HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Ersin Kılıç 28.02.2023 - 14:26
HyperX Cloud Mix Buds inceleme içeriğinde kulak içi oyuncu kulaklığı olan bu modelin kullanım deneyimine yakından bakıyoruz.

HyperX firması son dönemde alıştığımız ürün yelpazesi dışında farklı modellerle de karşımıza çıkmaya başladı. Nitekim geçtiğimiz günlerde HyperX Armada 25 inceleme içeriğimizde firmanın bu konuda ne kadar iyi inovasyon yaptığından bahsetmiştik. Bugün ise HyperX Cloud Mix Buds inceleme içeriğimizde firmanın TWS oyuncu kulaklığına yakından bakıyor ama daha da önemlisi kullanım deneyiminden bahsediyoruz. 

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Öncelikle bu modeli neden keyifle kullandığımdan bahsetmek istiyorum. tabi ki oyuncu kulaklığı tarafında kafa üstü olarak da tabir ettiğimiz, daha büyük sürücülere sahip birçok model bulunuyor. Fakat ben bu kulaklıkları uzun süre kullandığımda bende baş ağrısı yapıyor ve çalışırken ya da daha rahat oyunları oynarken kablolu kulak içi kulaklık tercih ediyordum. Ta ki HyperX Cloud Mix Buds gelene kadar. 

Tabi ses kasmanız ya da rekabete dayalı yapımlarda Cloud Alpha gibi bir alternatifiniz varsa yine onu kullanıyorsunuz fakat özellikle Hogwarts Legacy ve Age of Empires 4 dereceli maçlara sardığım bu dönemde büyük oranda bu yeni kulaklığı kullandım ve ortaya çıkan sonuçtan da oldukça memnun olduğumu peşin peşin söylemek istiyorum.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

HyperX Cloud Mix Buds bir TWS kulaklık. Yani bu kulaklığı benim gibi daha çok bilgisayarınızda kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda telefonunuzda ya da oyun konsolunuzda da kullanabiliyorsunuz. Ben PC dışında telefon, tablet ve Switch konsolumda kullandım ve hepsinde de neredeyse sorunsuz bir deneyim elde ettim.

Cihazın böyle çok fonksiyonlu olması özellikle Switch gibi konsolları da sürekli yanınızda taşıyor ve yoğun bir şekilde kullanıyorsanız şahane bir avantaja dönüşüyor. Bir kulaklık ile tüm cihazlarda kullanım imkanı doğal olarak büyük bir rahatlığı da beraberinde getirmiş.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Tabi bu kullanımı kolaylaştıran ve daha iyi performans almanızı sağlayan bir alıcı bulunuyor. Bu alıcı hem cihazlar arasında tak çıkar yaparak kolay geçiş yapmanızı sağlıyor hem de 2.4 Ghz bağlantı sayesinde çok daha iyi bir performans almanızı sağlıyor. Bu alıcıyı bilgisayarınızın üstünde bir Tip C girişi varsa direkt olarak takıp kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda bilgisayarını yerde kullanan kullanıcılar için hem şarj kablosu olarak da kullanabileceğiniz uzun bir kabloya ve alıcıyı takabileceğiniz bir aparta da yer verilmiş. Böylece masanıza koyuyor ve daha iyi bir performans alabiliyorsunuz.

Kulaklığı tabi normal Bluetooth 5.2 bağlantısıyla da cihazlarınıza bağlamak mümkün. Fakat bu 2.4 Ghz'lik alıcının hem gecikme süresini minimuma indirdiğini hem de daha iyi bir performans vaat ettiğini unutmayın. Yani kullanacaksanız kesinlikle bu alıcı ile kullanmak daha mantıklı. Diğer şekilde bilgisayarınızdaki ya da diğer cihazlarınızdaki Bluetooth alıcısına da bağlı olarak nadir de olsa ufak gecikmeler ile karşılaşabiliyorsunuz. Unutmadan kutu içeriğinde kulaklık uçları için farklı boyutta başlıklara da yer verilmiş.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Kullanım detayları

Cloud Mix Buds modelini bir ayı aşkın süredir kullanıyorum. Öncelikle tasarım anlamında HyperX her zaman olduğu gibi güzel bir işe imza atmış. Üstelik kulaklığın şarj kutusu için plastik bir kılıf düşünülmüş. Bu kılıf şık tasarımı bozmadığı gibi düşmelere darbeye karşı da koruyucu bir kılıf görevi üstleniyor.

