HONOR Pad 8 inceleme

Ersin Kılıç 29.01.2023 - 15:06
HONOR Pad 8 inceleme içeriğimizde özellikle tasarım ve ses konusunda oldukça iddialı olan tabletin genel özelliklerine göz atıyoruz.

HONOR Pad 8, 12 inçlik büyük bir ekrana, iddialı bir ses sistemine, google desteğine ve şık bir görünüme sahip olan bir tablet. Daha elinize alır almaz fiyatına göre albenisi olduğunu hissettiriyor. Şimdi gelin bu tabletin özelliklerine ama daha da önemlisi kullanıcı deneyimine birlikte bakalım. 

HONOR Pad 8 inceleme

Ekran Özellikleri

Öncelikle şunu baştan belirtmem gerek. HONOR Pad 8 fiyat performans konusunda iddialı bir tablet. Ekranı ve tasarımı ile premium bir hissiyata sahip. IPS panel ve 1200 x 2000 çözünürlüğü bulunan bu ekranda net ve keskin bir görüntü sağlıyor. Renkler canlı, kontrast ve parlaklık oranı gayet tatmin edici. Widevine L1 sertifikasına sahip olması önemli bir avantaj. Yani Netflix, BlueTV gibi yayın platformlarının içeriklerini yüksek çözünürlükte izleyebiliyorsunuz. Bu kulağa normal gelebilir ama birçok mobil cihazda bu sertifika sanılanın aksine yok ve çoğu cihaz bu içerikleri SD olarak oynatıyor, o yüzden bu detay önemli.

Cihazda bu kadar içerik kısmına odaklanmamızın asıl sebebi, başta da belirttiğim gibi iyi bir  hoparlör sistemine sahip olması. Bu da tableti hem medya dosyalarında hem de oyunlarda güzel bir konuma sokuyor. HONOR bu konuda elini korkak alıştırmamış ve cihazın alt ve üst kısmında dört mazgalda toplam sekiz hoparlöre yer verilmiş.

HONOR Pad 8 inceleme

Bu hoparlörlerin dördü yüksek, dört tanesi de derinlik için konumlandırılmış. Ses dinamiği, kalitesi ve derinliği gerçekten kendini fark ettiriyor. Çok daha pahalı olan tabletlerden çok daha iyi bir ses kalitesine sahip olduğunu söyleyebilirim.

Tasarım

Honor Pad 8 tasarım anlamında premium bir hissiyata sahip. Bu durum malzeme kalitesi, ekran gövde oranı ile sağlanmış. Cihazda gayet kaliteli bir metal gövde bulunuyor. 6,9 mm ile oldukça ince bir yapıya sahip ve sadece 520 gr ağırlığında. Mavi tonlamalar bulunan dış aksanı gayet şık. Cihazın sağ tarafına açma kapama tuşu ile birlikte ses tuşları konumlandırılmış. Alt tarafa Tip C girişini görüyoruz. 

Günümüzde artık çoğu insan kablosuz kulaklık kullanıyor ama tasarım anlamında belki de tek eleştirim jak girişi ve parmak izi sensörü olmayışı. Dışarda kablosuz kullansam benim gibi evde hala kablolu kulaklık kullanmayı tercih ediyorsanız jak girişinin eksikliğini hissediyorsunuz. Parmak izi kilidi olmadığı için cihazı şifre ya da yüz tanıma ile açmanız gerekiyor. Neyse ki bu konuda iyi bir iş çıkarılmış. Kullandığım süre boyunca bir problemle karşılaşmadım. 

HONOR Pad 8 incelemesi

Yeri gelmişken ön taraftaki 5 MP'lik kamera toplantılarınız ve görüntülü yapacağınız görüşmeler için gayet yeterli. Arka tarafta da yine 5MP'lik bir kamera bulunuyor ve hemen hemen ön kamera ile benzer bir kaliteye sahip. 

Teknik Özellikler

HONOR Pad 8 gücünü sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 680 işlemcisinden alıyor. Bu çekirdeklerin yarısı 1.9 Ghz, diğer yarısı ise 2.4 Ghz hızlarına sahip. 4 GB Ram ile birlikte depolama tarafında ise 128 GB'lık bir alana yer verilmiş. Geekbench 5'ten tekli çekirdekte 281, çoklu çekirdekte ise 1403 skor alan HONOR Pad 8, 3D Mark Wild Life testinde bir tık geri kalmış.

