1/2

Hyper Scape nedir?

Ersin Kılıç 21.08.2020 - 17:23
Ubisoft imzasını taşıyan Battle Royale türündeki Hyper Scape konusu ve oynanış dinamikleri ile türün diğer oyunlarından ayrılmayı başarıyor.

Hyper Scape İnceleme: Battle Royale türünün aslında zirveye oynamasından sonra bu türün ne kadar değiştirilebileceğine dair farklı örnekler ile karşılaşmaya başladık. İşte Ubisoft imzasını taşıyan Hyper Scape oyunu da türü mümkün olduğunca farklılaştırmaya çalışmış ve kendine has dinamikler ile karşımıza çıkmış durumda. Peki ama nedir bu Hyper Scape? Daha da önemlisi diğer Battle Royale oyunlarından nesi farklı?

Hyper Scape İnceleme

Hyper Scape hikaye olarak yakın gelecekte, tam tarih vermek gerekirse 2054 yılında geçiyor. Bundan çok daha önce dünyanın anasını ağlatmayı başaran insanoğlu doğal olarak bazı tercihler yapmak zorunda kalıyor. Bu tercihler arasında teknolojik gelişimlerin yeri oldukça büyük. öyle ki teknolojinin dibine vurduğumuz ineklere bile sanal gerçeklik gözlüğü takarak daha çok verim almaya çalıştığımız yıllardayız. Doğal olarak özel şirketler artık dünyada büyük bir güç haline gelmişler. 

Hyper Scape nedir?

İşte bu şirketlerden biri olan Prisma, bir nevi insanlara bu çivisi çıkmış dünyadan kaçma şansı veriyor ve Hyper Scape dünyasını oluşturuyorlar. Oynanışa da yedirilen Taç ele geçirmenin en büyük başarı olduğu bu dünya tabi ki güllük gülistanlık değil. Arka planda bazı işler döndüğü ve bazı kullanıcıların ortadan kaybolduğuna dair bilgileri daha ilk tanıtım videosunda öğreniyoruz. Kısacası Ubisoft oyunu bir hikaye temeli üzerine oturtmayı başarmış diyebilirim. Yeni sezonlar geldikçe hem bu hikaye detaylarını öğreneceğiz hem de hikayeye de bağlı olarak oyunda muhtemelen farklı ve dinamik değişikliklere imza atılacak.

Harita sistemi nasıl?

Hyper Scape temelinde diğer Battle Royale oyunlarına benziyor. 99 oyuncu haritaya yukarıdan atlıyoruz. Bu dünyada iki amacımız var. Ya en sona kalmak ya da oyunun sonuna doğru ortaya çıkan Tacı ele geçirmek. Tabi tacı ele geçirirseniz 45 saniye boyunca onu elinizde tutmanız da gerekiyor. Yaşayacağınız stresi siz düşünün. Her iki şekilde de oyundan birinci ayrılıyorsunuz. Oyunun temasına da bağlı olarak kapsül ile indiğimiz bu dünyanın öncelikle harita sisteminden bahsedelim. Çünkü oyundaki ilk değişiklik harita sistemi ile birlikte geliyor.

Hyper Scape nedir?

Battle Royale türünde farklı yükseklikler olsa da oyun alanı genelde yanlamasına ilerlediğiniz bir alana sahip. Hyper Scape'te ise bu durum diklemesine ele alınmış. Tabi ki haritayı baştan başa yanlamasına dolaşmak mümkün ama oyunun teması Fransız Yamakasi filminde olduğu gibi daha çok yükseltiler, yani çatılarda dolaşmaktan geçiyor. İkili zıplama ve tırmanma yetenekleriniz sayesinde en yüksek binaların tepesi bile ulaşılabilir durumda. Bu harita sistemine alışmak başta oldukça zaman istiyor. Hem karakter özellikleri hem de harita sistemi oyunun da çok hızlı akmasına sebep olmuş diyebilirim. Yani bir yerde pusma ya da yavaş yavaş ilerleme gibi bir şansınız yok. Sürekli ilerlemek, belli bir alanda kalıyorsanız bile sürekli hareket etmek zorundasınız.

Harita sistemindeki bir diğer değişiklik sektörlerin yok olmasıyla karşımıza çıkıyor. Battle Royale türünde bildiğiniz gibi şimdiye kadar sis, alev gelmesi gibi farklı dinamikler ile haritanın yavaş yavaş küçüldüğüne şahit olmuştuk. Hyper Scape haritası ise farklı sektörlere ayrılmış. Bu sektörler belli bir süre sonra random olarak dijital dünyadan silinmeye başlıyorlar. Siz de bu süre zarfında sağlam kalan sektöre doğru hücum ediyorsunuz. harita sisteminin bana göre en büyük problemi ise çok benzer bir yapıda olması. Tabi ki daha yüksek gökdelenler, daha farklı yapılar mevcut ama genel hatları ile baktığımızda aynı mekanlar ile çok fazla karşılaşıyorsunuz.