HyperX Alloy Elite RGB

Furkan Sakoğlu 11.07.2018 - 14:57
HyperX'den en iyisini isteyenlere RGB klavye

HyperX Alloy Elite RGB
Günümüzde oyun kalitesini arttırmak için kasa içi donanımın dışında masaüstü donanımların da çok önemli yere sahip olduklarını unutmamalıyız. Bunu oynadığınız oyunlara göre klavye, mouse ve kulaklık olarak ayırmak mümkün. Oyunda aldığınız performansın yanı sıra, masaüstü donanımların direk oynanış performansına etki ettiği çok açık bir gerçek. Örneğin, günümüzde e-Spor oyunlarını bir çok bilgisayarda rahatlıkla oynayabileceğiniz için düşük seviye bir bilgisayarınız olsa bile oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Lakin el yapınıza tutuş ve kullanış şeklinize uygun olmayan klavye, mouse ikilisi yüzünden oyunu oynarken çok zor durumlarda kalabilirsiniz. Masaüstü donanımlarından biri olan, HyperX Alloy Elite RGB adlı mekanik klavyeyi siz okuyucularımıza tanıtacağız. Öncelikle kutu ve kutu içeriğinden başlamak istiyorum.

Kutu içeriği

Kutu içeriğinde alışık olduğumuz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun yanında bir adet kullanım klavuzu, bir adet garanti belgesi, toplamda sekiz adet oyun oynarken kullanmak için tasarlanmış tuş (1, 2, 3, 4 rakamları ve W, A, S, D tuşları) ve son olarak da klavyemiz bulunuyor. Tuş takımını koymaları benim çok hoşuma gitti. Çok daha yüksek bütçeli ürünlerde bile bulunmuyor ve bu tarz küçük şeyler kullanıcının düşünlerini değiştirebilecek şeyler.

HyperX Alloy Elite RGB Mekanik Klavye İncelemesi

Tasarım ve Performans

Tasarımsal olarak, minimal ve yekpare bir görüntüsü olduğunun altını çizmek gerekir. Tam anlamıyla keskin hatlara sahip bir şekille birlikte minimalliği harmanlayan HyperX, görsel olarak bizleri etkileyen bir ürün ortaya çıkarmak istemiş. Kullanılan malzeme kalitesi de kalite hissiyatını arttıran etkenlerin başında gelmiş diyebilirim. Tuşların aralarındaki boşluk ve basış kuvveti zira başarılı. Ne oyun oynarken sizleri zorlayan en ufak bir durum oluyor, ne de yazı yazarken keyfinizi kaçırıyor. Ergonomik olarak eleştirebileceğim tek nokta, Alloy Elite RGB'de herhangi bir bileklik olmayışı. Uzun süren yazım dönemlerinde bu durum canınızı sıkabiliyor ve bileğinizi ağrıtabiliyor. Keşke HyperX klavye ile birlikte bir bileklik verseydi.

HyperX Alloy Elite RGB

HyperX Alloy Elite RGB'nin multimedya tuşları ise klavyenin sağ üst köşesine konumlandırılmış. Başlat / Durdur, ileri ve geri tuşları haricinde ses kapatma tuşu da bulunuyor, ancak klavyenin benim için en vurucu noktası klavyenin sağ üst köşesinde bulunan ses açma ve kısma tekerleği. Şahsen bir klavyede olmazsa olmaz gördüğüm bu özelliğin HyperX Alloy Elite RGB'de bulunması muhteşem olmuş. Benim için tercih değiştirtebilecek bir özellik olan ses kontrol tekerleğinin artık her klavye markası ve modeli için standart olması gerektiğini düşünüyorum.

Işıklandırma

HyperX Alloy Elite RGB'nin isminden de anlayabileceğiniz gibi klavyenin RGB aydınlatması mevcut. Her tuş bağımsız olarak 16 milyon renk ile aydınlatılabiliyor. Özellikle gece kullanımlarında gözlerinize bayram ettiren HyperX Alloy Elite RGB, oldukça başarılı bir aydınlatmaya sahip. Tuşların renklerinin birbirine karışmadan parlak ve canlı gözükmesi, klavyenin görünüşünü olumlu şekilde etkiliyor. Birbirinden farklı animasyonlar ve yazılım ile farklı efektler ve görünümler elde etmek de mümkün olmuş.

HyperX Alloy Elite RGB

Malzeme kalitesi

Klavyemizin arka yüzü sert plastik malzemeden üretilirken, ön kısmı ise çelik malzemeden üretilmiş. Uzun yıllar boyunca sağlamlığını korumayı başaracak gibi gözüken HyperX Alloy Elite RGB, parasının hakkını verecek sağlam ürünlerden biri olarak gözüküyor diyebiliriz. 

Son Sözler

Son yılların oyuncu donanımları tarafındaki popüler markası HyperX'in en iyi klavyelerinden biri olan Alloy Elite RGB, genel itibari ile beklentilerimizi fazlasıyla karşılamayı başardı diyebiliriz. Gerek malzeme kalitesi, gerek kullanılabilirliği, gerekse de ışıklandırması ile parasının hakkını vermeyi başaran Alloy Elite RGB'yi, oyununu ciddiye alan herkese tavsiye ediyoruz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 09:34
Corsair'in Cherry Mx klavyeleri var rgb, size göre hangisi daha alınabilir bir klavye? Yoksa öyle bir fark yok mu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 02:44
klavyede corsair inanılmaz standart yakaladı ama hyperx de az değilmiş arkadaş
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Alloy Elite RGB
İlginizi Çekebilir