Huawei Watch Fit Mini inceleme

Ersin Kılıç 8.03.2022 - 13:58
Huawei Watch Fit Mini incelemesinde hafif ve ergonomik olduğu kadar pil performansıyla da öne çıkan akıllı saatin genel özelliklerine bakıyoruz.

Huawei Watch Fit Mini modeli şık tasarımı, özellikleri ve uzun süren batarya performansı ile ön plana çıkan bir model. Huawei Watch Fit Mini inceleme yazımızda da sadece 20 gram olması sebebiyle ergonomik olarak da rahat bir kullanım sunan ürünün genel özelliklerine ve daha da önemlisi kullanıcı deneyimine birlikte göz atacağız.

Huawei Watch Fit Mini inceleme

Tasarım

20 gram olması sebebiyle rahat bir kullanım sunan Huawei Watch Fit Mini, bu ergonomik yapısı sayesinde gece kullanırken de herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Uyku takibi için bildiğiniz gibi akıllı saatler oldukça önemli. Fakat çoğu bu özelliğe sahip olsa da gece kullanımı için pek uygun olmayabiliyor. Huawei Watch Fit Mini ise hem ufa tasarımı hem de hafifliği ile bu problemi ortadan kaldırmış.

Suni deri bir kayış kullanılan Huawei Watch Fit Mini'de Amoled bir ekran bulunuyor. Bendeki model kahve deri kayışa sahip ama aynı zamanda bunun beyaz deri versiyonu da bulunuyor. Ben bu rengini oldukça sevdim. Kadran kenarında ise aliminyum çerçevesi ile şık bir görünüm sağlanmış. Fakat saatin boyutu küçültüldüğünden dolayı bir tık kalın olduğunu söylemem gerekiyor. 1.47 inçlik dokunmatik ekran dışında saatin sağ tarafında bir tuşa da yer verilmiş. Bu tuş açma kapama işlevi dışında ana menüye dönme gibi işlevlere de sahip. 

Huawei Watch Fit Mini inceleme

Saatin alt tarafına baktığımızda ise birçok işlevi sağlayan sensörler dışında şarj noktalarını görüyoruz. Kutu içeriğinden özel bir USB kablo çıkıyor ve ucundaki mıknatıslı yapı sayesinde saatin alt tarafına sağlam bir şekilde tutunuyor. Herhanbi bir USB yuvasından ve tabi ki telefonlarda kullandığımız adatörlerden saatinizi şarj edebiliyorsunuz.

Arayüz ve kullanım

Saat için birçok arayüz yüklü olarak geliyor. Yine aynı şekilde Huawei Sağlık uygulamasından yeni arayüzler ekleyebiliyorsunuz. Hem klasik hem de dijital birçok saat kadranına yer verilmiş. Yeri gelmişken ben bu saati hem Mate 40 Pro'da hem de iPhone 11'de kullandım. Arayüz olarak LightOS kullandığı için her iki tarafta da sorunsuz bir kullanım sunuyor. 

Huawei Watch Fit Mini uyku takibi, kalp atış hızı, döngü takibi, kandaki oksijen, stres testi gibi sağlık bazlı ölçümleri yapabiliyor. Üstelik bunların birçoğunu tüm gün takip etme özelliğine de sahip. uzun süre hareketsiz kaldığınızda ya da ölçüm yaptığı değerlerde bir düşme olduğunda uyarı sistemi devreye giriyor. Uyku takibi ve tüm bu ölçümleri saat üzerinden görebildiğiniz gibi daha detaylı bir şekilde uygulama üzerinden de takip edebiliyorsunuz.

Huawei Watch Fit Mini inceleme

Egzersiz tarafına baktığımızda ise saatte 96 egzersiz modu olduğunu görüyoruz. Tabi ben Gimli gibi kısa mesafe koşular ve yürüme dışında bu spor egzersizlerini fazla kullanamadım. Bu kısımlarda gayet başarılı ama diğer taraftan kürek çekmeden tutun ip atlamaya ya da kardiyo egzersizlerine kadar birçok egzersiz moduna saat içerisinde yer verilmiş. Eğer standart kullanım dışında spor odaklı bir kullanım arıyorsanız istediğinizi bu saatte bulabileceğinizi söyleyebilirim.

Kullanım tarafında başta da belirttiğim gibi sağdaki tuşu ana menü ve açma kapama için kullanabiliyorsunuz. Saatin harekete duyarlılığı gayet iyi, 2 haftalık kullanım süresi boyunca herhangi bir takılma ile karşılaşmadım. Ekrana basılı tuttuğunuzda kayıtlı kadranlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Sağa ya da sola kaydırdığınızda kalp ritmi, kandaki oksijen, hava durumu ya da aktivite gibi genel ölçümlere yer verilmiş. Aşağı doğru kaydırdığınızda pil, tarih, bağlantı ya da bazı kısa yol tuşlarına ulaşırken yukarı doğru kaydırdığınızda ise bildirim ekranı karşınıza çıkıyor.

Huawei Watch Fit Mini inceleme

Pil performansı ve sonuç

Beş dakika şarj ettiğinizde bile birkaç günlük kullanım sağlayan Huawei Watch Fit Mini, tam şarjda iki haftalık bir kullanım ömrü sunuyor. Ben şarj edeli 10 gün oldu ve bu metni yazarken %41 oranında şarjı kaldığını görüyorum. Yani kullanım durumuna göre 20 güne yakın bir performans sunacağını söyleyebilirim.

Sonuç olarak Huawei Watch Fit Mini özellikleri ve pil performansı dışında hafif ve ergonomik tasarımıyla da keyifli bir kullanım sunuyor. Saat ve bileklik arasına konumlanmasını da göz önüne aldığımızda benzer modellerde olduğu gibi hoparlör ve telefon görüşme sistemine sahip olmadığını görüyoruz. Tasarımı ve kahve deri kayışını ise çok şık buldum. Eğer bu segmentte bir ürün arıyorsanız göz atabileceğiniz, deneyim mağazasında en azından bir kurcalamanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Huawei Watch Fit Mini inceleme

Huawei Watch Fit Mini teknik özellikler

  • Ekran: 1.47 inç Amoled
  • Ağırlık: 20 gr.
  • Kordon: Deri malzeme
  • Bluetooth: 5.0
  • Antrenman sayısı: 96
  • Adımsayar: var
  • Uygulamalar: Döngü, kalp ritmi, kandaki oksijen, strest seviyesi, uyku takibi, kalori takibi

Ayrıca bakınız: Huawei Mateview GT inceleme

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Watch Fit Mini inceleme
İlginizi Çekebilir