Hyper X Cloud Orbit S İnceleme

Ersin Kılıç 6.07.2020 - 12:17
Kafa takibi gibi oldukça farklı özelliklere sahip olan Hyper X Cloud Orbit S incelemesinde modelin genel özelliklerine ve deneyimine bakıyoruz.

Hyper X Cloud Orbit S İnceleme :Rekabete dayalı oyunların gelişmesi ve daha sık karşımıza çıkması ile birlikte kullandığımız kulaklık özellikleri daha önemli bir hal almaya başladı. "Ses kasma" teriminin artık oyunlarda en bilinen terimlerden biri olması doğal olarak kulaklıkların aslında ne kadar önemli olduğunu da özetliyor. Bu noktada inceleyeceğimiz HyperX Cloud Orbit S modeli ise bu konuda bize ne kadar yardımcı oluyor? Birlikte hem kulaklığın performansına hem de teknik özelliklerine bakalım.

Hyper X Cloud Orbit S İnceleme

Öncelikle kulaklığın kutu içeriğine baktığımızda mikrofon aparatı ile birlikte 3 metrelik USB A, 1.5 Metrelik Tip C ve 1.2 metrelik 3.5mm jak kablosu görüyoruz. yeri gelmişken kulaklığı PC dışında PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve tabi ki cep telefonlarınızda da kullanabiliyorsunuz. Hepsiyle uyumlu olması Cloud Orbit S modelinin en sevdiğim yönlerinden birisi oldu diyebilirim. Böylelikle tek bir kulaklık ile aslında ses konusundaki probleminize de bir çözüm getirmiş oluyorsunuz. 

Hyper X Cloud Orbit S İnceleme

Cloud Orbit S kulaklık kısımları içe doğru 90, dışa doğru ise 10 derecelik bir açı ile döndürülebiliyor. Kulaklığın üzerine baktığımızda tüm kontrol ve giriş ünitelerinin sol tarafa konumlandığını görüyoruz. Kulaklığın dış yüzeyine açma kapama tuşu ile birlikte Mute, yani ses açma kapama tuşu konumlandırmış. Ayrıca burada küçük bir led göstergesi ile birlikte kulaklığın açık olup olmadığını ya da şarjının olup olmadığını takip edebiliyorsunuz. Bu ufak ışık dışında kulaklık üzerinde herhangi bir ışıklandırmaya yer verilmemiş. Bu hem benim gibi sadeliği seven oyuncualra hitap ettiğini gösteriyor hem de ihtiyaç halinde dışarıda da rahatlıkla kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Diğer tuşlar klasik bir şekilde kulaklığın alt kısmına konumlandırılmış. Burada sırasıyla ses ve mikrofon seviyesini ayarlayabileceğiniz iki ayar tekerleği bulunuyor. Onun hemen altında kulaklık şarj girişi, 3D ses aktifleştirme tuşu ve mikrofon yuvası ve 3.5 mm'lik jak girişini görüyoruz. Yeri gelmişken kulaklığı ister USB isterseniz de 3.5 mm'lik jak girişi ile bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz. 3D ayarı burada oldukça önemli. Özellikle Playstation 5'in gelmesi ile birlikte 3D Audio destekli oyunları daha sık görmeye başlayacağız. Resmi bir açıklama yok ama kulaklık muhtemelen PS5 uyumlu çalışacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle 3D Audio desteği sunması ve bu aktiflik tuşunun kulaklık üzerine konumlandırılması oldukça hoşuma gitti diyebilirim.

Hyper X Cloud Orbit S İnceleme

Gelelim kulaklığın en önemli özelliklerinden birisine. Cloud Orbit S modelinde kafa takibi dediğimiz bir özellik bulunuyor. Yani oyun oynarken ya da müzik dinlerken, kısacası kulaklığı kullanırken kafanızı çevirdiğinizde müziğin geliş yönü değişiyor. Bu sayede özellikle oyun oynarken çok daha iyi ses kasabiliyor ve daha gerçekçi bir deneyim yaşıyorsunuz.

Tabi kulaklık denince tasarım ve konfor unsurunun da önemli olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Cloud Orbit S bu konuda biraz sıkıyor olsa da (en azından benim kafamı biraz sıktı) oldukça konforlu bir kulaklık olmuş. Kablo seçeneklerinden dolayı rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Zaten çoğu kulaklıktan aşina olduğumuz kafa yapınıza göre ayarlanabilir kızak sistemini de kullanıyor. Üst kısmında ve kulaklık bölgesinde kullanılan sünger yapısı sayesinde hem kafanız hem de kulaklarınızın ağrıması engellenmiş. Sünger demişken tabi ki bunun ömrü için uzun kullanım yapmak şart. Sünger yapısı çok rahat ama daha önce kullandığım Cloud serisinden bir kulaklığın süngeri erimeye başladı. Uzun kullanımda buna benzer bir problemle karşılaşabilirsiniz.

Hyper X Cloud Orbit S İnceleme

Kulaklığın gelişiminde Audeze ile ortak çalışan HyperX, sürücü tarafında da Audeze sürücülerini kullanıyor. 368 gram ağırlığında olan kulanlıkta hem mikrofon hem de kulaklık tarafında gürültü engellkeme özelliği kullanılmış. 120 dB hassasiyet seviyesi bulunan Orbit S modelinde 100 mm sürücü çapı bulunurken frekans tarafında ise 10 Hz ve 50 kHz aralığını görüyoruz. Yani ses aralığı olarak kulaklığın kusursuz bir aralığa denk geldiğini söyleyebiliriz. Bu durum hem tizlerde hem de basslarda iyi sonuçlar ortaya çıkmasına neden oluyor. Yüksek desibel değeri ile birlikte hele ki Last of Us part II gibi ses konusunda oldukça iddialı oyunları oynayınca atmosferin daha iyi içine giriyorsunuz diyebilirim.

Sonuç olarak HyperX Cloud Orbit S modeli, sade ve konforlu yapısı ile özellikle üst segmentte kulaklık arayışında olan oyuncuları tatmin edecek bir yapıya sahip. Tüm cihazlar ile uyumu ve ilerde yaygınlaşacak özellikleri de bünyesinde barındırması ile ileriye dönük bir kulaklık izlenimi vermeyi de başarıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2020 18:07
Kafa takibi kafanızı dondurmediginiz sürece gereksizdir. Bu da vr de yapacaginiz biseydir. S olmayan versionu hem daha ucuz hem de kablosuz. Vr a girmeyecekler icin kesinlikle dha iyi bi secim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2020 13:36
kaliteli bir kulaklık ama ülkemizde çok maliyetli olacak bu model
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hyper X Cloud Orbit S İnceleme
İlginizi Çekebilir