House of the Dragon dizisinin ilk oyuncusu belli oldu

Özgür Deveci 6.10.2020 - 15:13
Game of Thrones prequel dizisi House of the Dragon'da yer alacak ilk oyuncu belli oldu.

Game of Thrones prequel dizisi House of the Dragon'da yer alacak ilk oyuncu belli oldu. HBO'da yayınlanacak dizinin ilk oyuncusu İngiliz aktör, yönetmen, senarist ve müzisyen olan Paddy Considine oldu. Ünlü oyuncu Westeros lordları tarafından eski kral Jaehaerys Targaryen'in yerine Harrenhal'daki Büyük Konsey'de seçilen Kral Viserys I rolüyle karşımıza çıkacak. Sıcak, kibar ve dürüst bir adam olan Viserys, büyükbabasının mirasını devam ettirmek istiyor, ancak iyi adamlar her zaman büyük krallar olamazlar.

George R.R. Martin tarafından yaratılan dizi Westeros'u fetheden Aegon Targaryen döneminden 100 yıl sonrasını konu alacak. Dizide Viserys I ve Aemma Arryn'in çocukları Rhaenyra ve Aegon II, Ejderhaların Dansı olarak bilinen taht için bir iç savaşa girecek.

House of the Dragon dizisinin ilk oyuncusu belli oldu

Paddy Considine, House of the Dragon kadrosunda

Considine, yakın zamanda Stephen King'in aynı adlı romanından esinlenilen The Outsider adındaki HBO dizisinde başrol olarak oynamıştı. Başarılı oyuncu ayrıca Felix Barrett ve Dennis Kelly tarafından HBO ve Sky Atlantic için yaratılan drama dizisi The Third Day filminin kadrosunda da yer alıyor. Oyuncunun diğer rolleri arasında Peaky Blinders, Informer ve The Suspicions of Mr Hanger yer alıyor. Considine film tarafında ise, Hot Fuzz, The Death of Stalin, Cinderella Man ve The Bourne Ultimatum gibi yapımlarla karşımıza çıkmıştı. Ayrıca Tyrannosaur adlı bir uzun metrajlı filminin senaristliğini ve yönetmenliğini yapan ünlü aktör, Journeyman adında başka bir uzun metraj filminde senarist, yönetmen ve oyuncu olarak yer almıştı.

House of the Dragon, Game of Thrones dizisinden birkaç yüz yıl öncesinde geçecek ve Targaryen Hanedanlığı'nın hikayesini konu alacak. Herhangi bir erteleme haberi olmazsa dizinin 2022'de yayınlanması bekleniyor. 10 bölüm olarak HBO'da yayınlanacak dizinin oyuncu kadrosu için çalışmalarda başladı. Fire & Blood kitabına dayanan diziyi Martin, Ryan Condal'la birlikte yarattı. Miguel Sapochnik ve Condal ise programın yaratıcısı olarak birlikte yer alacaklar. Ayrıca Martin ve Vince Gerardis ile birlikte yönetici yapımcı olarakta görev yapacaklar. Daha önce House ve Orange Is the New Black gibi yapımlarla karşımıza çıkan Sara Lee Hess ise yazar ve yönetici yapımcı olarak kadroda bulunacak. Bunlara ek olarak Sapochnik'in dizide pilot ve ek bölümleri yöneteceğini belirtelim. Sapochnik daha önce Hardhome, Battle of the Bastards ve Winds of Winter olmak üzere Game of Thrones'un izleyici sayısı yüksek altı bölümünü yönetmişti.

HBO, daha önce Naomi Watts'ın oynayacağı bir Game of Thrones yapımını iptal etmişti. Bu dizi, The Long Night'daki olaylardan binlerce yıl öncesini konu alacaktı. Dizi, orijinal serinin bitiminden önce HBO'da geliştirilmeye başlanan Game of Thrones ile ilgili birkaç projeden biriydi. Buna ek olarak diğer Game of Thrones projelerinde de herhangi bir ilerleme kaydedilmediği düşünülüyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2020 01:50
Çok iyi oyuncudur, iyi olmuş Paddy reyis.
Kalan Karakter: 300 Gönder
House of the Dragon dizisinin ilk oyuncusu belli oldu
İlginizi Çekebilir