılındaki aynı dönemine göre %24 arttı.

Hogwarts Legacy ilk sırada

Mayıs ayında piyasaya sürülmesine rağmen ve veriler Nintendo'nun dijital satışlarını içermese de, Nintendo Switch özel oyunu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom dördüncü sıraya yerleşti. GSD, bu oyunun yılın ilk yarısında en çok satan fiziksel oyun olduğunu belirtti. Satışlar sıralamasında Grand Theft Auto 5 beşinci sırada yer aldı ve onu Call of Duty: Modern Warfare 2, Red Dead Redemption 2, Star Wars Jedi: Survivor, NBA 2K23 ve Resident Evil 4 takip etti.

Fiziksel satışlar %9 azaldı

Avrupa'da altı aylık dönemde 76.1 milyon konsol ve PC oyunu satıldı ve bu, bir önceki yıla göre hafif bir artış oldu. Fiziksel satışlar toplam satışların %38.2'sini oluşturdu (bir önceki yıla göre net bir şekilde %9 azaldı) ve dijital satışlar ise %61.8'ini oluşturdu (bir önceki yıla göre net bir şekilde %7 arttı).

Oyun satışlarında Birleşik Krallık Avrupa'nın şimdiye kadar olan en büyük pazarıydı (15.3 milyon), Almanya (14 milyon), Fransa (11.1 milyon), İspanya (5.4 milyon) ve İtalya (4.9 milyon) onu takip etti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 07:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hogwarts Legacy ilk sırada
İlginizi Çekebilir