1/4

Homefront Röportajı

Mahmut Saral 13.09.2010 - 09:52
Kaos Studios'tan Jeremy Greiner
Kaos Studios'tan yeni bir kaos senaryosu geliyor. Daha önce Frontlines: Fuel of War'u geliştirerek ortalığı paramparça eden yapımcılar, şimdi gözünü Amerika'ya dikti. Bu yıl düzenlenen E3 fuarında THQ'nun en ön sırada gösterdiği oyun olan Homefront, vurucu bir etki yaratabilir. Zira Amerika'nın kaderi, artık az sayıdaki özgürlük savaşçısının ellerinde.

Stüdyonun topluluk müdürü Jeremy Greiner ile Homefront hakkında konuştuk. Grenier şu sıralar o kadar yoğun ki, bize vakit ayırdığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Merlin'in Kazanı (MK): Merhaba. Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Jeremy Greiner (JG): Adım Jeremy Greiner. Kaos Studios ve Homefront'un topluluk müdürüyüm. 90'lı yılların başından beri, özellikle "shooter" oyunları konusunda tutkulu bir oyuncuyum. Favori oyunlarım arasında Return to Castle Wolfenstein, N64 için geliştirilen 007 Goldeneye ve Mario Kart bulunuyor.

MK: Homefront'u geliştirme fikri nasıl doğdu? Daha önce Fuel of War'u geliştirmiştiniz sanırım.

JG: Homefront, Frontlines için -öyle olmasa da- bir devam oyunu gibi düşünülebilir. Hikâye ana olarak Kaos Studios'taki yaratıcı bir kaç isim tarafından yaratıldı ve bu isimler ardından John Milius'la iletişimde bulundular. Milius, Apocalypse Now, Red Dawn, Conan vb. filmlerin yazarı. Bu noktadan itibaren kontrolü aldı ve hikâyeyi geliştirdi. Grup ve Milius birlikte Homefront'un geleceğini yazdılar.

MK: John Millus, ekibe nasıl dahil oldu? Hikâye dışında farklı bir görevde daha çalışıyor mu?

JG: Yaratıcı yönetmenimiz David Votypka, Milius'la THQ'daki bir kontak yoluyla görüştü. Homefront evrenini ve arkasındaki hikayeyi yaratmamıza çok yardımcı oldu. Hikaye dışında çalışıyor mu? Bunu bilemeyiz.

MK: Oyunda Kuzey ve Güney Kore birleşip Amerika'yı işgal ediyor. Senaryo akışından biraz söz eder misiniz?

JG: Kuzey ve Güney Kore, barışçıl bir şekilde birleşip Büyük Kore Cumhuriyeti'ni oluşturuyor. Bunun etkisi diğer komşu ülkelere ve Japonya'ya da ulaşıyor. Bu büyümeyle birlikte Büyük Kore Cumhuriyeti, bu ülkelerin finansal, askeri ve teknolojik kaynaklarını ele geçirerek, ABD'nin işgalini sağlamaya çalışıyor. Hawaii, bir atlama noktası olarak kullanılıyor ve Amerikan askeri yapısını yok eden bir EMP (Elektromanyetik atış) ile birlikte Büyük Kore Cumhuriyeti, Amerika'yı işgal ediyor.

MK: Bu bir kurtuluş mücadelesi mi, yoksa direniş mücadelesi mi?

JG: "Özgürlük Savaşçıları"nın ortaya koyduğu bir direniş.

MK: Birleşik Kore'ye karşı Amerika'nın yanında müttefik güçler de olacak mı ve birden fazla karakter kontrol edebilecek miyiz?

JG: Bekleyip göreceksiniz...

MK: Tank, cip, helikopter gibi araçlar kullanabilecek miyiz? Oynanıştan biraz bahseder misiniz?

JG: Kaos, araçlarla savaş yapma konusunda bilinen bir stüdyo. Hem tek, hem de çoklu oyuncu modunda araçlar görürseniz şaşırmayın ;) Tekli oyuncu modu, gerilla tipi taktikleri içerecek ve oyundaki olayları direk oyuncuya hissettirecek.