Huawei Watch GT İnceleme

Ersin Kılıç 28.01.2019 - 15:56
Huawei'nin yeni akıllı saatini inceledik

Akıllı saatler son dönemde en önemli aksesuarlarımızdan biri haline gelmeyi başarmış durumda. Fakat günlük hayatımızda çok sık kullandığımız bu saatlerin en büyük problemi şarj sıkıntısı. Hali hazırda piyasada olan akıllı saatleri günübirlik ya da 2-3 günde bir şarj etmemiz gerekiyor. Huawei'nin yeni modeli Watch GT ise bu problemi ortadan kaldırmaya niyetli..

Huawei Watch GT İnceleme

Saatin genel özelliklerine geçmeden önce dilerseniz kutu içeriğine bir göz atalım. Biraz zor açılan kutu içeriğine baktığımızda karşımıza tabi ki ilk olarak akıllı saatimiz çıkıyor. Saati bir kenara koyduğumuzda ise daha sonra mecbur olmadıkça okumadığımız kullanım klavuzunu ve garanti belgesini görüyoruz. Onun hemen yan tarafında ise şarj kablosu ve standı bulunmakta. Tip C girişine sahip olan şarj standı, mıknatıslı yapısı sayesinde saatinize adeta şak diye oturuyor ve onu şarj etmeye başlıyor. Kablo olarak tip c kullandığı için bu modeldeki telefonlar ile aynı kabloyu kullanmak, kablo kalabalığını da doğal olarak engellemiş.

Huawei Watch GT'nin piyasada 2 farklı modeli bulunmakta. bunlardan bir tanesi klasik, diğeri ise bizim de elimizde olan spor modeli. Bu şekilde ikiye ayrılmış olsalar da her iki modelin de hem spor hem de klasik giyimde kullanılabileceğini düşünüyorum. Kayış ve metalik rengi farklı olan bu modellerden klasik olanı 1.449 TL, spor modeli ise 1.249 TL fiyatı ile satılıyor.

Öncelikle Huawei Watch GT'nin oldukça şık bir saat olduğunu söylemeliyim. Hatta kullandığım akıllı saatler arasında tasarım ve ergonomi olarak üst sıralarda olduğunu da belirtmem gerekiyor. Rahat kullanım ve kayışların terletmiyor olması, saati gece kullanımında da öne çıkarmış. Tabi ki gece kullanmamızın farklı nedenleri var, bu nedenlere birazdan değineceğim.

Huawei Watch GT

Kadran kısmına baktığımızda iki adet fiziksel tuş görüyoruz. Bu tuşlardan bir tanesi saatin ana menüsüne ulaşmanızı sağlıyor. Buradan egzersiz ve aktivite kayıtları dışında uyku, kalp ritmi, pusula, hava durumu ya da alarm gibi özelliklere ulaşabiliyorsunuz. Saat üzerinde yer alan 2.fiziksel tuş ise antrenman modlarını açıyor. Zaten Watch GT'nin en ağırlık verdiği uygulamalar antrenman kısmında karşımıza çıkıyor. Burada koşu çeşitlerinden tırmanma, parkur, bisiklet ve yüzme gibi antrenman modlarına ulaşıyorsunuz. Evet hem kapalı hem de açık denizde yüzme modu bulunuyor. Saatimiz 5 atm değerinde, yani su geçirmezlik özelliğine de sahip. 

Saatin arayüzünü ayrıca dokunmatik olarak da kullanabliyorsunuz. Light OS isimli bir arayüze sahip olan saat ekranını sağa ya da sola doğru kaydırdığınızda aktivite kayıtlarına, kalp ritmine ve hava durumuna ulaşıyorsunuz. Aşağı doğru kaydırdığınızda bağlantı durumu, şarj yüzdesi ve bazı kısayollar açılıyor. Burada telefonumu bul, ayarlar ya da ekran açık gibi özelliklere yer verilmiş. Ekran açık kalma özelliği ise sadece 5 dakika ile sınırlandırılmış durumda. Yani sürekli açık tutma gibi bir şansınız yok. Saati yukarı doğru kaydırdığınızda ise bildirim ekranı karşınıza çıkıyor. Bu bildirim ekranı çok işlevsel değil ve tüm mesajlara dilediğiniz şekilde ulaşamıyorsunuz.

