Hükümeti protesto eden espor oyuncusu, oyundan uzaklaştırıldı

Furkan Güler 10.10.2019 - 10:24
Oyuncular Blizzard'a tepkili.

Geçtiğimiz yaz aylarında Hong Kong bölgesinde başlayan olaylar, hala hız kesmeden devam ediyor. Uzun bir süredir Birleşik Krallık'ın kolonisi olan, ancak günümüzde yavaş yavaş Çin'in kontrol etmeye başladığı olaylar oyun dünyasını da etkiledi. Çin'in kontrolüne girmek istemeyen Hong Kong halkını destekleyen bir espor oyuncusu, canlı yayında yaptığı protesto sonucunda oyundan uzaklaştırıldı. Chung Ng Wai isimli oyunu, Hong Kong halkının özgürlüğünü desteklediği için, dahil olduğu espor turnuvasından da elendi. Alacağı ödül parasını da geri çeken Blizzard'a sonrasında tepkiler çığ gibi büyüdü. Kar topu etkisiyle oyun dünyasında büyüyen bu olayın ardından Hong Kong halkını destekleyen oyuncular, Blizzard'a sosyal medya üzerinden tepki de göstermeye başladı.

Hükümeti protesto eden espor oyuncusu, oyundan uzaklaştırıldı

Hatta bazı oyuncular World of Warcraft aboneliklerini bile iptal etmeye başladı. Tüm bunların yanı sıra Blizzard üzerinde hissesi olan Çinli firma Tencent'in ise tüm bu olaylara sessiz kalması oldukça ilginç. Özerkliğini geri isteyen Hong Kong tarafında bakalım olaylar ne zaman durulacak? Hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 15:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2019 16:32
hong kong liberal ve ozerk bir bolgedir, komunist ve fasist çin hukumetinin boyundurugu altina girmeyecektir. blizzard halt yemis. para neredeyse onun yaninda durmus.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hükümeti protesto eden espor oyuncusu, oyundan uzaklaştırıldı
İlginizi Çekebilir