Dediğim gibi bu kulaklığı kulak üstü oyuncu kulaklıkları ile kıyaslamak çok doğru değil, o nedenle kendi klasmanına göre değerlendirdiğimizde hem ses hem de mikrofon kalitesini ben gayet yeterli bulduğumu söyleyebilirim. Nitekim yukarıdan ulaşabileceğiniz inceleme videomuzda da bunu net bir şekilde gösteriyoruz.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Kulaklıkta klasik olarak dokunmatik kontrol imkanına da yer verilmiş. Tek dokınuşta durdurma ve müziğe devam etme işlevi gerçekleşirken iki dokunuşta sonraki şarkıya geçiyor ya da üç dokunuşta geri alıyorsunuz. Basılı tuttuğunuzda ise kulaklıkları sessiz almak mümkün. Üstelik her kulaklık için ayrı ayrı bir işlev söz konusu. Bu noktada kaydırarak ses açma gibi bir işlev yok. Aynı zamanda bu dokunmatik işleyişini tercihinize göre ayarlayamamanız önemli bir eksiklik.

Kulaklıkları PC tarafında HyperX Ngenuity uygulaması ile kontrol edebiliyorsunuz. Firmanın diğer tüm donanımları gibi bu aksesuarın ayarlarına ve sürücü güncellemelerine bu uygulama sayesinde ulaşmak mümkün. Fakat HyperX'in bu yazılım konusunda biraz daha ilerlemesi gerekiyor.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Özellikle rakiplerine oranda PC yazılımında bir tık geri kaldıklarını söylemem gerek. ben test ettiğin süre boyunca yazılım güncellemesi yaparken bu uygulamanın birkaç kez takıldığına ve donduğuna şahit oldum.

Cloud Mix Buds modelinin kulaklıklarında 12 mm dinamik sürücü bulunuyor. kauçuk başlıklar ile pasif gürültü engelleme bulunuyor. Oyun oynarken, iş toplantılarında ya da şarkı dinlerken tatmin edici bir ses kalitesine sahip. öyle ki benim gibi uzun süreler kulak üstü kullanamıyorsanız özellikle günlük kullanımda inanılmaz bir faydasını görüyorsunuz. Özellikle bu açıdan başta da belirttiğim gibi keyifle kullandığım bir ürün oldu. 

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Hele ki pil derdi olmadan uzun süreler kullanmak o kafanızdaki soru işaretini de alıp götürüyor. Test etmeden önce özellikle 3-4 saatlik oyun seansından sonra problem yaşayabileceğimi düşünmüştük ama hiç de öyle olmadı. 10 saate kadar kulaklık kısmını kullanabiliyorsunuz. Bu süre şarj kutusu ile 30 saati aşıyor. Ben kullandığım süre boyunca hiç pil sıkıntısı çekmedim. Arada bir şarja takıyorum, hatta unuttuğum zamanlar da oldu. Ama gece yatarken iki üç günde bir şarja takmanız yeterli olacaktır. Zaten 1.5 saat civarı bir sürede tam kapasiteye doluyor.

HyperX Cloud Mix Buds inceleme

Sonuç olarak HyperX Cloud Mix Buds modeli benim gibi uzun süre kulak üstü kullanamayan oyun severler için bu noktadaki boşluğu başarılı bir şekilde dolduran bir ürün olmuş. Bu tarz ürünlerin sayısı çok fazla değil, o nedenle buna benzer bir ihtiyacınız ve bütçeniz varsa göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.

HyperX Cloud Mix Buds teknik özellikler

  • Sürücü: 12 nm
  • Aktif gürültü engelleme: Yok
  • Ağırlık: Kulaklık 5.4 g / Şarj kutusu 63 g
  • Su geçirmezlik: IPX4
  • Bağlantı: Bluetooth 5.2 / USB-C / 2.4GHz
  • Pil ömrü: Her şarjda 10 saat / Kutu ile 33 saat
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 02:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Mix Buds inceleme
İlginizi Çekebilir