Watch GT'nin en iddialı olduğu noktalardan birisi de ekran özellikleri. 1.39 inçlik bir amoled ekran kullanan Watch GT, bu konuda oldukça iddialı duruyor. 454'e 454 çözünürlüğü ve parlaklığı ile birlikte saat ekranının çok güzel gözüktüğünü söylemem gerekiyor. Arayüz konusunda ise Huawei biraz cimri davranmış. Birkaç gün önce aldığı güncelleme ile birlikte, saatimizde toplamda 13 farklı arayüz bulunmakta.

Huawei Watch GT

işte bu noktada saatin en büyük handikabı da kendisini gösteriyor. Çünkü Huawei Watch GT'de malesef 3.parti desteğine bu aşamada izin verilmemiş. Yani başta sosyal medya uygulamaları olmak üzere Huawei'nin izin vermediği hiçbir uygulamayı kullanamıyorsunuz. Umarım en kısa sürede güncelleme ile bu problemi çözme şansına sahip olurlar.

Üzerinde bir GPS alıcısı da bulunan Huawei Watch GT'de telefonla görüşme gibi bir şansımız da bulunmuyor. Saat üzerinde mikrofon ve hoparlör özelliklerine yer verilmemiş. Gelen çağrılarda doğal olarak sadece reddetme seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. yani evde telefonunuzu bir kenara bırakıyor ve çağrı, mesaj ya da bildirim özelliklerini saat üzerinden yapmak istiyorsanız, Huawei Watch GT sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir.

Saatin bir başka iddialı olduğu yönü de üzerinde bulunan ve sürekli çalışan sensörleri. Bu sayede spor aktiviteleri ile birlikte nabzınızı sürekli ölçüyor ya da gece uyuduğunuzda detaylı bir uyku takibi yapabiliyor. Saatin ergonomik olarak rahat olması, gece uyurken de takmanıza olanak sağlamış. Tüm bu istatistiklere saat üzerinden ulaşabildiğiniz gibi Sağlık uygulaması sayesinde çok daha detaylı bakabiliyorsunuz. Hatta uyku takibinde ne kadar uyuduğunuz dışında hafif, derin uyku ya da rem uykusu gibi değerleri de takip etmenize imkan verilmiş.

Huawei Watch GT

Başta da söylediğim gibi saatin en iddialı olduğu kısım kesinlikle pil ömrü. Tüm özellikler açık ve sürekli telefona bağlıyken kullanmama rağmen 9 günün sonunda %40 oranında şarjım kaldığını gördüm. yani tam kullanımda 15 günü rahatlıkla çıkaran saatimiz belli başlı özellikleri kıstığınızda ise 1 aylık bir süre boyunca şarj problemi yaratmayacaktır.

Sonuç olarak Huawei Wacth GT önemli eksikliklere sahip olan bir saat. Özellikle bildirim ve 3.parti desteğini olmayışı saati yarışa 1-0 geride başlatıyor. Buna rağmen tasarım, ergonomi, sensör ve pil süresi ile fazlasıyla ön plana çıktığını söyleyebilirim. Kısacası akıllı saatinizde antrenman, sağlık uygulamaları ve pil süresi gibi detaylara önem veriyorsanız Huawei Watch GT sizi fazlasıyla memnun edebilir.

Artıları;

+ Amoled ekran ve şık tasarım
+ Ergonomik yapısı
+ Antrenman modları
+ Uyku ve nabız takibi

Eksileri;

- 3.parti yazılımı yok
- Hoparlör ve mikrofon desteği yok
- Bildirim ekranı sıkıntılı

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 21:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2019 11:55
Videoception
Kalan Karakter: 300 Gönder
Huawei Watch GT
İlginizi Çekebilir