id Software devri!

Mahmut Saral 3.06.2010 - 12:31
id Software devri!
Önce birkaç arkadaşın bir araya gelmesiyle kurulan firma, bir yıl sonra işlerin resmiyete dökülmesiyle id Software olarak oyun dünyasına ilk ciddi adımını atmıştı. John Carmack, Adrian Carmack, Tom Hall ve John Romero gibi isimler, bu kült firmayı oluşturan en önemli isimlerdendi.

id Software devri!


Commander Keen, id Software'ın ilk oyunuydu. Daha sonra seri olarak devam edecekti.

id Software devri!


Wolfenstein 3D'nin hazırlanmasıyla FPS devri de başlamış oldu. Çılgın Nazi'lerin deneylerine müdahale etmek ve Cyborg Hitler'i alt etmek için büyük bir mücadeleye girişmiştik.

id Software devri!


Doom isimli kabus, oyun dünyasının üzerine çökünce, milyonlarca oyuncu da etkisinden kurtulamadı. FPS türü gerçek bir anlam kazandı ve 3B devri başladı.

id Software devri!


Doom 2, ilk oyunun devamı olarak 1995 yılında çıkarılmıştı. PC'nin ardından diğer birçok platformda da Doom ismini görür olmuştuk.

id Software devri!


Doom3, ilk oyunun tam 11 yıl sonrasında piyasaya sürülmüştü. İnanılmaz grafikleri ve korkutucu yapısıyla dikkat çekmişti. Şimdi de Doom 4 üzerinde çalışmalar sürüyor.

id Software devri!


Quake ise, 1996 yılında çıkan id'in bir diğer mihenk taşıydı. Grafik teknolojisi, o ana kadar görülmüş tüm oyunlardan kat be kat iyiydi.

id Software devri!


Quake 3, 1999 yılında piyasaya çıkmıştı. Quake 2'nin ardından çıkan yapım, Quake'den sonraki yeni bir devrimdi. Tek kişilik oyuncu deneyimi sunmayan yapım, Multiplayer özellikleriyle online oyun furyasını hazırladı.

id Software devri!


Wolfenstein, 2001 yılında Return to Castle olarak oynadığımız son Wolfenstein'ın ardından 8 yıl geçti. Raven tarafından geliştirilen yeni Wolfenstein, 4 Ağustos'ta raflarda olacak.

id Software devri!


Rage, Doom 3'den sonra id'in hazırladığı ilk oyun. (Quake Wars ve Resurrection of Evıl'da id, baş yapımcı değildi) id Tech 5 ile geliştirilen yapım, yıkım sonrası bir dünyada insanlar ve yaratıklar arasındaki konuyu anlatan, RPG unsurlarıyla bezeli bir oyun. Çıkış tarihi henüz belli değil.

id Software devri!


Todd Hollenshead, id Software'ın ZeniMax bünyesine girmesine rağmen, "id, yine olduğu gibi yola devam edecek" diyor.

id Software devri!


Oyunların Godfather'ı John Romero, id Software'ın ortak kurucularından birisiydi. Ayrılmadan önce büyük işler yapan Romero, Doom ve Quake oyunlarının hazırlanmasında çok büyük bir katkı sağlamıştı.

Kaynak: www.guardian.co.uk
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
id Software devri!
İlginizi Çekebilir