İkinci dalga WanaCrypt0r saldırısı için bazı ülkelerde acil yardım merkezleri kurulması planlanıyor

Onur Güner 16.05.2017 - 21:33
Saldırı çok daha büyük olacak
Dünyayı kasıp kavuran ve 150'den fazla ülkede çok ciddi zararlara neden olan kötü amaçlı siber yazılım Wana Crpyt0r 2.0 için bildiğiniz gibi ortaya bazı bilgiler çıkmış ve virüsün Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) sistemlerini arka kapı (backdoor) olarak kullandığı ortaya çıkmıştı. Bulaştığı sistemdeki bütün dosyaları, veri tabanlarını ve herhangi bir bilgiyi özel olarak şifreleyen virüs, sistemi anında kullanılamaz kılabiliyordu. Birçok özel şirkete, hastanelere, okullara, resmi devlet kurumlarına ve tren istasyonlarına bile bulaşan virüs kısa sürede bütün dünyaya yayıldı. Hiçbir şekilde önlemler alamayan siber uzmanları ise hâlâ daha çalışmalara devam ediyor ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre bu siber saldırının ikinci dalgası daha gelecek. Hem de bu sefer virüs çok daha iyi bir şekilde geliştirilmiş olacak.

İkinci dalga WanaCrypt0r saldırısı için bazı ülkelerde acil yardım merkezleri kurulması planlanıyor
Özellikle virüsün NSA gibi birçok önemli yerden bilgi çalmasından dolayı virüsün etkisini bir an önce nasıl durdururuz diye çalışmalar sürerken bu haberin gelmesi gerçekten bütün çalışmaları başladığı yere, en başına getirdi diyebiliriz. Zira ikinci saldırının çok büyük olacağından emin olan NSA ve uluslararası polis birimi Interpol, yeni saldırıyı atlatabilmek için dünyanın bazı yerlerinde acil yardım hatları kurarak siber savunma uzmanlarından oluşan yardım merkezleri oluşturmayı düşünüyormuş. Gelecek saldırılardan etkilenen ülkelere en hızlı şekilde siber savunma desteğinde bulunmak isteyen NSA ve Interpol, ayrıca devletlerin milli siber orduları ile de beraber çalışacak. Ancak her ne kadar siber güvenlik uzmanları gelecek yeni saldırıyı minimum zararla kapatmak istiyorlar olsa da bu pek mümkün olmayabilir. Çünkü söylenenlere göre bazı deepweb (internetin karanlık yüzü) sitelerinde ve mesajlaşma odalarında toplanan hackerlar, dünya tarihinin en gelişmiş ve en büyük siber saldırıyı gerçekleştirebilecek bir virüs üzerinde çalışıyorlarmış. Son olarak ise saldırının ilk dalgasından tam 70 binden fazla bilgisayarın etkilendiği Rusya da kendi saldırının gelebilecek yeni dalgası için özel siber savunma ekipleri kurmaya hazırlanıyormuş.

Yine yapılan haberlere göre bu virüsün algoritması, zamanında NSA'den çalınan bir uygulama ile aynı izler taşıyormuş. Bakalım ikinci saldırı dalgasını dünya nasıl atlatacak göreceğiz. Umarız ülkemiz en az zararla atlatır.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 10:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hickey
Hickey 17.05.2017 03:00
Bir çeşit keylogger virüsü gibi mi? Yoksa sadece bilgisayarı kullanılamaz hale getiren bir tür mü?
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2017 07:01
dosyaların geri açılması için bitcoin yollamanı istiyolar öyle yazıyo ekranda

---

Şifrelenen bütün dosyaları geri açmak için Bitcoin ödeme yöntemi ile 300-500 dolar arasında para istiyorlar. Para yatırılınca dosyaları açıyorlar mı orasını Allah bilir.

-Onur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2017 22:29
bugün bir arkadaşıma bulaşmış beni çağırdı şöyle söylim extra bahis ve popup pencereleri açılıyor ya ordan bulaştığını söyledi dosya filan indirmemiş bilginize..
Kalan Karakter: 300 Gönder
İkinci dalga WanaCrypt0r saldırısı için bazı ülkelerde acil yardım merkezleri kurulması planlanıyor
İlginizi Çekebilir