Huawei Watch Fit 2 inceleme

Ersin Kılıç 17.06.2022 - 16:35
Huawei Watch Fit 2 inceleme içeriğimizde özelliklerinin ve tasarımının yanı sıra pil performansıyla da öne çıkan akıllı saatin genel özelliklerine bakıyoruz.

Huawei akıllı saat ürün yelpazesini her segmentte arttırmaya devam ediyor. Daha önce firmanın farklı tasarımlara sahip olan akıllı saatleri ile birlikte Huawei Watch Fit Mini inceleme içeriğiyle de karşınıza çıkmıştık. Huawei Watch Fit 2 modeli ise arama ve diğer birçok önemli özelliği ile ön plana çıkmayı başaran bir model olmuş. Huawei Watch Fit 2 inceleme içeriğimizde de bu saatin genel özelliklerine ve daha önemlisi kullanıcı deneyimine değineceğiz.

Bu saatte yok yok: Huawei Watch Fit 2 inceleme 

Huawei Watch Fit 2 inceleme

Tasarım

Huawei Watch Fit 2 farklı kayışlar ile piyasaya çıkan bir ürün. Bende Elegant Edition olarak adlandırılan gümüş renkteki metal kayışlı modeli bulunuyor ve bir süredir bu saati kullanıyorum. Bunun dışında klasic ve Active isimli farklı renk seçeneklerine sahip iki kayış modeli daha bulunmakta. Genelde metal kayışlar benim bileğimi rahatsız ediyor ama Huawei daha önceki modellerinde olduğu gibi bu durumu artadan kaldırmış. Ergonomik ve kesinlikle bileği rahatsız etmeyen bir tasarım var karşımızda. 

Kayış kısmında farklı bir kelepçe yapısı da kullanılmış ve bu durum saate ayrı bir şıklık katmayı başarmış. Kayışı daralttığınız kısımdaki mekanizma ve uç kısımdaki mıknatıslı yapısı ile son derece kullanışlı ve farklı bir tasarıma imza atılmış.

Huawei Watch Fit 2 inceleme

1.74 inç Huawei FullView ekrana sahip olan bu modelde çerçeveler oldukça dar tutulmuş. Bu da bütün bir ekran izlenimi vermeyi başarmış. Amoled bir ekran kullanıldığı için renkler oldukça canlı ve parlak bir ekrana sahibiz. Dokunmatik kısmı gayet güzel çalışıyor ve bir aksama ile karşılaşmıyorsunuz. %72.2 ekran kasa oranına sahip ekranın tepki süresi de yerinde.

Sadece 30 gram ağırlığa sahip olan saat kadranının sağ tarafında sadece bir tane tuş bulunuyor ve menü açma, ana ekrana dönme ve kapatma gibi işlevlere sahip. Saatin arka kısmında ise tabi ki şarj noktaları ile birlikte sensör kısmını görüyoruz. Yine kayış değiştirmek istediğimizde çıkarmamıza olanak sağlayan bas çıkar kısımları da arka tarafta yer alıyor. Ayrıca bu kasada köşelere doğru hafif oval bir yapı kullanılmış.

Özellikler ve kullanım

Huawei Watch Fit 2 inceleme

Saatin bağlantısını her zaman olduğu gibi Huawei Sağlık uygulaması üzerinden yapıyoruz. Hem Huawei P50 Pro hem de iPhone 11 modeli üzerinden test ettim ve ikisinde de tüm özelliklerini akıcı bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Tabi HarmonyOS kullanan bu saatte bağlantı animasyonları gibi konularda Huawei kendi eko sisteminde daha başarılı bir işe imza atmış. Ayrıca Sound Joy gibi cihazlara bağlayıp müzik dinlemek de oldukça keyifli oluyor.

Huawei Watch Fit 2 modeli tüm gün kandaki oksijen takibi, kalp atış hızı, adet döngüsü, uyku takibi ve stres takibi gibi tüm ölçümleri yapabiliyor. Uyku takibi ve tüm bu ölçümleri saat üzerinden görebildiğiniz gibi daha detaylı bir şekilde uygulama üzerinden de takip edebiliyorsunuz.

Egzersiz kısmında ise toplamda 97 egzersiz moduna yer verildiğini görüyoruz. Ayrıca yedi genel antrenman modu için özel animasyonlar kullanılmış. Hem spor sırasında hem de spor sonrası egzersizlerde bu modlarda farklı animasyonlar kullanılmış. 

