Housemarque, Returnal PC sürümü için umutları artırdı

Alparslan Gürlek 6.09.2022 - 11:23
Housemarque GDC 2022 sırasında yaptığı bir sunumda Returnal PC sürümü için inceden inceye yeni işaretler verdi.

PlayStation özel oyunu olarak çıkan ve PS5 konsollarında oyuncuların sabrını sınamaya devam eden Returnal PC sürümü için uzun süredir söylentiler dolaşıyor. İlk kez 2021 yılında yeni nesil oyunların öncülerinden biri olarak piyasaya sürülen ve zorluğuyla dikkat çeken yapım, yakında birçok Sony PlayStation özel oyunu gibi bilgisayarlardan da oynanabilecek gibi görünüyor.

Housemarque GDC 2022 sırasında Returnal PC sürümü için umut verdi

Bildiğiniz gibi Sony son zamanlarda yığınla PlayStation özel oyununu PC platformuna getirmeye devam ediyor. Hal böyle olunca Returnal gibi mücadeleci bir oyunu da klavye & fare ile oynamak isteyen oyuncuların sayısı hayli yüksek. Steam'de uzun süredir "Oregon" kod adıyla girilen ve sürekli güncellenen, Returnal olduğu söylenen bir yapım dolanıyordu. GDC 2022'de Housermarque'nin yaptığı bir sunum sırasında oyunun PC'den çalışırkenki hali gösterilince umutlar daha da arttı diyebiliriz.

Housemarque Returnal PC sürümü için umutları artırdı

Teknik konuları ele alan "Can We Do It with practise? VFX Learnings from Returnal" başlıklı sunumda Digital Foundry'den Alexander Battaliga, sunumda oyunun açıkça PC platformunda çalıştığını belirtiyor. Haliyle PlayStation özel oyunu olsa bile PC'de geliştirilen yapımların hata ayıklama gibi teknik işlemlerinin bu platformda yapılması da çok normal. Ancak geriye dönüp baktığımızda, bu da Returnal PC sürümünün ipuçlarından biri olabilecek şekilde karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Sony, geliştirici stüdyoyu satın aldıktan sonra insanların oyunun PC sürümünün gelebileceğine yönelik umutları da iyice güçlendi. Zira Sony son zamanlarda birinci taraf stüdyoları tarafından geliştirilen oyunları PC platformuna getiriyor ve patronun söylediğine göre daha düzinelerce PS özel oyunu da yeni platformlarında boy gösterecek.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 19:59
Bes para etmez uyelikte var biraz oynadim sildim oluyon basa donuyon her defasinda bi cacik olmaz
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 10:22
Roguelike oyunların ne olduğunu öğrenmeden böyle oyunları oynamamalısın ve oyunlara beş para etmez demeden önce biraz kültürlenmelisin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 17:35
Uncharted 4 ve bloodborne gelsin gerisi çöp. Gerçi bloodborne'da elden ring'den sonra tatmin etmez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 13:14
Şu oyuna para verip almak cidden akıl karı değil.Yahu ps5 çıktığında öve öve bitirilemedi ama ps5 aldım iyiki plus üyeliğinde verdiler.
Grafikten baika bi cacığı yok.Ne konusu var adam gibi.Ne ilerleyen bi hikaye.
Habire düşman çıksın öldür ilerle Resogun oyununun tps hali gibi valla :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.09.2022 12:45
Kim bekliyor ki bu oyunu
Kalan Karakter: 300 Gönder
Housemarque, Returnal PC sürümü için umutları artırdı
İlginizi Çekebilir