Uygulama ve oyun tarafındaki performansı ise testlere oranla çok daha iyi bir seviyede.  PUBG MOBILE stabil bir şekilde çalışıyor ve gayet akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Tabi benzer modellerde olduğu gibi HD grafiklerde açamıyorsunuz. Dengeli grafik ayarlarında oynamanız gerekiyor. Bunun dışında Oddmar ya da son dönemin popüler oyunlarından Marvel Snap gibi oyunları tablette oynamak oldukça keyifli. 

HONOR tablet inceleme

Diğer taraftan tabletin kullanım deneyimi gayet iyi, herhangi bir takılma, donma ile karşılaşmadım. İnternette dolaşımı, YouTube, Netflix gibi uygulamaların performans oldukça iyi. Uygulamalar arasında geçiş sorunsuz çalışıyor. Yine Chrome, YouTube ve Gmail gibi uygulamaları aynı anda sorunsuz bir şekilde açabiliyorsunuz.  

Arayüz ve pil performansı

HONOR Pad 8, Android 12 tabanlı MagicUI 6.1 ile geliyor. Arayüz gayet sade ve kullanması keyifli. Google uygulamalarını desteklemesi önemli bir avantaj. Bölünmüş ekran, çoklu görev yönetimi gibi özellikler sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Tabi bölünmüş ekranda kullanacağınız uygulamalar önemli. Yani bir yanda video işleme programı açarken diğer yanda farklı bir işlem yaparsanız doğal olarak performans düşebilir. Fakat bir yandan video izlerken diğer tarafta maillerinizi kontrol etme ya da internette dolaşma gibi işlemleri sorunsuz halledebiliyorsunuz.

HONOR Pad 8 inceleme

Ekran tarafında tabi göz koruması sağlayan Tüv Reiland düşük mavi ışık gibi sertifikalara sahip. Bunun yanı sıra bir e-kitap moduna da yer verilmiş ve bu benim oldukça hoşuma gitti. e-kitap okurken aktif edebileceğiniz bu özellik, sayfaları bir kitap sayfası gibi gösteriyor ve göz yorgunluğunu minimuma indiriyor.

HONOR Pad 8 normal bir kullanımda 6 - 7 saatlik bir pil ömrüne sahip. tabi kullanım durumunuz ve uygulamaya göre bu sürede artış ya da düşüş görmek mümkün. Pil performansında en sevdiğim nokta ise cihaz boştayken çok pil tüketmemesi oldu. Bazı tabletleri kullanmasanız bile boştayken şarjı bitebiliyor. HONOR Pad 8'i ise birkaç gün sonra baktığımda bile %70 civarında bir seviyede olduğunu gördüm.

HONOR Pad 8 inceleme

Sonuç

Sonuç olarak HONOR Pad 8 fiyat performans konusunda başarılı bir tablet olmuş. Teknik anlamda aslında beklenen bir performans sunuyor. Fakat fiyatına göre premium bir tasarıma ve özellikle ses performansına sahip olması cihazı fazlasıyla ön plana çıkarmış. Eğer günlük işlerinizi halledeceğiniz ve daha çok yayın platformları, eğlence ve internet için kullanacağınız uygun bir tablet arıyorsanız göz atmanız gereken bir model olmuş diyebilirim.

HONOR Pad 8 Teknik Özellikler

Donanım

  • İşlemci: Snapdragon 680
  • Grafik birimi: Adreno 610
  • Ram: 4 GB
  • Depolama: 128 GB


Ekran

  • Ekran boyutu: 12 inç
  • Çözünürlük: 2000x1200
  • Piksel yoğunluğu: 194 PPI
  • Ekran kasa oranı: %84.5
  • Parlaklık: 350 Nit


Diğer

  • Kamera: 5 MP Arka + 5 MP Ön Kamera
  • Bluetooth: Var
  • Pil Gücü (mAh): 7250 mAh
  • Ağırlık: 520 gr.
  • Hoparlör: 8 adet
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 10:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
HONOR Pad 8 inceleme
İlginizi Çekebilir