1/2

Hunted: The Demon's Forge

Ali Osman Uz 28.12.2010 - 11:20
Kooperatif RPG ruhu

Bethesda Softworks ve inXile Entertainment işbirliği ile piyasaya çıkacağı duyurulan Hunted the Demon’s Forge adına görseller ve videolar yayınlandıkça, oyun severlerin merakı da artıyor. Peki 2011’de piyasaya çıkacak olan bu karanlık atmosferli RPG bizlere neler sunacak? Bu soruya birlikte cevap bulalım.
 
Karanlık çöktüğünde üşüşen şeytanlar

Hikayemiz Kala Moor’un derinliklerinde güçlenen şeytani varlıkların yeryüzüne çıkması ve dünyayı tehdit etmesiyle başlayacak. Karanlık çöktüğü vakit etrafa üşüşen şeytani yaratıklar, kasaba halkından bazı insanları kaçırmaya başladığında, iki savaşçı ön plana çıkacak ve kaybolan kasaba halkının peşine düşecek. Ölümler ve fedakarlıklarla dolu karanlık macera da bu noktadan Kala Moor’un derinliklerine doğru hızla ilerleyecek.

İki kahraman Kala Moor’da yan yana

Maceraya Caddoc ve E’lara isimli iki kahraman savaşçı ile başlayacağız. Kooperatif olarak ilerleyecek bu macerada Caddoc güçlü ve karizmatik bir savaşçı, E’lara ise çevik ve narin ama oldukça tehlikeli bir okçu olarak tasarlanmış. Bu iki karakterin sinerjisiyle çözebileceğimiz oyun içi bulmacalar macera boyunca sık sık karşımıza çıkacak. Oyunun resmi sitesinde üstü kapalı iki karakter daha mevcut, ama bu karakterleri görebilmek için oyunun çıkış tarihine kadar beklememiz gerekecek.

Caddoc ve E’lara macera boyunca ofansif ve defansif yetenekleri ile büyülerini kullanarak birbirlerine destek olacak. Yapılan açıklamalara göre oyunda iki karakterin de ofansif ve defansif yetenek ağacı olacak. Her RPG oyunun değişilmez öğesi olarak macera ilerledikçe karakterlerimizi şekillendireceğiz. Yetenekleri ve büyüleri maceramız boyunca toplayacağımız sihirli kristaller aracılığıyla geliştireceğiz. Oyunun temel değer birimini bu kristaller olarak nitelendirebiliriz.

Karizmatik savaşçı Caddoc

Oyunumuzda kas gücünü temsil eden Caddoc, karizmatik, sert mizaçlı, plansız hareket etmeyen ve duygusallıktan uzak bir savaşçı. Gençliğinde yaptığı plansız davranışlar sevgilisinin canına mal olunca düşünmeden hareket etmemeyi prensip edinmiş. Hikayeye göre, aklı hep silahlarda, savaşta ve bu maceradan elde edeceği altınlardan payını alıp gitmekten başka düşüncesi yok.