IGN, 1UP'ın ana firması UGO'yu satın alıyor

Murat Halilbeyoğlu 2.05.2011 - 10:16
Ünlü oyun sitesi bağımsızlığa koşuyor
Teknoloji ve oyun dünyasındaki satın alma haberlerini sık sık duyarız nitekim bu satın almalar genellikle üretici firmalar tarafında görülür, ancak bu sefer yayın tarafında bir satın alma işlemi gerçekleşti. Dünyanın en büyük oyun, sanat, magazin sitesinden birisi olan IGN firması, 1UP'ın sahibi olan UGO Networks'ü satın alma girişiminde.

Aslında satın alma işi doğrudan IGN'e ait değil elbette. Adını daha sık olarak mySpace tarafı ile duyuran News Corp. işin başında. Eğer teknoloji haberlerini de takip ediyorsanız New Corp. bu sıralar popülerliğini iyice yitiren mySpace'i satmakla meşgul.

UGO'nun sahibi Hearts şirketi ile News Corp.'un hafta sonu görüşmelere başladığı ve bu hafta içinde de birleşmeyi resmi olarak duyuracakları belirtiliyor.

IGN, 1UP'ın ana firması UGO'yu satın alıyor
Bu birleşmenin esas amacının IGN'in, News Corp. şirketinden bağımız bir şekilde tek başına büyük bir medya şirketi olmasını sağlamak olduğu açıklandı. Nitekim bu birleşme sonucunda IGN özerk bir bağımsızlık anlamında News Corp.'un bünyesinden ayrılacak.
Bu ayrılık her ne kadar aylar sürecek olsa da en sonunda IGN başkanı Roy Bahat tarafından yönetilen bağımsız bir şirket ortaya çıkacak.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 09:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
IGN, 1UP'ın ana firması UGO'yu satın alıyor
İlginizi Çekebilir