HP OMEN 15 ile oyunculara farklı çözümler sunuyor

Merlinin Kazanı 14.04.2020 - 17:31
Güç ve performansa odaklanan OMEN 15 modeli de özellikleriyle öne çıkarken, gerçek oyun tutkunlarına da keyifli bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

HP firması bildiğiniz gibi OMEN markası ile birlikte 2016 yılından itibaren faaliyet gösteriyor. Bu konuda farklı ürünlere ve aksesuarlara imza atan OMEN, farklı ürün yelpazesinin yanı sıra büyük etkinliklerle de oyuncularla buluşmaya devam ediyor. Etkinliklerin, aksesuarların, masaüstü bilgisayarların yanı sıra firmanın portföyündeki en önemli ürünlerden birisi de şüphesiz dizüstü bilgisayarlar. İşte güç ve performansa odaklanan OMEN 15 modeli de özellikleriyle öne çıkarken, gerçek oyun tutkunlarına da keyifli bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

OMEN 15 SERİSİ

OMEN 15 sahip olduğu özellikler ile birlikte portatif, taşınabilir bir cihaz arayanlar için ideal bir çözüm sunuyor. Performans tarafında masaüstü bilgisayarları aratmayacak bir güce sahip olan OMEN 15, 20 mm'lik kalınlığı ile oldukça ince bir yapıya sahip. Gücünden feragat etmeden ince bir tasarım ile oyuncuların karşısına çıkan bu modelin tasarım anlamında şık gözüken özellikleri de bulunmakta. Örneğin ürünün tasarımında birden çok tuşa basılmasını sağlayan anti-ghosting teknolojisine sahip bir klavye de görüyoruz. Her açıdan ekranı görmenizi sağlayan IPS ekrana sahip olan OMEN 15 üzerinde aynı zamanda 88 derecelik bir HD kamera da bulunuyor.

9. nesil Intel® Core™ i7 işlemci ile birlikte bu performansı sadece oyun değil, günlük kullanımda ve farklı programlarda da öne çıkarıyor. 512 GB'a kadar SSD çözümü sunan bu modelde USB 3.0 dışında mini display port girişi de bulunuyor. Tabi Ekran kartı çözümünde ise Max Q teknolojisini kullanan OMEN 15, NVidia GeForce RTX 2080'e kadar uzanan farklı alternatifleri barındırıyor.

HP, OMEN 15 ile oyunculara farklı çözümler sunuyor

OMEN 15 modelinin öne çıkan özellikleri şu şekilde;

- Max-Q tasarımla ve 9. nesil Intel® Core™ i7 işlemci gibi yapılandırma seçenekleri sayesinde gelişmiş bir performansla donatılıyor. Birinci sınıf NVIDIA® GeForce® RTX 2080’e kadar ekran kartı ve Max Q tasarım ile geliştirilen OMEN 15, oyuncuların günümüzün rekabetçi oyunlarının sunduğu eğlenceyi yaşamalarını sağlıyor. 

- Ekran kartında önemli iyileştirmeler yapılan cihazdaki NVIDIA RTX, gerçek zamanlı ışın izleme özelliğini dizüstü oyun bilgisayarlarına kazandırıyor.

- OMEN 15’te 3 taraflı hava çıkışıyla toplamda 5 taraflı hava akışı sunan gelişmiş termal çözüm OMEN Tempest bulunuyor. OMEN Tempest, oyunun en heyecanlı anlarında bile cihazın soğuk kalmasını sağlayarak akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.

- Daha büyük kanatlardan, 3 kademeli motordan ve akışkan dinamik parçadan oluşan yeni fan tasarımı, ısı dağıtımını iyileştiriyor.

- OMEN 15, ultra ince 20mm kalınlığıyla daha portatif, kompakt ve sağlam bir oyun cihazı haline geliyor.

- Arka aydınlatmalı ve aynı anda birden çok tuşa basılmasını sağlayan anti-ghosting teknolojisine sahip klavyeyle oyuncular oyun performanslarını iyileştirebiliyor ve mücadeleyi yönetiyor.

- Dizüstü PC’de aynı zamanda iki yeni özelliğe sahip OMEN Command Center da yer alıyor. Performans Kontrolü özelliği, soğutmayı ya da performansı artıracak şekilde fanın dönüş hızını yükseltiyor. OMEN Dinamik Güç ise oyunun o anda ne kadar güç tükettiğine bağlı olarak CPU ve GPU’ların vat miktarını yöneterek FPS’nin en yüksek seviyeye çıkmasını sağlıyor. İki güçlü özellik bir araya geldiğinde cihazın yapılandırmasını daha esnek hale getirirken oynanışın da iyileşmesini sağlıyor.

OMEN 15 Laptop ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

HP, OMEN 15 ile oyunculara farklı çözümler sunuyor

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 21:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2020 16:50
Üç yıl önce almıştım, hala sorunsuz kullanıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2020 17:56
Omen kullanıyorum ancak ekranı biraz karanlık. Umarım bu nesilde sorun çözülmüştür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2020 12:07
Farklı çözümler? Bir laptop ne kadar farklı çözümler sunabilir ki? Laptop işte sıkıştırılmış bir pc işte
Kalan Karakter: 300 Gönder
HP, OMEN 15 ile oyunculara farklı çözümler sunuyor
İlginizi Çekebilir