HyperX Cloud Blue PS4 Gaming Kulaklık inceleme

Furkan Sakoğlu 10.09.2019 - 14:06
HyperX'ten PS4'e özel kulaklık

HyperX, artık günümüzde oyuncu donanımı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olmayı başardı. Markanın ülkemizde en çok tanınan modellerinden biri ise şüphesiz HyperX Cloud modelleri oldu. Hem sade tasarımlı hem de karizmatik olan HyperX Cloud  Blue PS4 kulaklık, hem rahat bir deneyim, hem de dikkat çeken bir performans sunmayı başarıyor.

HyperX Cloud Blue PS4 Gaming Kulaklık inceleme

HyperX Cloud Blue modeli, piyasadaki emsallerine kıyasla boyut bakımından kompakt sayılabilir. Sade tasarımını, sürücünün üzerine yerleştirdiği ve başlık bölümünü destekleyen mavi bir alimünyum malzeme kullanarak sağlamlaştıran marka, uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sunmak için masraftan kaçmamış gözüküyor. Zaten ürünün kutusundan da gerekli detayları ve kaliteyi hissedebilmek fazlasıyla mümkün olmuş. Ancak Cloud'un en sevdiğimiz yanı hafızalı köpüklü yumuşacık suni deri kaplı kulak yastıkları oldu. Gerçekten de kullanım esnasında kullanıcıyı zerre yormayan bu yastıklar, uzun süreli kullanımlarda muhteşem bir rahatlık sağlıyor.

HyperX Cloud Blue PS4 Gaming Kulaklık inceleme

HyperX Cloud Blue'nun en önemli yönü ise PS4 için özel olarak tasarlanması. Kulaklığın gerçekten de adının karşılığını verdiğini söyleyebiliriz. Bulut gibi yumuşacık bir deneyim sunan kulaklık, ne başınızı fazla sıkıyor, ne de düşecek gibi serbest bırakıyor. Kulaklığın tasarımı ile ilgili eleştirebileceğimiz tek noktası, 350 gramlık ağırlığı oluyor. Bu kadar ağır bir kulaklık gerçekten de uzun süreli kullanımda kullanıcının boynunu ağrıtabilir. Cloud'un yumuşacık yastıkları ne yazık ki boyun ağrısına fayda etmiyor.

Ofisimize gelen HyperX Cloud, PlayStation 4 için üretilen özel modeldi. Fotoğrafta da görülebileceği üzere son derece motive edici görünen siyah HyperX Cloud, mavi detay renkleriyle insanı oyuna ve rekabete davet ediyor.

HyperX Cloud, sunduğu özellikler bakımından neredeyse her platformda kullanıma uygun bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. İster bilgisayarınızda, ister konsolunuzda, isterseniz de seyahatte rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün olanHyperX Cloud, kaliteli ve güçlü ses performansıyla takdirimizi kazanmayı başarıyor. Hem tizleri, hem midleri ve hem de basları birbirine karıştırmadan kaliteli ses veren kulaklık, özellikle oyunlardaki pozisyonel ses aktarımını başarılı şekilde gerçekleştirebiliyor. Ve bu tip oyuncu ürünlerinde önemli olan genel ses izolasyonunu başarıyla sağlayabiliyor.

HyperX Cloud Blue PS4 Gaming Kulaklık inceleme

HyperX üretimi olan güçlü sürücüleri 15Hz-25.000Hz frekans tepkisine ve 60 Ohm empedansa değerine sahip. Ayrıca HyperX Cloud Blue, 150mW güç işleme kapasitesi sunuyor. Yaptığımız denemelerde kulaklığın 15Hz seviyesine tam manası ile inebildiğini, yani çok derin baslar sunarak neredeyse kulaklarınızı titretmeyi başarabildiğini söyleyebiliriz. Elektronik bass ağılıklı müzikler dinleyerek, konsolda Battlefield V oynayarak testlerini gerçekleştirdiğimiz HyperX Cloud, eğer özel üretim bir gamepad kullanıyorsanız bas performansıyla sizleri fazlasıyla tatmin edecek yeteneğe sahip. Özellikle DICE'ın muhteşem bir iş çıkardığı Battlefield V'deki ses efektlerinin hakkı, Cloud ile tam manası ile verilmiş diyebiliriz.

Tüm bu özelliklerin haricinde çıkarılıp takılabilen mikrofon, eğer sesli iletişim kurmuyorsanız çıkarılıp saklanabiliyor. Bu sayede kulaklığın ağırlığı da kısmen de olsa düşürülmüş oluyor. Ancak mikrofunun kendisi oyun içerisinde sesli iletişim kurmak isteyenleri fazlasıyla memnun edecek özelliklere sahip. Ortamdaki gürültüleri ayırıp neredeyse kristal netliğinde ses aktarımı gerçekleştiren mikrofon, rekabetçi takım oyunlarında hem size hem de takımınıza avantaj 

Eğer siz de kaliteli bir kulaklık arıyor ancak bir servet ödemek istemiyorsanız, HyperX Cloud Blue'yu mutlaka deneyimlemelisiniz. Oyunların hem atmosferini yaşamak, hem de rekabetçi oyunlarda avantaj yakalamak için kesinlikle sizleri tatmin etmeyi başaracaktır. Üstelik 3.5 mm'lik jak ile çalışması dolayısı ile, PlayStation 5 çıktığında da kulaklığınızı kullanmaya devam edebileceksiniz. Türkiye'de 500 TL civarında satılan HyperX Cloud, bizler tarafından tavsiye edilen ürünlerden biri olmayı başarıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.03.2021 14:48
Bilgisayarda çalışır mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.09.2019 10:07
Furkan bey çok etkilenmedim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Blue PS4 Gaming Kulaklık inceleme
İlginizi Çekebilir