Hyper Light Drifter'ın ana yapımcısı bir nedenden dolayı ayrıldı

Mehmet Atilla Turan 30.01.2018 - 19:38
Sağlam RPG kurucularından biri artık yalnız başına devam edecek.
Geçtiğimiz senelerde PC, PSVita ve WiiU gibi platformlara çıkışını yaparak farklı bir RPG deneyimi sunmayı başaran Hyper Light Drifter, yılın başarılı fakat unutulan bir yapımı olmuştu. Square Enix'te çalışan oyunun yapımcısı Teddy Dief, hali hazırda olan projenin Square Enix tarafından kapatılması yüzünden ekipten ayrılmış bulunmakta.

Kariyerine indie oyunu yapımcısı olarak devam edecek

Sadece RPG değil, mobil platformlarda da ünlü olan Hitman Go'nun yapımında bulunan Dief, Square Enix'in projesini kapatmasından dolayı bir hayli ters bir şekilde geri bir cevap verdi ve Square Enix Monteral'den ayrıldı. Özellikle takıma büyük bir yardımda bulunan Dief'in ününü ise Fez'in ikinci yapımcısı olan Renaurd Bédard olacak. En azından Square Enix, bağıımsız türündeki oyunların devam etmesini planlamış bulunmakta.

Twitter'da bu durumunu yayınladıktan sonra sorulara cevap veren Dief'e en çok yönlendirilen soru ise "Şimdi ne yapmayı planlıyorsun?" oldu. Dief'in cevabı ise bağımsız olarak oyun yapmaya devam etmek ve bu alanda ilgisi yüksek olanlar ile beraber çalışmak olduğunu belirtti. Kim bilir, belki de Square Enix, projeyi kapatmak ile beraber büyük bir potansiyeli kaçırmış olabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 14:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hyper Light Drifter'ın yapımcısı Square Enix'ten ayrıldı
İlginizi Çekebilir