Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Ersin Kılıç 22.10.2020 - 19:34
Immortals Fenyx Rising oyununu Ubisoft sunucularına bağlanarak tam dört saat boyunca deneyim etme şansına eriştik.

Immortals Fenyx Rising oyununu yaklaşık dört saat boyunca oynama şansına eriştim. Tıpkı Watch Dogs Legion'da olduğu gibi Ubisoft geçtiğimiz günlerde özel bir etkinlik yaptı. Stream yolu ile Ubisoft sunucularına bağlanarak Immortals Fenyx Rising oynadık. Bu içeriğimizde de oyunla ilgili fikirlerimizi sizinle paylaşacağız.

Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Öncelikle oyunun temasından ve hikayesinden bahsedelim. Immortals Fenyx Rising tema olarak Yunan mitolojisini ele alıyor. Yani bu mitolojiden bildiğimiz Zeus, Afrodit ve Prometheus gibi onlarca sima ile oyunun çeşitli noktalarında karşılaşıyoruz. Muhtemelen tam sürümünde daha aşina olduğumuz bir çok karakter oyunda yer alacak. Bunu söylememin sebebi ise oyunun uzun olacağının izlenimini vermesi. Yani ben dört saatlik kısmını oynamış olmama rağmen haritanın sadece ufak bir bölümündeki görevleri yaptım. Genel harita sistemine baktığımızda ise oyunun dünyasının oldukça büyük olduğunu görüyoruz. 

Harita demişken biraz atmosfer ve harita sistemine değinelim. Immortals Fenyx Rising her ne kadar çizgisel bir başlangıç yapsa da kısa süre sonra tamamen açık dünya bir oynanışa evriliyor. Yani görev seçiminden tutun gitmek istediğiniz her yere gidebiliyorsunuz. Oyunun haritası dolu dolu tasarlanmış. Baktığınız her köşede ayrı bir detay görüyorsunuz. Devasa heykellerin süslediği bu harita sisteminde görev yapıyor materyal topluyor ve karakterimizi geliştirerek yeni özelliklerin kilidini açmaya çalışıyoruz.

Evet oyunda onlarca özelliğe yer verilmiş. Kullandığınız silahları geliştirmenin yanı sıra karakter yeteneklerini de geliştirebiliyorsunuz. Oyunda ana üssümüz diyebileceğimiz bir nokta var. Buradan farklı yetenekleri geliştirmek ya da dış görünüşünüzü değiştirmek mümkün. Unutmadan oyunda farklı özelliklere sahip zırh, kask gibi eşyalar da bulabiliyorsunuz. Bu kıyafetler defans, atak gibi özelliklerinizi bufflıyor diyebiliriz. Yetenek kısmında ise yerden mızraklar çıkartıyor, rakibe doğru kalkanla dalıyor ya da devasa bir balyoz ile ağızlarına ağızlarına vurabiliyorsunuz. Yetenek sistemini kullanmak ve etkilerini görmek gerçekten de keyifli olmuş. 

Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Oyundaki yetenek kullanımı ve genel dövüş dinamikleri aslında Assassin's Creed ile benzer bir işleyişe sahip. Rb tuşu ile hafif, RT tuşu ile ağır ataklar yapıyorsunuz. Özel yetenekler ise LB ile birlikte normal tuş takımına atanmış. üstelik Assassin's Creed oyununda göze batan bazı yetenekler bu oyunun ise bel kemiğini oluşturmuş durumda. Yani bu oyunda böyle fantastik hareketler göze batmıyor, çünkü oyunun her anı zaten fantastik öğeler ile dolu.

Oyunu ilk gördüğünüz andan itibaren eminim siz de fark etmişsinizdir. Immortals Fenyx Rising genel olarak Legends of Zelda: Breath of the Wild oyunundan esinlenmiş bir yapım. Tıpkı son dönemin popüler oyunlarından biri olan Genshin Impact gibi bunu net bir şekilde fark ediyorsunuz. Tırmanma, süzülme ve bulmaca dinamikleri neredeyse direkt olarak Zelda'dan alınmış.

Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Yani karakterin dayanıklılık barındıran tutun da bazı özel yeteneklerine kadar Link ile aynı olduğunu söyleyebilirim. Hatta Zelda'daki Shrine mantığına benzeyen bir işleyiş bu oyunda da var. Bu noktalara girerek farklı bulmacaları çözüyorsunuz. İşleyiş neredeyse birebir aynı tutulmuş. Kısacası oyunun Zelda ve Assassin's Creed karışımı bir yapım olduğunu söylemek mümkün.

Immortals Fenyx Rising görsel olarak kendi çizgisini yakalamayı başarmış. Hem akrakter tasarımlarında hem de dünyasında bunun izlerini net bir şekilde görüyorsunuz. Oyunun genel tonlaması ise beni biraz ikilemde bıraktı. Yani yaş aralığı çok geniş bir kitleye hitap ediyor ama bazı diyaloglar ve olaylar sanki küçük yaştaki oyuncular gözeterek ele alınmış gibi hissettiriyor. Oyunun diyaloglarını, seslendirmesini ve bu ikilemini çok fazla sevemedim. 

Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Diğer taraftan oyunun açık dünyası ile ilgili de büyük bir problemim var. Açık dünya olmasına karşın herşey çok net bir şekilde oyuncuya verilmiş. Bu durum keşif hissiyatını öldürmüş ve oyunu biraz çizgisel bir yapıya sokmuş diyebilirim. Zelda oynayanlar aslında ne dediğimi anlayacaktır diye düşünüyorum. oradaki o özgürlük hissi potansiyeli olmasına karşın bu oyunda verilememiş.

Immortals: Fenyx Rising ön inceleme

Sonuç olarak Immortals Fenyx Rising saydığım bu eksilerine rağmen beklediğimden çok daha iyi bir oyun izlemini verdi. Biraz ön yargı ile başladığımı ama oynadıkça keyif aldığımı itiraf etmem gerekiyor. Tam sürüm kendisini çok fazla tekrara düşürmez ise keyifli bir oynanış sunacağını söyleyebilirim. Son olarak oyunun 3 Aralık'ta çıkacağını da hatırlatalım.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 22:25
Bu oyun ilgi alanıma girdi bakalım nasıl olacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2020 19:42
Bu oyuna..nasıl desem gerçekçilik uymuyor ya keşke grafik bakımından daha fazla Zelda veya Genshin İmpact'e benzeseydi.
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 18:10
öyleymiş gibi göstermişlerdi grafikleri de ben biraz rayman 3d grafiklerinde beklerdim. gerçekçilik olmamış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 14:12
Sıradan bir ubishit klasiği.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 02:54
Bu tür oyunları yapanları ve bu tür oyunlara ilgi duyan gencoların tepesinden bakıyorum:)))Zevkinizi öpeyim canlarım benim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 01:55
Ellerine ve emeğine sağlık... Okuması çok keyifli bir ön-inceleme yazısıydı :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Immortals: Fenyx Rising ön inceleme
İlginizi Çekebilir