Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu

Özgür Deveci 12.06.2020 - 09:52
Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanacak aksiyon türündeki rol yapma oyunu Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu.

Sony'nin PlayStation 5 sunumunda yeni oyunlar duyurulmaya devam ediyor. "Oyunların Geleceği" etkinliğinde Guerilla Games cephesinden bir devam oyunu geldi. Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanacak aksiyon türündeki rol yapma oyunu Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu.

Amsterdam merkezli Guerrilla Games tarafından geliştirilen serinin ilk oyunu Horizon Zero Dawn, Şubat 2017'de PlayStation 4 platformu için piyasaya çıkmıştı. Dünya çapında 10 milyondan fazla kopya satışı ile konsolun en çok satan oyunlarından biri olmasına rağmen bazı oyuncular tarafından oldukça eleştirilmişti. Kabilesine saldıran ve onu öldürmeye çalışan insanların peşinden gitmek için köyünden ayrılan genç bir kadın olan Aloy'un hikayesinin anlatıldığı Horizon Zero Dawn 31. yüzyılda, insanlığın Dünya'da ilkel bir varoluş yaşadığı bir evrende geçiyor.

Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu

Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu

Devam oyununda ise Aloy (Ashly Burch) ve arkadaşı Sylens (Lance Reddick), Amerika'nın yeni yerlerini keşfetmek için batıya doğru ilerliyorlar. Orijinal oyun zaten batıda, Colorado ve Utah gibi günümüz eyaletlerinde geçmişti, şimdi ise pasifik sahillerine geri dönüyoruz. Ana karakterimiz Aloy burada devasa makineler ve bazı gizemli olaylarla karşı karşıya gelecek. Yayınlanan videoya baktığımızda Avatar filminden alınmış gibi duran görseller bizi karşılıyor. En azından ben öyle hissettim. Fragmanda San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nün yanı sıra yaban hayatından domuzlar, kaplumbağalar ve yünlü mekanik mamutlar gösteriliyor. Yayınlanan 3 buçuk dakikalık duyuru videosunda aynı zamanda oyunun yeni nesil konsollarda nasıl görüneceğine de şahit oluyoruz. Yayınlanan fragmana bir de siz göz atın.

Sony’nin yeni nesil konsolunu tanıttığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde Horizon Forbidden West haricinde daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5’in tasarımını ve teknik özelliklerini merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. Bu arada yayınlanan fragman hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler Horizon Forbidden West'i merakla bekliyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 18:08
Abi horizon zero dawnda gezegeni terkedip baska bi gezegene gidip orda clonelanmamismiydi bu aloy. Ben baska oyunmu oynadim. Yoksa bu bi mandela effectmi ????
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 21:46
Sen çok yanlış anlamışsın. Oyunu bir daha oynamanı tavsiye ederim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 10:59
Hiç iç açıcı değil bence. Ne öyle sağdan soldan fikirleri alıp robotlaştırmışlar gibi. Lord's of the rings sahnesi mi o sondaki ne?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 17:24
Keşke alabilecek param olsa ilk oyunu oynadım çok güzeldi devamınıda oynamak isterdim ama ne ps5 alabilirim aldım diyelim oyun 600 aşagı olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 12:56
Ps5 alsam dahi oyunlar minimum 500 tl olacaktır, o yüzden konsol devrini kapattım, çok güzel gözüküyor ama artık zenginler tadını alır, buna ulaşabilecek lükse sahip değilim.
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 16:37
Ps4 oyunları 500 tl. Ps5 oyunları en az 800 tl den başlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Horizon Forbidden West, PlayStation 5 için duyuruldu
İlginizi Çekebilir