Huawei Matebook D15 inceleme

Ersin Kılıç 27.05.2022 - 17:10
Huawei Matebook D15 inceleme içeriğimizde firmanın daha uygun segmente konumlandırdığı laptopuna yakından bakıyoruz.

Huawei firması bildiğiniz gibi Matebook serisi ile farklı segmentlere odaklanan ürünler ile karşımıza çıkıyor. Daha önce Matebook 16 incelemesi ve 2si1 kullanım imkanı sağlayan Matebook E incelemesi gibi yazılarımızda firmanın farklı kullanım ve fiyat segmentlerinde ürünlerinden bahsetmiştik. İşte D serisi de daha uygun fiyatları ile hem iş hem de öğrenciler için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Matebook D15 inceleme (BOD-WFE9) içeriğimizde de bu modelin genel özelliklerine birlikte göz atacağız.

Matebook D15 inceleme / BOD-WFE9

Huawei Matebook D15 inceleme

Huawei Matebook D15 modelini ilk olarak elinize aldığınızda aslında o alışıldık kaliteli yapısı dikkatimizi çekiyor. Huawei bu konuda gerçekten de bir standart yakaladı ve her modelinde o kaliteli ürün duygusunu yaşatmayı başarıyor. 

Sadece 16.9 mm kalınlığa sahip olan bu modelin ağırlığı ise 1.63 kg. Bu da cihazın taşınabilir olması tarafında sizi çok yormayacağını gösteriyor diyebiliriz. Cihaz üzerinde bir adet USB 3.2 Gen 1, iki adet USB 2.0 ve bir adet USB Tip C portuna yer verildiğini görüyoruz. Tabi ekran kullanımı için HDMI portu ve 3.5 mm'lik jak girişi de cihazın yan tarafına konumlandırılmış. 

Ekran ve Tasarım

Matebook D 15 modeli, adından da anlaşılabileceği gibi 15.6 inçlik IPS bir ekrana sahip. 16:9 oranına sahip olan bu ekranda %87'lik bir ekran kasa oranı ile birlikte 1080P çözünürlük sunulmuş. Tabi bu ekranda yine TÜV Rheinland düşük mavi ışık ve Flicker Free sertifikaları bulunuyor. 

Huawei Matebook D15 inceleme

Diğer modellerde olduğu gibi çiklet bir klavyeye sahip olan Matebook D15 modelinin kamerası klavye tuşuna gizlenmiş. Firma son modellerin bazılarında bu uygulamadan vazgeçse de bazı modellerde bu işleyişi kullanmaya devam ediyor. Açıkası ben kameranın üst çerçevede olmasını tercih ediyorum. Çünkü artık birçok online toplantıya giriyor ve kamerayı eskisinden çok daha fazla kullanıyoruz. Kamera alt tarafta olunca ortaya çıkan açıyı pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

Klavyenin sağ üst kısmında ise klasik olarak açma kapama görevi de gören bir parmak izi sensörü bulunuyor. Bu sensör sayesinde parmak izinizi tanımlıyor ve Windows Hello ile birlikte cihazınızı çok daha kolay ve hızlı bir şekilde açabiliyorsunuz. 

Teknik özellikler

Huawei Matebook D15 inceleme

İşlemci tarafında bu sefer intel bir işlemci görüyoruz. Windows 11 ile birlikte gelen bu modelde 11.nesil intel i7-1165G7 modeli bulunuyor. 16 GB DDR4 belleğe sahip olan Matebook D modelinde grafik çözümü olarak ise intel XE ıris tümleşik grafik çözümüne gidilmiş. 512 GB'lık SSD ikiye bölünmüş ve böylelikle kalıcı dosyalarınızı rahat bir şekilde depolayabiliyorsunuz. 

4.20 Ghz'e kadar çıkabilen bu işlemci ve 16 GB ram ile birlikte birçok işinizi yapmanız mümkün. Photoshop gibi uygulamalarda herhangi bir takılma problemi yaşanmıyor. Tabi Adobe premiere gibi uygulamalarda da az katmanlı montajları rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Tabi katman arttıkça ufak takılmalar yaşanabiliyor ama bunda da katmandan kastım 5, 6 katmanlı ve bol geçiş efektli montajlar için geçerli. İşlemci beklenildiği gibi Geekbench skoru olarak 1386 puan almayı başardı. Unutmadan cihaz oldukça sessiz çalışıyor ve soğutma için firmanın yeni teknolojisi Shark Fin Design 2.0 fan sistemi kullanılmış.

Huawei Matebook D15 inceleme

Matebook D 15 modeli günlük kullanımda hem programlarda hem de medya dosyalarında ihtiyacınızı giderebilecek özelliklere sahip. Fakat cihazın asıl odaklandığı kullanım kısmını unutmamak lazım. Nitekim bu bir montaj bilgisayarı ya da bir oyuncu laptobu değil ve asıl odaklandığı nokta da zaten burası değil. Daha çok öğrenciler için ve iş hayatınızda arada birkaç saatlik oyuna yer vermek istiyorsanız (League of Legends, Fortnite ya da PUBG Lite) kullanabileceğiniz bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Matebook D 15 modelinde Huawei Share özelliği de bulunuyor. Yani bu desteğe sahip olan Huawei telefon modelleri ile tümleşik bir çalışma mantığına sahip. Fotoğraf, video ya da toplu medya gönderimi için hem telefon hem de tablet ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Hatta bir Huawei tabletiniz varsa onu ikinci ekran olarak, dokunmatik bir şekilde de kullanmak mümkün. Firma bu ekosistemi çok iyi oturttu ve pc, monitör, tablet ve telefon kullanımını tam anlamıyla oturttu. 

Huawei Matebook D15 inceleme

Normal kullanımda altı, yedi saatlik bir kullanım sunan Matebook D15 bataryası, cihazla birlikte gelen hızlı şarj desteğine sahip adaptör ile birlikte sadece 30 dakikada %50 civarında şarj oluyor.

Sonuç olarak Matebook D 15 modeli sahip olduğu özellikler ve tasarımı ile ön plana çıkan bir ürün olmuş. Huawei o alışılan klasik çizgisini bu modelde de bozmamış ve başta belirttiğimiz gibi kullanıcılara farklı segmentlerde ürünler sunmaya devam ediyor. Bu modelin başta da saydığım diğer modellere göre daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer iş odaklı bir cihaz düşünüyorsanız ya da öğrenciyseniz ve sadece yukarda saydığım oyunları oynuyorsanız göz atmanız gereken modellerden biri olmuş diyebilirim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 13:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Matebook D15 inceleme
İlginizi Çekebilir