HyperX Alloy Origins 65 inceleme

Ersin Kılıç 7.03.2023 - 15:53
Kaliteli malzeme ile şık bir tasarıma sahip olan HyperX Alloy Origins 65 inceleme içeriğimizde klavyenin genel özelliklerine bakıyoruz.

Son dönemde gerek minimal masa tasarımları olsun gerekse de daha fazla yer alan ihtiyacından daha ufak boyutlu klavyelerdeki talep oranı bir hayli arttı. Daha önce HyperX Alloy Origins 60 inceleme içeriğimizde bu tarz daha ufak boyutlu klavyelerin avantajlarından bahsetmiştik. HyperX yeni modelinde ise kullanıcıların tercihine göre bazı önemli değişikliklere imza atmış. İşte HyperX Alloy Origins 65 inceleme içeriğimizde de bu özelliklerden ve iki model arasındaki farklılıklardan bahsedeceğiz.

HyperX Alloy Origin 65 inceleme

HyperX Alloy Origins 65 inceleme

HyperX Alloy Origins 65 adından da anlaşılabileceği gibi 65 form faktör bir oyuncu klavyesi. Yani normal klavyelerin %65 oranında bir büyüklüğe sahip. İlk bakışta bu yapıdaki klavyelerin genel tasarım çizgilerine sahip gözüküyor ama detaylara bakıldığında aslında bir önceki model olan Origins 60'a göre bile çok güzel geliştirmeleri bünyesinde barındırıyor diyebilirim. NumeLock tuşları yok ve TDK klavyelerde gördüğümüz yön tuşları daha spesifik bir şekilde konumlandırılarak klavyenin boyutu mümkün olduğunca ufaltılmış. 

Tasarım anlamında mat, siyah bir kaplama tercih edilmiş ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi. Kablosu ile birlikte 820 gram ağırlığa sahip olan klavye tok bir tasarıma sahip ve daha elinize alır almaz alimünyum yapısının ne kadar şık durduğunu hissediyorsunuz. klavyede çift taraflı PBT tuş başlıkları kullanılmış ve bu başlıklarda yarı saydam bir tasarım ile yıpranmaya karşı koruma sağlanmış. 

HyperX Alloy Origins 65 inceleme

Tasarım tarafında en sevdiğim noktaların başında boşluk ve esc tuş başlıkları geliyor. Tıpkı Origins 60 modelinde olduğu gibi kutu içerisinde bu iki tuş için alternatif tuş başlıklarına yer verilmiş. Uzay temasına sahip olan bu başlık tasarımlarında yine çok iyi bir işa imza atılmış. başlıkları olduğu gibi de kullanabilirsiniz ama bu iki alternatif başlık tasarıma büyük bir renk katmayı başarıyor diyebilirim. 

Klavyenin alt kısmında ise üç kademeli ayarlanabilir ayaklar yer alıyor. Ayaklar sayesinde 3, 7 ve 11 derecelik bir kullanım sunulmuş. Bilek desteğine bu tarz form faktör klavyelerde yer verilmiyor ama ben kullandığım sürede biraz da alışkanlıktan olsa gerek yokluğunu çok hissettim. Tip C girişi ise hemen üst tarafa konumlandırılmış. Bu noktada bir kablosuz kullanım desteği bu klavyeyi efsane bir duruma sokabilirmiş ama maalesef sadece kablo ile kullanım imkanı sunulmuş. 

HyperX Alloy Origins 65 inceleme

HyperX bu klavye modelinde de kendi ürettiği tuş anahtarlarını kullanmış. Tıpkı Origins 60 modelinde olduğu gibi HyperX Red anahtarları tercih edilmiş. Tuş başlıklarındaki dokunuş hissi gayet tatmin edici ve hem yazı yazarken hem de oynarken keyifli bir kullanım sunuyor. 45g'lik bir basınç sunan bu anahtarlarda 1.8 mm çalışma ve 3.8 mm hareket mesafesi bulunuyor. Yani tuşlara 1.8mm'lik bir hareket sağlandığında çalışmaya başlıyor ve sonrasında 3.8 mm'ye kadar bir basış mesafesi bulunuyor. 

Yazılım tarafında ise HyperX Ngenuity ile gerekli özelleştirmeleri yapıyorsunuz. Bu yazılımdan HyperX Armada 25 ve HyperX Cloud Mix Buds inceleme içeriklerimizde bahsetmiştik. Yavaş yavaş gelişen ve tüm ürünlerin özelliklerine erişebileceğiniz genel bir yazılım olarak konumlandırılmış.

HyperX Alloy Origins 65 inceleme

Kulaklık tarafında özellike güncelleme kısmında bazı sorunlar yaşamıştım ama klavye özelleştirmesinde takır takır çalıştığını söylemem gerek. Eski haline oranla bu yazılım baya yol kat etti ama aynı zamanda geliştirilmesi gereken noktaları da var. Yazılım üzerinde tuş ayarlamalarını ve RGB ışıklandırma ayarlarını yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu kalvye 3 profile kadar destek sunuyor.

Sonuç olarak klavyenin farklı tuş başlıkları ile gelmesi tasarım anlamında hoş bir dokunuş sağlamış. RGB ışıklandırması ve tuş basım hissiyatını da oldukça sevdim diyebilirim. Dediğim gibi bir kablosuz özelliği olayı çok farklı bir noktaya çıkarabilirmiş. HyperX Alloy Origin 65 modeli yön tuşlarının da getirisi ile Origins 60 modeline iyi bir alternatif olmuş. Eğer bu tarz form faktör klavye arıyorsanız tercihinize göre iki modele de göz atabilirsiniz. 

HyperX Alloy Origins 65 inceleme

HyperX Alloy Origins 65 teknik özellikleri

Klavye

  • Anahtar: HyperX Red - Linear
  • Tip: Mekanik
  • Arka aydınlatma: RGB (16.777,216 renk)
  • Işık efektleri: Her tuşa özel RGB aydınlatma ve 5 parlaklık seviyesi
  • Yerleşik bellek: 3 profil
  • Bağlantı türü: USB-C / USB-A
  • Yanlış tuş algılamayı önleme: %100 anti-ghosting
  • Aynı anda basılan tuşları doğru algılama: N-key modu
  • Medya kontrolü: Var
  • Oyun Modu: Var
  • OS uyumluluğu: Windows® 10, 11, 8.1, 8, 7

Anahtar

  • Anahtar: HyperX Red 
  • Çalışma biçimi: Lineer
  • Çalışma kuvveti: 45g
  • Etkinleştirme noktası: 1,8 mm
  • Toplam hareket mesafesi: 3,8 mm

Kablo

  • Tip: Çıkarılabilir, Örgülü
  • Uzunluk: 1,8 m

Boyutlar

  • Genişlik: 315 mm
  • Derinlik: 105,5 mm
  • Yükseklik: 36,94 mm
  • Ağırlık (klavye ve kablo): 820 gr
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2023 13:57
Tuşların sokete takılan alt tarafının resmi olsa belki biraz güven verirdi.Alloy fps pro kullandığım için daha önce tuşların sokete takılan kısımların çok inceydi kırılması için tasarlanmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Alloy Origins 65 inceleme
İlginizi Çekebilir