Huawei akıllı saat inceleme

Arayüz tarafında saat içerisinde ve uygulama üzerinde birçok ücretsiz temaya ulaşabiliyorsunuz. Ekran oldukça geniş olduğu için çoklu menü tasarımlarda da sırıtmıyor ve orataya güzel bir görünüm sağlıyor. Ben normalde çok fazla detay içeren arayüzleri sevmiyorum ama bu saati kullanırken genelde bu tarz arayüzleri tercih ettim.

Ekranı sola kaydırdığınızda hava durumu ve müzik çalar gibi kısımlar ile karşılaşıyoruz. Sağ tarafta ise sırasıyla nabız ölçer, kandaki oksijen, arama kaydı ve aktivite kayıtları gibi özelliklere yer verilmiş. Yukarı kaydırdığınızda bildirimler, aşağı kaydırdığınızda ise kısa yol tuşları ile karşılaşıyoruz. Menü kısmı ise ızgara şeklinde tasarlanmış ve tüm uygulamalara sağdaki tuşa basarak ulaşmak mümkün. Dilerseniz ayarlardan liste görünümüne de geçebiliyorsunuz tabi ki.

Arama özelliği ve diğer detaylar

Huawei akıllı saat inceleme

Evet, Huawei Watch Fit 2 modelinin en büyük avantajlarından birisi de arama özelliğine sahip olması. Yani telefon elinizde olmasa da bluetooth bağlantısı üzerinden size bir arama geldiğinde konuşabiliyor ve arama yapabiliyorsunuz. Ses kalitesi oldukça temiz, meşgulken ya da araç kullanırken saat üzerinden konuşabiliyorsunuz. Ayrıca bildirim özellikleri de çok iyi çalışıyor. Huawei son modellerde bu işi farklı telefonlarla kullansanız bile çözmüşe benziyor.

Ayrıca telefonla çektiğiniz fotoğrafı saate atarak kadran resmi oalrak kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında Huawei asistan uygulaması olan saatte hareket uyarısı gibi ekstralara da yer verilmiş. Yani çok sabit kalırsanız saat sizi hareket etmeniz konusunda uyarıyor.

Huawei Watch Fit 2 inceleme

Pil performansı ve sonuç

Gelelim pil performansına. Huawei saatleri daha önce kullandıysanız firmanın zaten bu konuda iyi bir iş çıkardığını biliyorsunuzdur. Bu saatin güzel tarafı ise birçok özelliği içerisinde barındırıp yine de ortalama 10 günlük bir pil kullanımı sunabilmesi. Bu özellikleri kullanan modellerde genelde birkaç günlük şarj süresi olurken Huawei Watch Fit 2 modeli ise bu süreyi gayet iyi bir seviyeye çıkarmış. , 

Sonuç olarak Huawei Watch Fit 2 modeli arama özelliği, sağlık uygulamaları ve pil performansı ile dikkat çeken bir model olmuş. Kayışı ve tasarımıyla da şık bir kullanım sunuyor. Bu tarz bir saat arıyorsanız göz atabileceğiniz modellerden biri olmuş diyebilirim.

Huawei Watch Fit 2 inceleme

Huawei Watch Fit 2 Teknik Özellikler

Tasarım

  • Boyut: 46 x 33.5 x 10.8 mm
  • Bilek Ölçüsü: 120 - 200 (Elegant)
  • Ağırlık: 30 gr (kayış hariç)

Ekran

  • Boyut: 1.74 inç
  • Tip: Amoled
  • Çözünürlük: 336 x 480

Bağlantı

  • NFC: Destekler
  • Bluetooth: 2.4 GHz, BT5.2 ve BR + BLE'yi destekler

Diğer özellikler

  • Sensörler: 9 eksenli IMU sensörü / Optik kalp atış hızı sensörü
  • Tuş: Tam ekran dokunmatik, yan düğme
  • Şarj bağlantı noktası: Manyetik şarj yuvası
  • Sistem Gereksinimleri: Android 6.0 veya üstü / iOS 9.0 veya üstü
  • Su Geçirmezlik Seviyesi: 5 ATM suya dayanıklı
  • Hoparlör: Destekler
  • Mikrofon: Destekler

Kutu İçeriği

  • Saat x 1
  • Şarj Beşiği (şarj kablosu dahil) x 1
  • Hızlı Başlangıç ??Kılavuzu ve Güvenlik Bilgileri ve Garanti Kartı x 1
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 00:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.06.2022 20:15
apple'ınki kadar bayan saati gibi durmuyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Watch Fit 2 inceleme
İlginizi Çekebilir