İki yeni Mastermind, Resident Evil Resistance'a ekleniyor

Batuhan İnce 13.02.2020 - 10:31
Capcom, Resident Evil Resistance'a iki tanıdık düşmanın Mastermind olarak geleceğini onayladı, ayrıca iki yeni harita da oyuna eklenecek.

Capcom, Resident Evil 3'ün Online modu olarak gelecek olan Resident Evil Resistance’a iki yeni Mastermind karakterinin ve yeni haritaların eklendiğini duyurdu.

Resident Evil Resistance; NeoBards Entertainment tarafından geliştirilen, 4v1 asimetrik co-op hayatta kalma korku oyunudur. Oyun belli bir bölgeye bırakılan dört farklı oyuncunun ilerleyişlerini engellemeye çalışan bir Mastermind tarafından denetlenmesini konu alır. Zombileri kontrol etme, güvenlik kameralarını izleme, tuzaklar oluşturma, çevre yapısını değiştirmek gibi temel yeteneklerin yanında, her Mastermind karakterine özel yetenekler de oyuna eklenecekmiş.

Resident evil serisindeki iki tanıdık yüz, kendi özel yetenekleri ve kişilikleri ile Resident Evil Resistance’da kendilerine yer buldu. Daha önce Mastermind olarak eklenen Daniel Fabron ve Annette Birkin’den sonra oyuna Alex Wasker ve Oswell E. Spencer eklenmiş.

Alex Wasker ve Oswell E. Spencer Mastermind oalarak oyuna eklendi

Resident Evil Revelations 2 oyununu oynayanların da hatırlayacağı karakter olan Alex Wasker, serinin ikonik düşmanı olan Albert Wasker’ın kardeşidir. Adını çeşitli kaynaklarda duymuş olsak da Resident Evil serisinde kanlı canlı olarak ilk defa Revelations 2 oyununda karşımıza çıkmıştı.

Alex Wasker’ı oyuna ekleme kararlarını yapımcı Peter Fabio şu şekilde açıklıyor, “Alex’in Resident Evil Revelations 2’de nasıl tasvir edildiğini göz önüne aldığımızda onun Mastermind olmasının harika olacağını düşündük. Mastermind karakterlerini oluştururken aklımıza gelen ilk kişiydi diyebiliriz, çünkü Revelatons 2’de adanın belli bölgelerindeki hoparlörler yardımı ile Resident Evil Resistance’dakine benzer bir deney yapmıştı.”

Alex, diğer Mastermind karakterlerine nazaran tuzaklara daha yatkın bir karaktermiş. Bitki bazlı bir biyolojik silah olan Yateveo, Alex’e özel olarak oyunda kendine yer bulmuş.

İki yeni Mastermind Resident Evil Resistance a ekleniyor

Yeni eklenen diğer Mastermind karakteri olan Oswell E. Spencer, Umbrella Şirketinin kurucularından biridir. Aynı zamanda Resident Evil 1’in geçtiği malikanenin de sahibi olan Spencer serinin en gizli düşmanıdır. Çok önemli bir kişilik olmasına rağmen Resident Evil serisinin oyunlarında çok fazla yer almaz. Onu en son Resident Evil 5 de kısa bir ara sahnede görmüştük. 

“Oswell, Resident Evil serisi boyunca gölgelerde kalan bir düşmandı. Resident Evil 5’ten önceki zamanlarda onun neredeyse hiç görmedik. Resident Evil Resistance’da, Umbrella Şirketinin babasını ön plana çıkartmanın çok eğlenceli olacağını düşünüyoruz,” diyor Peter Fabio. Alex daha çok tuzaklara ilgiliyken, Spencer daha direkt yaklaşımı tercih edecekmiş. Yeni nesil Umbrella Teknolojisini kullanarak karakterlere zorluklar çıkartacağı söyleniyor.

Ayrıca iki yeni harita olan “Terk edilmiş park” ve “Casino” da oyuna eklenmiş.

Resident Evil Resistance ve Resident Evil 3, 3 nisanda PS4, Xbox One ve PC için satışa çıkacak. Oyunun ön sipariş etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 04:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 23:59
Alex Wesker bayağı seksi görünüyor oyunun Sharon Stone u olacak galiba aynı temel içgüdüdeki gibi görünüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
İki yeni Mastermind, Resident Evil Resistance'a ekleniyor
İlginizi Çekebilir